V pogodbi podpisani med FIM in Dorna Sports (največje svetovno podjetje, ki se ukvarja z upravljanjem motorističnih športov in njihovim trženjem), so si slednji zagotovili ekskluzivne medijske pravice za vsa prvenstva pod okriljem FIM za leti 2015 in 2016.

KTM 250 EXC‑F SIX DAYS 2015, Foto: KTM
KTM 250 EXC‑F SIX DAYS 2015, Foto: KTM

Zagotovili so si pravice za Trails, X-Trail, Ice Speedway, Speedway, World Rally, Six Days Enduro, seveda poleg pravic za MotoGP in WSBK.

Po podpisu pogodbe je, predsednik FIM Ignacio Verneda povedal: "Zelo sem zadovoljen z novim dogovorom z Dorna Sports, ki bo omogočil prvenstvom, ki jih organizira FIM, predvsem veliko več televizijske izpostavljenosti. Upamo tudi, da bomo s tem pripomogli, tako organizatorjem, kot voznikom, k lažjemu iskanju sponzorjev in k nadaljnemu razvoju naših prvenstev. "

Manel Arroyo, direktor oddelka za Medije in televizijo pri Dorna Sports je dodal: "Zelo smo veseli, da so nam pri FIM ponovno zaupali pravice distribucje. Naš ključni cilj je promoviranje različnih prvenstev in storiti vse, kar je v naši moči, da še dodatno populariziramo motoristična tekmovanja."