V Jesolu (Italija) je potekala zadnja letošnja dirka evropskega prvenstva v supermotu. Dirke se je udeležil tudi Uroš Nastran, ki je nastop na tej dirki izbral kot poslovilno dirko svoje uspešne supermoto kariere. Da je Nastran, evropski prvak leta 2010, še vedno konkurenčen, je pokazal takoj na treningih, saj je bil redno med najboljšo trojico in kvalifikacije tudi zaključil na tem mestu.

20140915080911_s7c6h3ov2bmfyxV prvi dirki je takoj po startu z zelo majno razliko za vodilnima prevzel tretje mesto, na to pa 17 krogov iskal primerno mesto za prehitevanje, ga v predzadnjem krogu tudi našel ter s prehitevanjem Finca Tonija Klema prvo vožnjo zaključil na drugem mestu. Zaostal je le za Italijanom Bartolinijem.

Druga vožnja je potekala zelo podobno, le da je vodstvo takoj po startu prevzel Klem, Nastran pa je večji del dirke vozil na tretjem mestu za Bartolinijem. Znova je ‘napadel’ v predzadnjem krogu in drugo vožnjo končal na tretjem mestu.
Seštevek obeh voženj je pomenil, da je skupno osvojil tretje mesto in tako z vrhunskim dosežkom zaključil svojo športno kariero v supermotu. Čeprav so ga po dirki mnogi spraševali, če obstaja kakšna možnost da se premisli, je zagotovil da take možnosti ni.

20140915080910_ezcqrhw45ko9atNaslov evropskega prvaka je osvojil Finec Asseri Kingelin, drugi je bil Bartolini, tretji pa Klem, razlika med  njimi pa vsega tri točke.
Istočasno je v Jesolu potekalo tudi svetovno prvenstvo in naslov svetovnega prvaka je osvojil Francoz Thomas Charerye.