Test dirkalnikov in moštev v SIDECAR prvenstvu je potekal zadnji vikend v februarju na bližnjem dirkališči Grobnik. Organizacija testiranja je pobuda Slovenskega moštva in več letnih udeležencev FIM svetovnega prvenstva - Remše Racing Teama.

Foto: Primož Valenčič
Foto: Primož Valenčič

Voznik Janez Remše ostaja isti, nov sovoznik pa je Stuart Ramsay, kateri je nadomestil lanskoletnega Jammie Biggsa. Biggs se je po hudi nesreči iz lanskoletne dirke za svetovno prvenstvo na Grobniku, kjer je na Reški bolnišnici preležal skoraj mesec dni in nato še 6 mesecev težkega okrevanja doma v Angliji, podal v mehanične ‘vode’. S svojim znanjem in izkušnjami pa seveda ostaja v moštvu Remše Racinga, kjer je strokovni mehanik.

27. letni Stuart prihaja iz Velike Britanije in je iz serije BSB presedlal v letošnji sezoni na najvišjo raven prvenstva - svetovno prvenstvo. V Britaniji je ta atraktiven motošport zelo priljubljen in skorajda doma, saj Britansko prvenstvo (BSB) je zelo močno in iz tam izhajajo vsi vrhunski asi in prvaki. Na Grobnik je prispel tudi aktualni svetovni pravak Tim Reeves, prav tako iz Velike Britanije, ampak zaradi ležje poškodbe samo kot GOST!

Foto: Primož Valenčič
Foto: Primož Valenčič

Janez in Stuart sta že lani testirala v Angliji s čisto novim motornim agregatom in zunanjimi linijami bolida. S spremenjeno grafiko na ‘SIDEju’ sta v petek, na popoln sončen dan, brez sapice vetra pri 15-16 stopinjah pričela tudi testirat za novo sezono 2015 na Grobniku.

Nov motorni agregat deluje zelo dobro in nima nikakršnih težav tako, da sta sama in celotno moštvo zadovoljna s pokazanimi rezultati.

V soboto pa popolna sprememba ozračja. Že čez noč je zapihal močan veter tako da staodvozila le nekaj krogov, ampak bolj za ogrevanje.

Na nedeljski dan pa so testiranja potekala po zadanih načrtih. Motor deluje super in tudi časi so pokazali konstantne rezultate. Potrebno bo še malenkostno uigravanje med voznikoma.

Sezona se začenja že čez dober mesec, 12. aprila v znamenitem Angleškem dirkališču DONINGTON in se takoj naslednji vikend 19. aprila seli v legendarni francoski Le Mans. Držimo pesti za naše dirkače tako z rezultati kot vzdržljivosti motorjev kot tudi za celotno sezono brez poškodb!