Mitas, del skupine Trelleborg, svojo ponudbo za ekstremni enduro nadgrajuje z novimi dimenzijami pnevmatik za motocikle s prostornino motorja od 50 cc do 85 cc za junior kategorije.  

Mitas C-21 Super & C-20 Super Soft

Gustavo Pinto Teixeira, podpredsednik divizije Two Wheels and Specialty Tires, pravi: “Vedno smo v ospredju ekstremnega endura in smo prvi proizvajalec, ki je ponudbo tovrstnih pnevmatik razširil z dimenzijami za junior kategorije. Tako bodo imeli mladi tekmovalci prvič priliko uporabljati pnevmatike za ekstremni enduro že takoj na začetku svoje tekmovalne kariere. Prepričan sem, da bo tovrstna dopolnitev mnogim mladim talentom pomagala na poti njihovega razvoja v uspešnega tekmovalca.”  

Mitas TERRA FORCE-MX MH Super and Super Soft

Pri razvoju novih dimenzij smo s pridom uporabili Mitasovo večdesetletno strokovno znanje, pa tudi izkušnje iz nenehnih testiranj na terenu, ki jih izvajamo v sodelovanju s številnimi vrhunskimi vozniki ekstremnega endura. Mitasov testni voznik Tristan Hedgcock iz Južne Afrike pravi: “Na mene je največji vtis naredila vsestranskost pnevmatike na različnih podlagah – od blatne do skalnate in gozdnate. Mladi vozniki z vsega sveta, ki vozijo hard enduro, so dobili pnevmatiko, ki jih popelje, kamor koli želijo.”

Mitasove pnevmatike za junior kategorije v ekstremnem enduru zagotavljajo fantastičen oprijem in stabilnost v vseh pogojih, s katerimi se voznik v ekstremnem enduru lahko sreča. Zaradi odličnih voznih lastnosti in oprijema so primerne tako za začetnike kot tudi za tekmovalce. 

Na voljo so naslednji dezeni in dimenzije:

Sprednja Zadnja
70/100-19 42M TT
TERRA FORCE-MX MH Super*
90/100-16 51M TT
TERRA FORCE-MX MH Super soft**
90/90-14 40M TT
C-21 Super*
90/100-12 46M TT
C-20 Super soft**

*Super (rumena črta) – Pnevmatika iz mehkejše zmesi za tekme enduro in cross country. Ker se na teh tekmah vrsta podlage spreminja od mehke do trde, je pnevmatika izdelana iz srednje trde zmesi, ki zagotavlja zmogljivost na različnih voznih podlagah.

**Super soft (dvojna zelena črta) – Pnevmatika z mehkejšo karkaso in tekalno plastjo iz izjemno mehke zmesi za skalnat teren in najzahtevnejše tekme v ekstremnem enduru.

Za več informacij o paleti Mitasovih izdelkov obiščite našo spletno stran www.mitas-moto.com