sreda, 24. julija 2024

Spektakularen začetek Red Bull Erzbergrodeo 2024: Ossi Reisinger slavi šesto zmago na MITAS Rocket Ride

Deli

Red Bull Erzbergrodeo 2024 je otvoril spektakularen dan s prestižno dirko na strmem pobočju MITAS Rocket Ride. Prvi dan dogodka je lahko na tisoče navdušenih oboževalcev uživalo v vrhunskem motokrosu na železni gori, kjer je Ossi Reisinger (AUT, Husqvarna) osvojil že svojo šesto zmago v tej zahtevni preizkušnji.

Novinarska konfrenca / Foto: Arthur Schlander

MITAS Rocket Ride

Na štartu MITAS Rocket Ride dirke se je zbralo 266 udeležencev, ki so se spopadli z zahtevno progo, sestavljeno iz štirih strmih vzponov. Po razburljivih kvalifikacijah, ki so trajale vse od poldneva, se je 48 najhitrejših tekmovalcev uvrstilo v večerni superfinale. Ossi Reisinger, najuspešnejši tekmovalec v zgodovini MITAS Rocket Ride, je ponovno dokazal svojo premoč in premagal močno konkurenco iz 14 držav in treh celin.

Foto: Arthur Schlander

Med vidnejšimi nastopi je bil tudi petkratni svetovni prvak v enduru, Antoine Meo (FRA), ki je na Ducati DesertX dvovaljnem enduru prišel v polfinale. Američan Carson Brown (KTM 300 EXC Erzbergrodeo Edition) je kljub trčenju v finalu navdušil z zmagami v vseh predhodnih vožnjah.

Rezultati MITAS Rocket Ride 2024:
1. Ossi Reisinger (AUT, Husqvarna)
2. Dominik Olszowy (POL, Rieju)
3. Artsiom Kuntsevich (BLR, Husqvarna)
4. Armin Ohrlinger (AUT, KTM)
5. Carson Brown (USA, KTM)
6. Paul-Erik Huster (GER, KTM)

Vrhunska freestyle predstava

Vzdušje ob progi je bilo nepozabno. Freestyle MX Pro Tobi Merz (AUT, GASGAS) in Johannes Wibmer (AUT, GASGAS) sta navdušila množico s spektakularno freestyle predstavo, kjer je Merz izvedel vrtoglavi backflip na drugi strmini proge.

Foto: Nikolaus Mautner Markhof

Naslednji izzivi na Erzbergrodeo

Na drugem dirkalnem dnevu bo več kot 1300 udeležencev sodelovalo v prvi etapi Blakläder Iron Road Prologa. Skoraj 15 kilometrov dolga gramozna proga bo poskrbela za razburljivo off-road akcijo. Tudi tekma v Akrapovič Speed Challenge bo napeta, saj se bo merila najvišja hitrost vseh udeležencev z denarno nagrado 1500 evrov za najhitrejšega.

RaVen
RaVen
Prihaja iz druge dimenzije in je strasten ljubitelj vsega, kar se tiče motorjev. Njegova nezemeljska strast se odraža v vsakem članku s katerimi navdušuje bralce s svojim znanjem in strastjo do motorjev, ter jih popelje na navdihujočo avanturo skozi svet motorističnega adrenalina.

Več novic

Zadnje novice