Na drugi dirki svetovnega prvenstva razreda prikoličarjev na znamenitem britanskem dirkališču Donington je glavno vlogo igralo muhasto vreme. V petek je prvi prosti trening potekal v dežju, vendar se je slovenska ekipa Remše Racing (Janez Remše/Jammie Biggs - Yamaha/LCR) dobro odrezala in si pridirkala 10. Čas. Čeprav je Janez zadovoljen z nastavitvijo motorja je vedel, da so na nekaterih sektorjih še rezerve.

20140526084757_x7tysw6obhircmSobotne kvalifikacije so potekale v zelo spremenljivih vremenskih pogojih. Pri drugih kvalifikacijah po ogrevalnem krogu sta se Remše in Biggs vrnila v boks v soncu na menjavo dežnih pnevmatik za takšne brez profila, a je bilo te takoj potrebno zopet zamenjati za dežne, saj je ponovno pričelo deževati.

Remše in Biggs sta odpeljala še krog in dosegla 13. čas, nato pa so bile kvalifikacije po devetih minutah zaradi premočnega dežja prekinjene. Skupni čas je ekipo pripeljal na 15. startno pozicijo. Prvo startno mesto je pripadal bratoma Birchall Suzuki/LCR.

20140526084801_n3vfq8huoyag7lNedeljska dirka je za razliko od mokrih treningov in kvalifikacij postregla s prijetnim sončnim vremenom, kar je pomenilo, da so bile nastavitve motorja in vzmetenja skoraj naključne. Po dobrem startu, je v tretjem 3 krogu sledila okvara motorja (tesnilo na glavi motorja) in na žalost že drugi odstop v sezoni. Po zanimivem boju za stopničke do samega konca sta zmagala; Reeves/Cluze…LCR Kawasaki, drugo mesto sta zasedla brata Ben in Tom Birchall LCR Suzuki, tretje pa Hegarty/Neave LCR Suzuki.

20140526084802_o6uib1glqw0ka3Vabljeni na ogled dirke in svetovnih asov tekmovanja prvenstva prikoličarjev na Grobniško dirkališče (HR) že 14. Junija.