Evropsko združenje proizvajalcev motoriziranih dvokolesnikov (motociklov, mopedov in skuterjev) in mednarodna motociklistična zveza FIM sta na nedavnem sestanku v Ženevi zakoličila smernice skupnega projekta za promocijo športnega motociklizma.

fim-in-acem-za-promocijo-sportnega-motorizma 2Cilj obeh naj bi bilo konkretno znižanje stroškov špportnega motociklizma – ne glede na to, ali gre za popolnoma ljubiteljsko in rekreativno motoriranje na progi ali dirkanje na polpoklicni in poklicni ravni. Predsednik združenja ACEM in direktor KTM-SportMotorcycle, Stefan Pierer, je na srečanju poudaril, da se je v času upada gospodarske rasti pričela transformacija sodobnega motociklizma, ki iz leta v leto postaja privlačen zgolj z ekonomičnega in praktičnega vidika urbanega vsakdana, medtem ko se športni vidik motociklizma v zadnjih nekaj letih počasi, a trmasto, izgublja.

Kaj bomo v prihodnosti lahko nataknili na ljubiteljske
Kaj bomo v prihodnosti lahko nataknili na ljubiteljske "dirkalnike", če se bomo z njimi želeli peljati tudi po cesti?

Kako se bo omenjeni projekt »pokril« z napovedanimi normativi EU, ki  naj bi  v prihodnjih nekaj letih s »civilnega« trga cestnih motociklov popolnoma izirinili vse nadomestne sestavne dele, uporabne na dirkalnikih ter v celoti prepovedal kakršnokoli poseganje v agregate cestnih motornih koles, še ni znano.