Boštjan Skubic je zaključil svojo dirkaško pustolovščino v ZDA. Skubic je nastopil na motociklističnem vikendu razreda MotoGP, na dirki za VN ZDA v Laguni Seci.

skubic-petnajsti 1Slovenski dirkač je kot član moštva Inotherm Yamaha racing nastopil na dirki ameriškega prvenstva razreda do 600 kubičnih centimetrov, ki je bila na sporedu neposredno pred 9. dirko letošnje sezone v razredu MotoGP. Dirka v Laguni Seci ima zaradi »eminentnega« termina in obiska najboljših dirkačev sveta prestižen pomen in zato se nanjo prijavijo najboljši ameriški dirkači, po večini člani tovarniških moštev in profesionalni cestnohitrostni motociklisti.

skubic-petnajsti 2Skubicu je šlo odlično celotni vikend in na sobotnih kvalifikacijah je zasedel več kot spoštljivo 14. mesto. Kljub temu, da je računal na uvrstitev med petnajsterico, se je Skubicu nasmihal celo boljši rezultat, ki pa je deloma zopet splaval po vodi zaradi prekinitve dirke pet krogov pred koncem. Rdečo zastavo so organizatorji izobesili zaradi hudega padca enega izmed dirkačev, ki je pri veliki hitrosti padel na ciljni ravnini in obležal na sredini steze. Po prekinitvi dirke je sledil ponoven start in po le pet krogih finiša je Skubic v cilj pripeljal kot petnajsti.

skubic-petnajsti 3Na omenjeni dirki je sicer premočno zmagal Američan Cameron Beaubier, pred rojakoma Garettom Gerloffom in Jakeom Gagneom. Vsi trije najhitrejši dirkači so sedeli na motociklih znamke Yamaha.

Boštjan Skubic: »15. mesto je super rezultat, po dveh slabih letih na ameriških tleh. Tako v Daytoni, kot Laguni Seci. Verjetno sem bil tudi zaradi pritiska po uvrstitvi na današnji dirki preveč previden. Cilj, uvrstitev med petnajsterico je sicer izpolnjen, vendar pa smo bili po časih na krog blizu rezultatu okoli desetega mesta, kar bi bil zame super rezultat. Dirka je bila zaradi nesreče prekinjena, kar mi zagotovo ni pomagalo, glede na to da mi bolj ležijo dolge in naporne dirke. Hvala fantom v ekipi Inotherm Yamaha Racing za ves trud, trdo delo in napore. Zahvala pa gre tudi vsem ostalim pokroviteljem, ki so pomagali, da smo lahko nastopili na tako veliki dirki, kot je dirka v Laguni Seci.«

skubic-petnajsti 4