Prva dirka v koledarju prvenstva World Endurance se je po dobrem začetku na kvalifikacijah za Janeza Prosenika (AMD Trebnje), končala klavrno. Tako kot je bilo na povedano, je že pred začetkom dirke pričelo deževati, kar je na tako dolgi preizkušnji naporno in zelo nezaželeno.

20140427195436_7o0lpe6ivf2wtnProsenik se je 21. startne pozicije že po prvem krogu povzpel na skupno 13. mesto, vendar pa je že kmalu v prvih krogih, v prvem zavoju naredil manjšo napako pri prehitevanju, pri hitrosti okoli 180km/h mu je zdrsnila prednja pnevmatika – Prosenik je padel in si zlomil ključnico, nato pa kljub poškodbi pobral dirkalnik, ga pripeljal do boksa, kjer so mehaniki hitro popravili motor, dirko pa je nadaljeval drugi voznik.

Prosenika so odpeljali v medicinsko oskrbo na dirkališču in ga nato nemudoma napotili v bolnišnico v Nevers, kjer so ugotovili zlom desne ključnice - prav na istem mestu, kot že dve leti poprej. Ekipna kolega Flembbo sta med tem sklenila, da bosta poskušala sama odvoziti dirko do konca. Na koncu je ekipi Flembbo kljub polomljenemu Proseniku dirko uspelo zaključiti in dokončati na odličnem 9. mestu v razredu EWC Superbike.

20140427195436_0u4rifcz81whmdProsenik je po dirki povedal: »Za dirko 24h Bol d’Or sem se zelo dobro pripravil in opravil veliko testov in treningov, tako sem imel zelo visoka pričakovanja, ki so se na kvalifikacija tudi uresničila. Svoj čas na dirkališču sem od lanskega leta popravil za 1,8 sekunde in v svoji skupini v dežnih pogojih osvojil tretji kvalifikacijski čas. Tako sem na dirki pričakoval veliko, a so se sanje končale že v prvi uri in tako sem razočaran zapustil dirkališče v Magny Coursu, ki mi prav gotovo ne bo ostalo v lepih spominih.«

Naslednja dirka za prvenstvo World Endurance bo na razporedu julija, na Japonskem dirkališču Suzuka Circuit. Pred tem Prosenika čaka okrevanje in nekaj evropskih dirk.

REZULTATI DIRKE SUPERBIKE
1.    SRC KAWASAKI FRANCIJA (11) KAWASAKI
2.    GMT YAMAHA FRANCE (94) YAMAHA
3.    TEAM  BOLLIGER SWITZERLAND (8) KAWASAKI


9. TEAM FLEMMBO (46) KAWASAKI