Blagovno znamko SYM na slovenskem prostoru zastopa podjetje Špan d.o.o. Letošnje poletje zaznamujejo s povsem novim pristopom. Skuterje želijo še bolj približati mladim, tudi s serijskimi USB vmesniki za polnjenje mobilnih naprav in pozicioniranjem znamke moja SYMpatija. 

Zgodovina te tajvanske blagovne znamke je bogata. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1954 v Taipeiju, glavnem mestu Tajvana, pod vodstvom Huang Ji-Jun in Kuo An-a. Trenutni sedež podjetja je v kraju Hsinchu Tajvan. Od tam upravljajo s tremi proizvodnjami obrati, ki se nahajajo v Tajvanu, Kitajski in Vietnamu. Poleg proizvodnje motornih koles, koles z motorjem in štirikolesnikov podjetje izdeluje tudi mini dostavna vozila in avtobuse pod znamko SYM ter osebna vozila Hyundai in Kia. Od začetka proizvodnje do danes so izdelali že več kot 9 milijonov skuterjev in motornih koles.

Z letošnjo pomladjo so pri podjetju Špan pričeli z novo komunikacijsko strategijo. “SYM je mladostna znamka. V zadnjih letih doživlja preporod v oblikovalskem smislu. SYM motorji so res simpatični in prav zato smo se odločili, da pričnemo s komunikacijo znamke SYMpatija,” je dejal Miha Škarič, ki pri podjetju Špan skrbi za moto program. SYM letos trg napada s povsem novim vstopnim skuterjem Orbit III. generacije, ki navdušuje tudi s serijskim USB vmesnikom za polnjenje mobilnih naprav. S tem SYM jasno kaže, da odgovarja na potrebe današnjega časa in da se želi približati mladim. 

“Želeli smo si nekaj tako simpatičnega, da se bo s sloganom vsak hitro poosebil. In nastala je Moja SYMpatija. Je plod naše ideje in verjamemo, da nam bodo sledili še drugi trgi,” je o spremembi  komuniciranja dodal Anej Ferko, ki pri podjetju Špan skrbi za korporatino komuniciranje. “Naša znamka živi za mlade. In zato stopamo k njim nasproti. Prisotni smo na študenstkih dogodkih, največjem Spring Breaku. Mladim ponudimo možnost, da spoznajo znamko, ko so najbolj sproščeni. Tudi prodajne akcije niso več samo prodajne akcije. Trenutno ob koncu leta nagrajujemo šolarje in njihove straše z nepremagljivo ponudbo,” je o celostnem konceptu dodal Ferko. 

SYM smo s svojimi aktivnostmi opazili res na precej pomladanskih dogodkih. Tudi na tradicionalni Škisovi tržnici, kjer se je kar trlo študentov, ki so se kot nekoč spet veselo fotografirali na skuterjih. Znamke danes vsaka po svoje iščejo korak s strankami. Podjetje Špan z znamko SYM dokazuje, da zna poslušati mlade in se jim približuje na njim najbolj domač način.  

Foto: Rene Knapič