Na tokratni "domači" preizkušnji svetovnega prvenstva prikoličarjev na Hrvaškem dirkališču Grobnik, je Slovensko-Angleško moštvo Remše/Ramsay po dolgem času osvojilo prve letošnje točke za svetovno prvenstvo.

uspesen-vikend-za-slovenske-prikolicarje 2Sam motor je deloval odlično in brez problemov na elektroniki, sta svojo Yamaho in šasiljo LCR, privozila na sobotni ‘sprint’ dirki 6. mesto, takoj za njima pa druga Slovensko-Francoska posadka Špendal/Lelubez. Zmaga je pripadla Reeves/Cluze, druga sta bila Pavarinta/Kainulainen, tretja pa Streuer/Koerts.

uspesen-vikend-za-slovenske-prikolicarje 1V nedelja pravtako na sončen dan z rahlo vetra, pa sta Špendal/Lelubez v zadnjem dolgem desnem ovinku dirkališča prehitela posadko Remše/Ramsay in si privozila 7. mesto, katera sta popolnoma izrabila gume. Tudi v nedeljo sta na 18 krogov dolgi ‘Gold’ dirki, slavila Angleško-Francoska posadka Reeves/Cluze, po hudem boju za drugo mesto pa sta jima, ponovno kot na sobotni dirki, sledila trenutno vodilna Finska posadka Pavarinta/Kainulainen, tretja pa je ostal Nizozemski team Streuer/Koerts.

Naslednja dirka bo že ta vikend na Madžarskem PanoniaRingu, kjer bosta tako Slovenca, kot ostala moštva dokazovala svoje dirkaške sposobnosti in taktike.