V Daytoni na Floridi te dni poteka legendarni bike week, največji motoristični zbor na svetu. V to obmorsko letovišče se vsako leto privali nepregledna množica motoristov iz celega sveta, ki potem teden dni proslavlja konec zime in začetek nove motoristične sezone. Impresivne številke govorijo tudi o do 600.000 obiskovalcih v najboljših letih. Letos se zaradi visokih temperatur in lepega vremena obeta zelo dober obisk.

Skubic_02Še nekdo pa si od letošnjega potovanja v Daytono obeta veliko. Slovenski motociklistični dirkač, Ljubljančan Boštjan Skubic, javnosti znan tudi kot TV sokomentator dirk razreda Moto GP. Skubic je stari znanec dirk v Daytoni, saj se jih z moštvom Inotherm Yamaha udeležuje že 15 let. Najboljši rezultat Boštjana Skubica v Daytoni je 8. mesto.

Skubic_03
Boštjan Skubic

Skubic: “Od letošnje dirke v Daytoni si veliko obetam. Stezo dobro poznam, prav tako pa sem fizično dobro pripravljen, zato mi godi, da so temperature ozračja visoke. V soboto na dirki naj bi bilo izjemno vroče, kar me ne moti. V tem je moja prednost. Za dirko sem se pripravljal v vroči in soparni Kostariki in računam, da bom najmočnejši ravno na koncu dirke, ko ostalim dirkačem poidejo moči. Takrat nastopi izčrpanost in dehidracija, zato tempo dirke precej pade. Daytona je 200 milj  (320 km) dolga dirka, kjer sta še toliko bolj pomembna fizična pripravljenost in koncentracija. Gre za edino vztrajnostno dirko na svetu, ki jo v celoti odpelje en sam voznik. Lahko bi dejali, da gre za dirkaški maraton. Prostora za taktiziranje tukaj ni in tudi celotna ekipa mora delovati uigrano ob menjavi koles in dolivanju goriva med dirko. Vso zamudo, ki jo ob servisnih postankih pridelajo člani moštva z morebitnimi napakami, mora na stezi potem toliko težje oddelati dirkač. Moj cilj letos je seveda uvrstitev med deseterico najboljših, tiha želja že dolga leta pa je priti med 5 najhitrejših dirkačev. Upam da mi bo uspelo, kajti letošnja dirka bi mi morala biti naklonjena. To je 74 ponovitev te dirke, in moja štartna številka je že vsa leta 74,”  je povedal leta 1974 rojeni dirkač.

Na dirkališču Daytona International speedway je bil včeraj dan za prijave in ureditev vse tehnične dokumentacije, danes zjutraj pa so bili na sporedu sestanki z dirkači in pa tehnični pregledi za vsa moštva. Ekipe so se lahko vselile v svoje garaže in pripravile vse potrebno za začetek dirkaškega vikenda. Sledil je prvi  trening, kjer je bil Skubic v centru pozornosti, saj je del treninga celo vodil z najhitrejšim časom, na koncu pa je zaključil na 6. mestu. Drugi, popoldanski trening je imel edini slovenski predstavnik nekaj težav z motociklom in je zato končal kot 9. najhitrejši.

Skubic_01Po končanem dnevu je povedal: "Zadovoljen sem z današnjim izkupičkom. Cilj ni bil doseči dober čas, temveč se po enem letu čimbolje seznaniti s progo in razmerami na njej. Zanimivo je, da sem bil že takoj hiter in da sem se na motorju počutil dobro. Na drugem treningu smo preizkušali porabo goriva za dirko, saj imamo nov pogonski agregat, ki ima drugačno porabo. Stari agregat je porabil 0,8 l goriva na krog, novi pa je očitno nekoliko bolj požrešen in zahteva vsaj 0,9 l dirkaškega bencina.  Zaradi tega smo nekoliko slabo predvideli porabo in v zadnjih minutah, ko sem na stezo odšel z novimi gumami, da bi odpeljal hiter krog in postavil dober čas, je nekaj ovinkov pred zaključkom kroga motor ostal brez goriva in ugasnil. Z dobrim časom ni bilo nič, saj je bilo treninga konec, sam pa sem imel ravno še dovolj hitrosti, da sem se pripeljal do garaže. Malce mi je žal za dober čas kroga, saj sem imel lep ritem in zdi se mi, da bi postavil super čas, po drugi strani pa sem si precej oddahnil, da s pogonskim agregatom ni nič narobe in da je le ostal “na suhem”. Natančni izračun porabe goriva je v Daytoni zelo pomemben, da lahko točno določiš v katerem krogu dirke boš opravil postanek v boksu in dotočil. Če ostaneš brez goriva na dirki je vsega konec."