16.8. – 19.8.2018, Tolmin - Sotočje, Slovenija

Nastopajo:
Laurence Jones, Popa Chubby, Hamo & Tribute 2 Love, Stray Train, The Brew, The Bad Flowers, The New Roses, The Kris Barras Band, Sven Hammond, El Kachon, Stari pes.

Prihodnji teden se pričenja druga edicija najmlajšega poletnega festivala na tolminskem Sotočju, festivala MotörCity. Vsi ljubitelji blues in rock glasbe bodo na idilični festivalski lokaciji, v senci dreves ob rečnih strugah Soče in Tolminke, lahko uživali vse od četrtka, 16.8., do nedelje, 19.8.2018. MotörCity pa je tudi festival za ljubitelje motorjev, saj je ena od njegovih ključnih posebnosti  nagradno žrebanje, v katerem bo organizator enemu od obiskovalcev podaril motocikel – v letošnjem letu bo izžreban nov lastnik motocikla kultne znamke Harley-Davidson, druga pa je prost vstop za vse voznike motociklov in starodobnikov.

V srcu festivala MotörCity blues glasba

Tako kot v prvi ediciji bo tudi letos blues in rock glasba odmevala iz dveh festivalskih odrov – iz glavnega, B. B. King odra ter iz odra na plaži oz. Delta odra.

V četrtek, 16.8., prvi festivalski dan, bo na Delta odru za uvod v festivalsko dogajanje skrbel DJ z izborom kvalitetne blues glasbe, ki vas bo popeljala v vikend, nabit z enegijo bluesa in rocka.

V petek, 17.8., pa je prvi dan, ko bosta obratovala oba odra – na Delta odru bo tekom dneva pristno vzdušje ustvarjal pester nabor glasbe bo izbiri DJ-a, na B.B. King odru pa se dogajanje začne v poznih popoldanskih urah s  Sven Hammond. Za njimi bodo nastopili Stari pes, The New Roses in The Brew, prvi festivalski večer pa bo sklenil ameriški kitarist Popa Chubby s silovitim in iskrenim, čustvenim bluesom in unikatnim odrskim nastopom.

Tudi v soboto, 18.8., bosta obratovala oba odra. Na B.B. King odru bodo glasbeno dogajanje otvorili El Kachon, za njimi bodo nastopili The Bad Flowers in The Kris Barras Band. Vajeti glavnega festivalskega odra bodo okoli desete zvečer prevzeli Stray Train. S svojim intenzivnim nastopom bodo pokazali, zakaj so v zadnjih dveh letih nanizali toliko (mednarodnih) uspehov (obsežni turneji po tujini, nastopi z Nickelback in Scorpions, dva kritiško izjemno dobro sprejeta albuma, pogodba s slovito mednarodno booking agencijo …). Za njimi pa na oder prihaja še mladi Britanec Laurence Jones, kitarski virtuoz, ki pelje blues v prihodnost. Malo po polnoči pa se bo dogajanje preselilo na Delta oder ob plaži, na katerem bodo letos v intimni, akustični različici nastopili Hamo & Tribute 2 Love.

Laurence Jones

Na festivalu bo podarjen Harley-Davidson!

Sobotno (18.8.) glasbeno dogajanje se bo zvečer za nekaj trenutkov prekinilo in prepustilo glavno vlogo nagradnemu žrebanju. Na letošnji ediciji festivala MotörCity bo med kupci festivalskih vstopnic in dnevnih vstopnic za soboto, 18.8., potekalo žrebanje z glavno nagrado motociklom Harley-Davidson Forty-Eight Anniversary, iz omejene serije, nadgrajenim z originalnimi Harley-Davidson dodatki. Motor, zasnovan v značilnem buldog videzu, poganja klasičen zračno hlajeni štiritaktni, dvo-valjni, 1200 kubični agregat Evolution, ki še danes velja za pojem kakovosti, vzdržljivosti in značilnega zvoka. Omejena serija motocikla pa organizatorjev ni odvrnila od nadgradenj (nove ročke na krmilu, nove tačke, prestavna ročica in pokrov sklopke, novi dušilci, zaščita sprednjega dela izpuha ter novi pokrovi izpuha – vse iz originalnih Harley-Davidson delov).

Harley-Davidson motor, ki bo na festivalu dobil novega lastnika. Foto: Jani Nendl.

Ob-festivalsko dogajanje in ekologija

Tudi letos bo poskrbljeno za dnevne aktivnosti. Za vse motoriste bodo dnevno organizirane panoramske vožnje po slikoviti bližnji okolici Tolmina v organizaciji MK Soča. Prav tako bodo na voljo številne stojnice s hrano in pijačo in tematske trgovinice. Soča in Tolminka pa bosta nudili potrebno ohladitev in plažo za sprostitev.

Poudariti pa je potrebno tudi, da je MotörCity ekološko osveščen festival: na prizorišču je na voljo brezplačna pitna voda, vsa embalaža, ki se koristi na festivalu (kozarci, krožniki ipd.) je biorazgradljiva, za vse, ki boste na festivalu kampirali bodo na voljo brezplačni biorazgradljivi klini za šotore, poskrbljeno je za ločevanje odpadkov, v ponudbi hrane je tudi mnogo veganskih opcij.

Foto: Stipe Surać

Vstopnice in brezplačen vstop

Festivalske vstopnice (omejena količina) in dnevne vstopnice (za petek, 17.8. in soboto, 18.8) so na voljo preko spletne trgovine MH Shop, preko sistema Eventim in na bencinskih servisih Petrol. Organizator pa ponuja tudi VIP nadgradnjo festivalske vstopnice.

Letošnja novost festivala je prost vstop za vse voznike mopedov, motociklov in starodobnikov.

Vozniki mopedov, motociklov in/ali starodobnikov, ki bodo prejeli brezplačno vstopnico na festival ne sodelujejo v žrebu za glavno festivalsko nagrado (motocikel Harley-Davidson Forty-Eight Anniversary). V primeru, da želi voznik, ki je prejel brezplačno vstopnico, sodelovati v žrebu, mora svojo vstopnico kupiti. Sopotniki morajo vstopnico kupiti.

Blues, rock in motorji – tukaj je MotörCity!