20021226_dakar_01Štart rallyja "Telefonica – Dakar 2003" bo prvič v 25. letni zgodovini na jugu Francije v Marseillu in to na prvi januarski dan. Po nočnem prologu v Marseillu in prvi hitrostni preizkušnji v Španiji, se karavana avanturistov s trajektom preseli prek mediteranskega morja v Afriko. Tam bodo prečkali dobršen del severne Afrike: najprej Tunizijo, nato Libijo in na koncu Egipt. Cilj bo 19. januarja 2003 na sinajskem polotoku v kraju Sharm El Sheikh…

Skupna dolžina rallya znaša 8.552 km, od tega bo 3.306 km transferja in 5.216 km hitrostnih preizkušenj. Za tekmovalce bo to eden najlepših Dakarjev doslej, saj bodo prečkali najlepši in najveličastnejši del velike Sahare.

Na meniju rallya je predvsem ogromno peska in velikih sipin ter prostranih ergov, ki bodo odločili o tem, kdo izmed peščice izbrancev bo ugledal Mojzesovo goro - mogočni Sinaj. Od Tunisa do Sharm El Sheikha bo veliko dolgih hitrostnih preizkušenj, veliko brezpotij, navigiranja na različnih terenih, močnih čustev in odkrivanja naravnih lepot.

Datumi:
Tehnični in administrativni pregledi: ponedeljek, 30. in torek, 31. december 2002.
Štart rallyja: sreda, 1. januar 2003 (park Chanot v Marseillu).
Cilj rallyja: nedelja, 19. januar 2003 (Sharm El Sheikh v Egiptu).
Dan počitka: ponedeljek, 13. januar v oazi Siwa (Egipt)

20021226_dakar_mapEtape:
Skupno šteje rally 17. etap:
- 3 v Evropi
- 3 v Tuniziji
- 5 v Libiji
- 6 v Egiptu

Evropa
Štart 25. dakarskega rallyja bo v Marseillu, mestu v francoski regiji Bouches du Rhone. Je drugo največje mesto v Franciji in prvo po potniškem in tovornem ladijskem prometu. Izmed večjih mest v Franciji, je Marseille najstarejše in z bogato zgodovino.

1. etapa: Marseille – Narbonne (1.1. 2003)
Prolog: 1 km
Transfer: 264 km
Skupno: 265 km

Na posebni, za to priložnost pripravljeni progi bodo tekmovalci dali vse od sebe. Seveda je spektakel bolj namenjen zabavi množice gledalcev, hkrati pa se s kilometrskim prologom rally tudi uradno začne in nekomu bo vendarle pripadla čast vodilnega v celotni karavani. Potem, ko bodo zapustili Marseille, čaka udeležence pot skozi Salon de Provance in Nimes, kjer bodo domačini postregli francoske kulinarične specialitete kar v antični areni. Mesto Narbonne so leta 118 pred našim štetjem naselili Rimljani, zato so še danes vidni lepo ohranjeni ostanki rimske kulture.

20021226_dakar_022. etapa: Narbonne – Castellon (2.1. 2003)
Transfer: 540 km
Skupno: 540 km

Po noči, namenjeni prvim popravilom na že utečenih jeklenih konjičkih, se bo karavana premaknila južno, v Špansko mesto Castellon. V obmorskem mestu, ki zadnja leta redno gosti dakarski rally, bo promenadna vožnja po ozkih ulicah, ki ji bo sledila zabava, predvsem za množice gledalcev, tekmovalci pa bodo verjetno kaj hitro legli k počitku.

3. etapa: Castellon – Valencia (3.1. 2003)
Transfer 5 km – HP 10 km – transfer 60 km
Skupno: 75 km

Hitrostna preizkušnja, speljana okrog Castellona bo imela cilj na peščeni plaži (prvi okus po pesku). Nato sledi transfer do Valencie, kjer se bo karavana vkrcala na trajekt. Preden odrinejo proti Afriki, čaka udeležence rallyja velika "paella party" pojedina (tipična rižota za te kraje), ki jo bo pripravila mestna skupnost.

Transfer prek morja v Afriko (4.1. 2003)
Vsi udeleženci rallyja (tekmovalci, organizatorji, asistenčne ekipe, novinarji, zdravniki,…) bodo kar dve noči in en dan prebili na trajektu, ki jih bo iz Valencije v Španiji prepeljal v Tunis. Organizator bo poskrbel za zabavo, prvi postanek in dirkaški "brifing", kjer bodo natančno razložili kako bodo stvari potekale v Afriki.

Afrika
- 7.642 km skupne dolžine, od tega 5.205 km hitrostnih preizkušenj
- 7.797 km za asistenčna vozila
- Dan počitka: Oaza Siwa
- Maratonska etapa brez asistence: Ghadames – Ghat
- Dve etapi brez satelitske navigacije: Zarir et Louxor - Abu Rish
- Najdaljša etapa: Abu Rish – Sharm El Sheikh (828 km)
- Najkrajša etapa: Sharm El Sheikh – Sharm El Sheikh (56 km)
- Najdaljša hitrostna preizkušnja: Ghadames – Ghat (584 km)
- Najkrajša hitrostna preizkušnja: Tunis – Tozeur (25 km)

Tunizija
Tunizija je ena izmed vodilnih severnoafriških držav, ki svoj razvoj gradi na turizmu, nafti in fosfatih. Leta 2001 je v Tuniziji poiskalo svoj oddih kar 5,5 milijonov turistov.
Tunis, glavno mesto Tunizije je z 1.7 milijoni prebivalcev (skupaj 9,3 milijona) gospodarski center države. Ima eno najlepših arabskih tržnic (medino).

4. etapa: Tunis – Tozeur (5.1. 2003)
Transfer 89 km – HP 25 km – transfer 349 km
Skupno: 463 km
Vzporedna pot za asistenco: 450 km

20021226_dakar_03Po izkrcanju v Tunisu, sledi hitrostna preizkušnja po strmih in zavitih gorskih stezicah skozi borove gozdove, nato pa vedno bolj odprt teren z manj ovinki in cilj prve afriške hitrostne preizkušnje. Dovolj, da se tekmovalci ogrejejo.

Oaza Tozeur je ena najslavnejših na svetu. Napaja jo 200 izvirov, predvsem pa živi na račun pridobivanja datljev (400.000 datljevih palm).

5. etapa: Tozeur – El Borma (6.1. 2003)
Transfer 133 km – HP 285 km – transfer 76 km
Skupno: 494 km
Vzporedna pot za asistenco: 578 km

Sedaj bo šlo zares: podlaga bo postala peščena, prečkali bodo prve sipine, potrebno se bo dobro orientirati. Smo namreč na samem robu mogočne Sahare.
Na štartu hitrostne preizkušnje bo proga zelo hitra. Kasneje, kilometer za kilometrom, bo vedno več peščenih zaplat, ki bodo ponekod prešle v majhne sipine. Osrednji del HP bo nato hitrejši in bolj kamnit. Zaključni del bo speljan med nizkim gričevjem, po številnih vzporednih stezicah, kjer bo pomembno vlogo odigrala navigacija.

Oaza El Borma je zaradi črpanja nafte najpomebnejša južna oaza v Tuniziji. Nahaja se v srcu velikega vzhodno saharskega erga. El Borma pomeni "ostri zobje", take so namreč sipine okrog oaze.

6. etapa: El Borma – Ghadames (7.1. 2003)
Transfer 13 km – HP 228 km – transfer 37 km
Skupno: 278 km
Vzporedna pot za asistenco: 298 km

Prva velika etapa na Dakarju 2003! Najboljši se bodo tu lahko izkazali in izkoristili svoje sposobnosti do konca. To je tudi prava priložnost za trdožive amaterje, da se pomešajo med najboljše. Hitrostna preizkušnja bo v celoti speljana po brezpotju. Veliko bo prečkanj ergov in velikih sipin.

Libija
Libija je ena najbogatejših afriških držav, ima 1,75 milijona prebivalcev in je edina država na svetu kjer ni stalnega (površinskega) rečnega toka. Ekonomija temelji na nafti in vedno bolj tudi na turizmu (neokrnjena narava, znamenitosti).

7. etapa: Ghadames – Ghat (8.1. 2003)
Transfer 5 km – HP 584 km – transfer 102 km
Skupno: 691 km
Vzporedna pot za asistenco: 837 km

20021226_dakar_04Oaza Ghadames (pravijo ji biser puščave), leži na stičišču Libije in Tunizije. Zaradi značilnih hiš zidanih iz blata spada pod svetovno Unescovo dediščino.

Prva maratonska etapa. Vsa asistenčna vozila (razen tistih, ki so v dirki) gredo naravnost v naslednji bivak pri mestu Sabha (izpustijo bivak v oazi Ghat).
Eno najboljših etap na tokratnem rallyju bo zaznamovala raznolikost veličastnih razgledov. Prvih 300 km bo zelo hitrih. Pri vstopu v erg Awbari pa bo vse prej kot enostavno, saj bo potrebno prečkati celih 50 kilometrov velikanskih sipin čudovitih oblik in vedno znova poiskati pravo pot med njimi. "Preživeli" si bodo nato lahko malce oddahnili in spočili pogled na prekrasni pokrajini polni kanjonov in peščenih tvorb, ki jih lahko najdemo le v tem delu Sahare.
To je tudi najdaljša hitrostna preizkušnja na Dakarju 2003.

8. etapa: Ghat – Sabha (9.1.2003)
Transfer 49 km – HP 497 km – transfer 181 km
Skupno: 727 km

Po besedah organizatorja bo ta hitrostna preizkušnja najboljša, zelo verjetno tudi najtežja. Treba bo premagati 500 kilometrov raznolikega terena. Steze bodo najprej vodile proti jugu ob Alžirski meji, nato sledi obrat proti severu prek gorskega masiva Akakus, ki ga sestavljo ogromne sipine in skalnate gmote. Področje Tadrat Akakus v Libiji je pod Unescovo zaščito in slovi po največjem številu prazgodovinskih "slikarij" na skalah. Po prvih stotih kilometrih, bodo tekmovalci zapustili vidne steze in zapeljali po popolnem brezpotju proti znamenitem ergu Merzuk, ki zloglasno slovi po valovih neprehodnih sipin, zadnjo težavo preden dosežejo cilj.

9. etapa: Sabha – Zilla (10.1. 2003)
Transfer 6 km – HP 567 km – transfer 12 km
Skupno: 585 km
Vzporedna pot za asistenco: 506 km

Vsak dan v Libiji bo enkraten sam po sebi. Sprva bo hitrostna preizkušnja speljana po peščenih ostankih erga Merzuk, nato bo med nadaljnimi 300 kilometri prek planot hitrost precej narasla. Sledi vzpon prek vulkanskega masiva Al Haruj, kjer bo nešteto podobnih kolesnic lahko zmedlo nepazljivega tekmovalca. Poseben čar pa bo prečkanje planot z miniaturnimi vulkanskimi kraterji. Na "lunini površini" bo pravi test za gume, kolesa in vzmetenje.

10.etapa: Zilla – Sarir (11.1. 2003)
Transfer 31 km – HP 521 km – transfer 2 km
Skupno: 554 km
Vzporedna pot za asistenco:740 km

Deseta etapa je tranzicijska etapa, katere namen je, da si bo karavana utrujenih avanturistov za trenutek oddahnila. Etapa sama ne bo zahtevna, saj bo speljana po obstoječih peščenih stezah. Na sredini hitrostne preizkušnje bo le 30 kilometrov peščene zaplate, ki pa ne bi smela predstavljati večjih ovir. Tu bo tudi prva etapa brez uporabe satelitske navigacije, torej bo pisana na kožo izkušenim voznikom, predvsem pa sovoznikom, ki bodo "zvezde dneva".

Oaza Sarir je največje črpališče nafte in vode v Libiji. Od tu napajajo največje akvadukte na svetu, ki so v severni Libiji.

11.etapa: Sarir – Siwa (12.1.2003)
Transfer 1 km – HP 438 km – transfer 147 km
Skupno: 586 km
Vzporedna pot za asistenco: 735 km

Še ena "panoramska" etapa, bi lahko rekli za zadnje dejanje rallyja v Libiji. Tekmovalce bo pot vodila po brezpotju prek neskončnih ergov, kjer se najvišje sipine povzpnejo tudi do 100 metrov visoko. Potrebno bo ohranjati pravo smer, sicer bo marsikdo ostal sam samcat sredi ogromnih sipin. Še tolažba za udeležence rallyja: pesek je tu relativno dober in kolesa se ne pogrezajo pregloboko.

20021226_dakar_06Po končani 438 kilometrov dolgi hitrostni preizkušnji karavana zapusti Libijo in vstopi v Egipt. Cilj bo v oazi Siwa, kraju polnem legend in ostankov berberske civilizacije.

Egipt
Egipt: Arabska država z močnim vplivom tako v arabskem kot svetovnem merilu je svetovno turistično središče (kultura, zgodovina, avanturizem, turistični centri,…). Kairo je z 12 milijoni prebivalcev eno najbolj naseljenih mest na svetu.

Dan počitka v oazi Siwa (13.1. 2003)
Oaza Siwa v Egiptu je ena najpomebnejših oaz v zgodovini človeštva. K modrecem iz Siwe je po nasvet prišel celo Aleksander Veliki. Ena najlepših oaz v zahodni egiptovski puščavi je najprimernejši kraj, da si utrujeni tekmovalci lahko v miru odpočijejo. Oaza je bogata z datljevimi palmami in nasadi oljk, ki se napajajo iz več kot 1600 vodnjakov. To mestece je že v predantičnih časih povezovalo mnogo trgovskih poti in je vse prej kot osamljen otok v morju peska.

12. etapa: Siwa - Siwa (14.1.2003)
Transfer 57 km – HP 341 km – transfer 47 km
Skupno: 445 km
Vzporedna pot za asistenco: 55 km

Lahko bi dejali etapa za ponovni zagon. Speljana bo v krogu, s štartom in ciljem na istem mestu, vrhunec pa bo prečkanje največjih sipin v Egiptu. Hkrati bo to spektakel za ljudi v asistenčnih vozilih, ki si bodo lahko ogledali, kako najboljši na svetu prečkajo zahtevne sipine.

13. etapa: Siwa – Dakhla (15.1. 2003)
Transfer 47 km – HP 569 km – transfer 41 km
Skupno: 657 km
Vzporedna pot za asistenco: 920 km

Še en vrhunec Dakarja 2003. To bo zagotovo nepozabna etapa. Pot namreč vodi prek "velikega peščenega morja" kot mu pravijo domačini in kamor si nihče ne upa. Tekmovalci bodo imeli priložnost odkriti vso veličastnost narave in puščave. Organizatorji so se odločili, da bodo z zastavami označili vrhove sipin in olajšali iskanje prave poti. Drugi del hitrostne preizkušnje vodi prek bele puščave, kjer se od vetra zakrite sledi kolesnic prepletajo med seboj in vodijo v gozd skalnatih tvorb, ki še najbolj spominjajo na mušnice. Zaključek dneva bo veličasten: najprej prehod med dvema kanjonoma, nato pa končni spust po skalnati pečini do oaze Dakhla.

14. etapa: Dakhla – Luxor (16.1. 2003)
Transfer 53 km – HP 274 km – transfer 375 km
Skupno:702 km
Vzporedna pot za asistenco: 542 km

Po sledeh pozabljenih poti bi lahko poimenovali štirinajsto etapo. Še v času faraonov so po teh poteh kamelje karavane tovorile blago iz Sudana v Egipt.
Hitrostna preizkušnja je takoj po štartu speljana navkreber kot gorska dirka, nato po kameljih stezah med skalnatim gorovjem, ki se na koncu konča s prečkanjem prelaza in spustom iz strme pečine po velikem peščenem jeziku. Seveda le za tiste, ki se ne bodo poprej izgubili! Navigacija bo tu igrala pomebno vlogo.

15. etapa: Luxor – Abu Rish (17.1. 2003)
Transfer 75 km – HP 477 – transfer 24 km
Skupno: 576 km
Vzporedna pot za asistenco: 632 km

Etapa brez satelitske navigacije. To je klasika Dakarja še iz časov, ko ni bilo pomoči satelitov in je nekaj veljalo le poznavanje road-booka (potne knjige) in kompasa. Hitrostna preizkušnja je v celoti speljana po makadamskih in peščenih kolovoznih poteh. Pazljivost pri branju road-booka bo tu odločila o zmagovalcu etape.

16. etapa: Abu Rish – Sharm El Sheikh (18.1. 2003)
Transfer 413 km – HP 365 km – transfer 50 km
Skupno: 828 km
Vzporedna pot za asistenco: 634 km

20021226_dakar_07Zadnja prava etapa, hkrati tudi najdaljša na tokratnem rallyu. Speljali so jo prek mogočnega Sinaja, kjer se pot dviga in spušča v zelene doline. Precej podobno severnem Maroku, kjer svoj davek, zaradi skalnatega terena, poberejo tehnične okvare. Tako bo tudi tu. Tisti, ki jim bo uspelo prepeljati zadnjo dolgo etapo, si bodo lahko v miru odpočili v turističnem centru na obali Rdečega morja.

17. Sharm El Sheikh – Sharm El Sheikh (19.1. 2003)
Sharm El Sheikh je največje in najbolj razvito turistično središče na sinajskem polotoku.
Zadnja hitrostna preizkušnja bo pripeljala rally h koncu v neposredni bližini hotelskega sklopa Sharm El Sheikh. Seveda gre tu predvsem za zaključni spektakel, kjer je vsak, ki mu je uspelo premagati puščavo zmagovalec.
Po razglasitvi zmagovalcev sledi podelitev priznanj in zabava.

20021226_dakar_08Kaj pomeni?
Etapa: Pot od enega do drugega bivaka (od kraja do kraja), vmes so časovne in prehodne kontrolne točke ter hitrostne preizkušnje.
Transfer: Del etape, kjer se tekmovalci pripeljejo do štarta hitrostne preizkušnje in del etape po končani hitrostni preizkušnji, ki tekmovalce pripelje v tabor (bivak).
Hitrostna preizkušnja (okrajšava HP): Strogo tekmovalni del etape, kjer se meri čas in kasneje sešteva za končno uvrstitev.

Bivak: Tabor s šotori kjer se vsi udeleženci zberejo po prihodu v cilj etape in prespijo do naslednje etape.
Erg: Skupek sipin različnih velikosti, ki v premer lahko meri od nekaj kilometrov do več sto kilometrov. To je najlepši a tudi najbolj strah zbujajoči del poti na vsakem puščavskem rallyu.
Wadi (ali oued): Suha rečna struga, ki jo napolni le močno deževje. Hkrati predstavlja veliko nevarnost za tekmovalce (predvsem motoriste), saj so robovi struge ostro odsekani, struga pa polna velikih skal.
Hamada: Puščavska planota.

20021226_dakar_05Kaj o Dakarju 2003 meni Miran Stanovnik: 
"Navdušen sem nad novo progo, ki nas bo vodila proti novim krajem in novemu cilju. Sam sem bil v Dakarju že velikokrat, sedaj pa bi si rad ogledal tudi kaj novega.

Vesel sem, da smo se "rešili" skal v Maroku, kjer se motocikel najhitreje uniči, poleg tega pa bo zato tudi nekaj manj nevarnosti. Po drugi strani pa smo vso dolžino rallyja obsojeni na strupen mraz, predvsem ponoči in v zgodnjih jutrih.

Sicer pa upam, da bo tako kot napovedujejo organizatorji, da ne bo odpovedanih etap, da bo narava res tako lepa in veličastna in da bo veliko peska ter sipin. Sipine mi namreč ustrezajo, saj sem z novim motorjem že dobro utečen in vem, da lahko ujamem marsikaterega tovarniškega dirkača. Povsem nekaj novega pa bo zelo visoka hitrost na hamadah (puščavskih planotah) in upam, da bo motor prenesel vse napore večurne obremenitve s polnim plinom.

Letos bo zame novo tudi to, da bom moral paziti na taktiko, torej na moje najbližje tekmece. Moj cilj je napad na prvo petnajsterico. Predvsem si pa želim videti cilj v Egiptu, ki mi je enkrat že spolzel iz rok."

Več o tem…
- Uradne strani Dakarja
- www.stanovnik.com