Mitas daje na trg dve novi različici popularne pnevmatike Mitas SPORT FORCE+. SPORT FORCE+ EV je izdelana iz nove zmesi in namenjena voznikom motociklov iz hypersport segmenta, ki za hobi dirkanje iščejo pnevmatiko, katere uporaba je dovoljena tudi na javnih cestah, medtem ko je SPORT FORCE+ RS izdelana iz nove mehke zmesi (Racing Soft) za dirkalne pnevmatike.

Mitas SPORT FORCE+ EV

“SPORT FORCE+ je najljubša izbira zahtevnih voznikov, ki prisegajo na oprijem, preciznost in dinamične zmogljivosti te serije pnevmatik. Nova različica z oznako “EV” že sicer odlično zmogljivost obstoječe pnevmatike dvigne na še višji nivo,” pravi Gustavo Pinto Teixeira, podpredsednik divizije Two Wheels and Specialty Tires. “Izjemno ponosni smo na pomembne izboljšave pnevmatike SPORT FORCE+, ki smo jih uvedli v preteklih letih, in tudi na obe novi različici – “EV” in “RS”. Veselimo se že povratnih informacij, ki nam jih bodo v naslednjih mesecih posredovali vozniki, potem ko se bodo s SPORT FORCE+ pnevmatikami podali na ceste in dirkališča. “

Pnevmatika Mitas SPORT FORCE+ EV (EV je okrajšava za evolucijo) omogoča zelo hitro, lahkotno in natančno krmiljenje, medtem ko zasnova stične površine in uporabljeni materiali zagotavljajo najvišji možni nadzor v ekstremnih nagibih. Nova tehnologija, ki kombinira več različnih zmesi (MCTT – Multi Compound Tread Technology), in vgradnja popolnoma novih zmesi zagotavljata izjemen oprijem SPORT FORCE+ EV med vožnjo skozi ovinke ter izboljšane vozne lastnosti med pospeševanjem iz ovinkov in zaviranjem.

Mitas SPORT FORCE+ RS

Od marca 2021 bodo na voljo štiri dimenzije pnevmatike Mitas SPORT FORCE+ EV: 120/70ZR17 (58W); 180/55ZR17 (73W); 190/50ZR17 (73W); 190/55ZR17 (75W).

Visoko zmogljiva dirkalna pnevmatika SPORT FORCE+ RS (RS je okrajšava za mehko dirkalno zmes Racing Soft) omogoča hitro in zanesljivo vožnjo, kar se od tovrstne pnevmatike tudi pričakuje. Odlikuje se po izjemnem oprijemu, optimalnem nadzoru med drsenjem in dobrim občutkom stika s podlago. Pnevmatika iz nove mehke zmesi (Racing Soft) nudi odlične vozne lastnosti na suhih dirkalnih stezah, pri različnih temperaturah podlage in zraka. 

Marca 2021 bosta najprej na voljo dve dimenziji pnevmatike Mitas SPORT FORCE+ RS: 110/70ZR17 (54W) and 140/70ZR17 66W.