Novo prizorišče, četrte dirke svetovnega prvenstva prikoličarjev, z dolžino 4.730 metrov je potekalo na Madžarskem dirkališču Pannoniaring.

IMG_1440_resizeZa vse tekmovalce popolnom neznanka, saj tukaj še nikoli ni potekala dirka v tako imenovanih SIDECAR motorjih. V petkovem enoournem prostem treningu so večinoma vsi spoznavali nove linije steze, edino Špendal Milan s začasnim vrhunskim sovoznikom Peterom Hillom, sta odvozila samo en krog in s težavo sklopke končala trening. Čez noč so zamenjali sklopko in motor na sobotnih kvalifikacijah deloval po pričakovanjih tako da sta zasedla 10 startno pozicijo, drugi slovenski team Remše/Ramsey pa 8. Poleposition sta osvojila Reeves/Cluze.

IMG_1024_resizeSobotna sprint dirka dolga 10 krogov pa je pokazala boj za zmago do samega konca. Reevesu/Cluzelu sta celotno dirko takoj za petami od prvega zavoja sledila finska posadka Pavarinta/Kainulainen, katera sta na koncu ostala druga, tretja, pa sta bila po tesnem boju s nizozemcema Streuer/Koerts postala  Gurck/ Wechselberger. Remše/Ramsey sta privozila 8. mesto Špendal/Hill pa 9.

Nedeljska GOLD 15. krogov dolga dirka, pa je že na samem začetku poskrbela za pestro dogajanje. Tik pred samim startom se je nebo zaprlo in začelo je deževat, tako da je vodstvo dirke razglasilo ‘dežno dirko’. Vsa moštva so na sami startni proceduri na ‘gridu’ zamenjala pnevmatike za dežne in start je začel v močnem dežju. Odličen start je uspel tako za Remše/Ramsey, kjer sta v prvi zavoj pripeljala kot 4., nekaj mest za njima pa še Špendal/Hill! Povedel je Reeves/Cluze za njima pa ponovno Pavarinta/Kainulaninen. Po nekaj krogih sta Špendal/Hill ujela tempo, na rahlo umerjenem dežju in iz kroga v krog pridobivala mesta ter se že borila za tretje mesto skupaj s Streuerjem/Koerts in Gurck/ Wechselberger, na kar je začelo na polovici dirkališča močneje deževat in sta v ostrem desnem ovinku izgubila stik s podlago in jih je odneslo iz steze. Po hitri reakciji sovoznika Petera Hilla, kateri je izskočil iz prikolice in porinil dirkalnik nazaj na stezo, nista izgubila nobenega mesta, vendar sta na koncu osvojila ‘LE’ odlično 5 mesto! Špendalova izjava po dirki: "Našla sva ritem in odlično poskrbela za nastavitev motorja in vzmetenja. Iz kroga v krog sva pridobivala mesta, tako da tretje mesto je bilo le nekaj metrov blizu. Mi je pa močnejši dež na tem odseku, zameglil pogled in takoj spoznal da sva prehitra v zavoju, ampak je blo že konc’. Ponudila se mi je velika priložnost tudi za stopničke, ampak klub temu sem izredno zadovoljen," je bil vidno nasmejan Milan.

IMG_1228_resizeTudi Remše/Ramsey sta bila uspešna saj sta se po boju za 6,7 in 8 mesto otresla zasledovalcev in končala tudi za njiju odličnem 6. mestu.

Zmaga pa je v teh razmerah prepričljivo pripadala Angleško Francoskem paru Reeves/Cluze, sledila sta jim Finca Pavarinta/Kainulainen in tretja sta postala Nizozemca Streuer/Koerts.