Japonski izdelovalec osebnih avtomobilov Toyota pripravlja elektrificirano verzijo nagibajočega se trikolesnika s streho.

Toyota i-Road
Toyota i-Road

Čeprav trikolesnik zaradi zasnove šasije morda bolj spominja na osebni avto kot motocikel, je ta v svojem bistvu zelo podoben nagibajočem se trikolesnikom kot sta Piaggov Mp3 in Quadro 35D. Toyotin i-Road naj bi sicer predstavljal neposrednega tekmeca Renaulotvemu Twizyju (ta je že na trgu, za novega pa je potrebno odšteti 7000 evrov), a je prav zaradi sposobnosti nagibanja v zavojih mnogo bližje trikolesnemu skuterju kot njegov konkurent.

Ker sta Mp3 in Quadro mnogo stabilnejša in zato tudi varnejša kot klasičen maksi skuter, hkrati pa ohranjata veliko mero okretnosti in skromne gabarite, ki omogočajo uspešno prebijanje skozi mestno gnečo, ter zanju ne potrebujemo izpita kategorije A, je zaprta potniška kabina edino, ker jima manjka, da bi zares pritegnila širok spekter kupcev.

Toyota i-Road
Toyota i-Road

Marsikateri potencialni kupec, ki namesto velikega skuterja izbere majhen mestni avtomobil, se za nakup slednjega odloči predvsem zaradi dodatne zaščite, ki jo nudi avtomobilska šasija v primerjavi z motociklistično zaščitno opremo. Veliko vlogo igra tudi dejstvo, da je zajeten komplet zaščitne moto opreme po prihodu na cilj zelo nepriročen, sploh, če potniki ne gojijo navdušenja do motorističnih modnih smernic , težkih in okornih jaken in robatih vročih obuval.

Voznik Toyotinega i-Roada se ne bo obremenjeval s težavo kam vtakniti jakno, hlače, škornje in čelado. Vozil se bo poleti in pozimi, v nagibu požiral zavoje, užival in z lahkoto našel parkirni prostor v mestnem središču.

Toyota i-Road
Toyota i-Road

Toyotin i-Road bosta poganjala dva elektromotorja z avtonomijo primerno predvsem za urbano prevažanje. Na trg naj bi predvidoma prišel prihodnje leto. Cena še ni znana, a naj bi bila predvidoma primerljiva s Twizyjevo. Stal vas bo torej malo manj kot nova Hodna Hornet 600, Yamaha FZ8N ali Suzuki GSR750. Le da bo imel eno kolo več, vas bo uspešno zaščitil pred elementi in v primeru nezgode, ponudil veliko več prtljažnega prostora ter rešil neprijetno vprašanje »Kam z opremo na cilju?«