Druga dirka svetovnega prvenstva v prikoličarjih je bila v znamenitem Francoskem Le Mansu na dirkališču imenovanem Bugatti circuit, kjer potekajo tudi legendarne 24 urne dirke tako avto kot moto.

20150421092921_fj295kav3dc4miSlovenska posadka Remše/Ramsey sta po nekaj malenkostnih problemov z elektriko na prostih treningih prve kvalifikacije zaključila po zadanih načrtih, le rahle težave z zavorno stopalko. Na drugih kvalifikacijah pa brez problemom in klub slabšim vremenskih razmeram (mokra steza, brez dežja) izboljšali čas, tako sta startala iz 11. mesta s časom 1’49’897"’. Team je bil zadovoljen, vesel za delovanju motorja in pozitivno gledal na sobotno dirko. Vse skupaj pa se je že na samem startu zalomilo, okvara sklopke je bila kriva za odstop in vidno razočaranje celotne ekipe, tako mehanikov kot seveda Janeza in Stuarta.

20150421092920_w9ucpol1if7vjbDrugi posadki, pa se je po nesreči sovoznika v Doningtonu, pridružil francoz Freddy Lelubez. Špendal kot voznik zadovoljen s novo začasno pridobitvijo, tako da sta v četrtkovem treningu kar dobro uigrala sodelovanje na bolidu. V prvih kvalifikacijah na popolnoma suhi stezi sta dosegla čas 1’52"241′ in tako startala iz 12. mesta iz skupno 13 tekmovalcev. Špendal: "Še vedno so problemi… tačka zavore deluje zelo nizko, menjalnik noče vedno v prestavo. Drugače pa lega vozila je OK, primanjkuje mu moči na ravninah" je povedal po drugih mokrih kvalifikacijah". Na sobotnem startu dirke, sta pričela pogumno in odvozila nekaj krogov ampak s težavami v menjalniku, kateri ni hotel vedno prestavljat po željah voznika, zato sta izgubila kar precej časa in z 3 krogi zaostanka končala na 9. mestu, ter si priborila prve točke!

Po odsotnosti in prenehanju nastopanja bratov Birchall, sta pole position osvojila Reeves/Cluse, druga sta bila Pavarinta/Kainulainen s tretjega mesta pa sta startala, Streurer/Koerts

20150421092920_8wd7txyaiukeq3Sama dirka za zmagovalca Reeves/Cluse-Kawasaki/LCR ni bila težavna, v ozadju pa je bil boj med končno osvojenim drugim mestom Pavarinto/Kainulainen-BMW/LCR in 3. Streurer/Koerts-Suzuki/LCR

Skupno vodita Finska posadka Pavarinta/Kainulainen.

Sedaj pa večji premor do naslednje dirke v nam najbližjem Hrvaškem dirkališču Grobnik 20. junij, kjer upamo, da bodo okvare Slovenskih moštev popolnoma sanirane in na ‘domači’ dirki navdušile z nastopom in izpolnili pričakovanja vseh.