Pretekli vikend se je na Madžarskem dirkališču Hungaroring odvijala še ena tekma za prvenstvo Alpe Adria in tudi tokrat je bil konec tedna več kot uspešen. Janez Prosenik (AMD Trebnje) je tudi tokrat razveselil s stopničkami in tretjim mestom. Vozil je v kategoriji Superbike z BMW RR1000 s številko 7.

Janez Prosenik
Janez Prosenik

Tekmovalci so imeli v petek na razporedu najprej proste treninge, v soboto pa kvalifikacije. Prosenik je na kvalifikacijah privozil 5. startno pozicijo.

Prosenik 1Že v soboto popoldne je bila na razporedu prva dirka v razredu Superbike. Prosenik je dirko začel odlično in se takoj povzpel na drugo mesto. Nato ga je v drugem krogu sotekmovalec izrinil iz proge in tako nazadoval na 7. mesto. Po 14 krogih se je Proseniku uspelo pribiti do nehvaležnega 4. mesta, kar je bil več kot odličen rezultat, saj je bila konkurenca zelo močna. Malo razočarana po dirki, se je ekipa že pripravljala na tekmo naslednjega dne. Spremenili so še manjše nastavitve na motorju in se odločili za drugo trdoto pnevmatik za naslednjo dirko.

V nedeljo je bilo zjutraj na razporedu še jutranje ogrevanje, na katerem je ekipa preverila nastavitve in se dokončno odločila za nastavitve za dirko.

Prosenik je tudi tokrat začel odlično in si takoj priboril tretje mesto. Nato je v četrtem krogu naredil manjšo napako in takoj zdrsnil na 7 mesto. Z veliko prehitevanj in zelo hitro vožnjo se je Janezu uspelo prebiti na 3 mesto in mesto, do konca dirke odlično zadržal.

Prosenik je spet dokazal, da se zna odlično boriti in kljub manjšim napakam odpeljati odlično vožnjo.

Na dirki nas je zastopal tudi Marko Jerman kateri je v kategoriji Stock 1000 dosegel 3. in 4. mesto, prav tako Matej Kraljič, ki je je privozil 6. in 7. mesto. V kategoriji Superbike je bil 3. in 4. Berto Camlek.

Janez Prosenik
Janez Prosenik

Prosenik je po dirki povedal: "Z vikendom se zelo zadovoljen. Motor še vedno ni popoln, vendar smo vsako tekmo bližje. Najbolj sem vesel z nedeljskim rezultatom 3. mesto, saj sem videl, da se lahko brez problema borim za prva mesta. Vmes sem naredil manjšo napako, ki me je morebiti stala še boljše uvrstitve. V soboto pa sem zares odlično začel in sem se boril za prvo mesto, po tem pa me je sotekmovalec izrinil iz proge, in zaradi res hitrega tempa nisem mogel biti boljši kot 4. Še zadnjo priliko za prvenstvo AA bom imel septembra na Slovaškem, in mislim, da če ne bom večjih težav lahko upam na tako dober rezultat kot ta vikend ali pa še boljši. Zares bi se zahvalil tudi moji ekipi, katera mi je tudi tokrat zelo pomagala in pa tistim navijačem, ki so me prišli osebno spodbujati in tudi tistim doma."

Rezultati:

Prva vožnja

  1. Jan Halbich CZ
  2. Ronald Resch AUT
  3. Berto Camlek SLO
  4. JANEZ PROSENIK SLO

Druga vožnja

  1. Jan Halbich CZ
  2. Ronald Resch AUT
  3. JANEZ PROSENIK SLO