Mitas širi paleto pnevmatik TERRA FORCE-MX za tekmovanja v motokrosu, predstavljeno v začetku leta 2019, z dimenzijami za motocikle prostornine od 50cc do 85cc za tekmovanja v junior kategorijah. Dodatne dimenzije bodo na voljo od oktobra dalje.

Mitas TERRA FORCE-MX MH

Gustavo Pinto Teixeira, podpredsednik divizije Two Wheels and Specialty Tires, pravi: “Veseli nas, da smo Mitasovi paleti pnevmatik za tekmovalni motokros dodali popolnoma nove dimenzije za motokrosiste v junior kategorijah. Naše navdušenje in zavzetost za off-road dirke z leti raste in s širitvijo obstoječe palete pnevmatik TERRA FORCE-MX z dimenzijami za junior kategorije ustvarjamo trdne temelje za nadaljnji razvoj mladih talentiranih motokrosistov. Počaščeni smo, da je svetovni prvak v razredu 85cc Mednarodne motociklistične zveze FIM za leto 2019, Valerio Lata, ta izjemen rezultat dosegel na Mitasovih pnevmatikah. Naša želja je pomagati mladim tekmovalcem na njihovi poti v višje razrede motokrosa.”

Mitas TERRA FORCE-MX SAND

Razvoj pnevmatik za junior kategorije je temeljil na obstoječi liniji TERRA FORCE-MX za tekmovalni motokros, v pomoč pa so nam bile tudi povratne informacije mladih voznikov, ki tekmujejo na različnih evropskih in nacionalnih prvenstvih razredov 65cc in 85cc. Pnevmatika je na voljo v treh različicah za različne vrste terena.

Mitas TERRA FORCE-MX MH (***rdeča in zelena črta) je nova generacija pnevmatik za mladinski motokros za srednjo do trdo podlago. Oblika in razporeditev blokov dezena zagotavljata maksimalni oprijem in nadzor. Sprednja pnevmatika nudi stabilnost pri vožnji naravnost, zadnja pa večjo stično površino s podlago.  

Mitas TERRA FORCE-MX SM

Mitas TERRA FORCE-MX SM (**rdeča in rumena črta) je nova generacija pnevmatik za junior motokros za mehko do srednjo podlago. Zasnova dezena zagotavlja povečan oprijem na mehki podlagi. Koničasto oblikovani bloki se zagrizejo globoko v mehko podlago, rezultat česar je izboljšano obnašanje motocikla med pospeševanjem, vožnjo skozi ovinke in zaviranjem brez izgube oprijema. Zahvaljujoč široko razmaknjenim blokom pnevmatiko odlikujejo izjemne samočistilne lastnosti.

Mitas TERRA FORCE-MX SAND (*dvojna rdeča črta) je nova generacija pnevmatik za junior motokros za peščene podlage. Zaradi zasnove dezena v obliki polovične lopatice z razmaknjenimi bloki pnevmatiko odlikujejo izjemne samočistilne lastnosti. Veliko sredinsko rebro in robustni stranski bloki zagotavljajo odličen oprijem. Zmes tekalne plasti je izrazito trda in se med dirko ne zmehča. Pnevmatika TERRA FORCE-MX SAND je na voljo le za zadnje kolo in jo je mogoče namestiti v paru s sprednjo pnevmatiko TERRA FORCE-MX SM.

Na voljo so dimenzije:

 

SAND

SM

MH

Sprednja

60/100-12 36J TT

 

60/100-14 29M TT

 

 

70/100-14 42M TT

 

 

70/100-17 40M TT

 

70/100-19 42M TT

 

Zadnja

70/100-10 41J TT

 

80/100-12 50M TT

90/100-14 49M TT

 

90/100-16 51M TT

*Dvojna rdeča črta – Pnevmatika za tekmovalni motokros iz najtrše zmesi za mehko in peščeno podlago.
**Rdeča in rumena črta – Pnevmatika za tekmovalni motokros iz srednje trde zmesi za mehko do trdo podlago.
***Rdeča in zelena črta – Pnevmatika za tekmovalni motokros iz mehkejše zmesi za srednjo do trdo podlago.