Na tretji dirki svetovnega prvenstva v prikoličarjih na dirkališču Grobnik (HR) je Slovenska ekipa Remše Racing - Janez Remše in sovoznik Jemmie Biggs, na petkovem treningu dosegla čas, ki je napovedoval boj za visoko uvrstitev.

Sidecar 7Na sobotnih kvalifikacijah je po izboljšanju časa treningov za dodatni dve sekundi sledila nesreča. V prvem ovinku sta Remše in Biggs zapeljala s steze in se po nekajkratnem prevračanju ustavila v pesku. Voznik Remše je ostal nepoškodovan, le z nekaj udarci in modricami, sovoznik Biggs pa je obležal v nezavesti.  Utrpel je večkraten zlom roke, ramena, kolka in noge ter bil nemudoma prepeljan v bolnišnico. Zaradi resnosti poškodb, ki bodo terjale dolgotrajno okrevanje in rehabilitacij, je Biggs tako žal zaključil letošnjo dirkaško sezono.

Sidecar 10Kvalifikacije sta ob odsotnosti poškodovanih bratov Birchall prepričljivo dobila Reeves/Cluse LCR Kawasaki (GBR). Druga sta bila Streuer/Koerts LCR Suzuki (NL), tesno za njima pa Gurck/Wechselberger LCR BMW (GER)

Nedeljska "Gold dirka" je po zelo močnem jutranjem vetru obvisela v odločitvi organizatorjev, a je na srečo ni "odpihnilo". Ponovno je povedel dvojec Reeves/Cluse, sledil pa je zanimiv boj do samega konca za drugo mesto, katerega sta privozila Makkula/Asumaniemi LCR BMW (Fin). Tretja sta bila Gurck/Wechselberger LCR BMW (GER).

Naslednja dirka že čez 14 dni, 27. junija v Assnu (NL).