V Franciji se je včeraj začelo najprestižnejše tekmovanje v motokrosu, ekipno svetovno prvenstvo oziroma tekmovanje za Pokal narodov. Motokrosisti se bodo z motorji prvič na progi preizkusili danes, ko jih čakajo kvalifikacijske dirke.

Klemen Gerčar
Klemen Gerčar

Včeraj so imeli v Erneeju številne obveznosti. Naša trojica v postavi Klemen Gerčar (MXGP), Peter Irt (MX2) in Tim Gajser (MX open), ki jo vodi selektor Herman Jakolič, je za začetek svoje motorje in opremo odpeljala na tehnični pregled. Slovenska ekipa je v boksih precej razpoznavna in oblegana, v prvi vrsti seveda zaradi novopečenega svetovnega prvaka v razredu MX2 Tima Gajserja, nič manj pa nista na očeh novinarjev in oboževalcev Klemen Gerčar in Peter Irt. Vsi trije so dobro razpoloženi in komaj čakajo, da se tekmovanje tudi uradno začne.

Peter Irt, petkov tehnični pregled motocikla
Peter Irt, petkov tehnični pregled motocikla

Dirkači so imeli včeraj popoldne še eno zanimivo nalogo - fotografiranje za računalniško motokros igrico. Ustvarjalci igrice so vsakega motokrosista fotografirali v popolni tekmovalni opremi in naša trojica se je v vlogi fotomodelov dobro znašla. Prilagamo fotografije.

Slovenska motokros reprezentanca
Slovenska motokros reprezentanca

Danes bodo najprej na sporedu prosti treningi, za tem pa kvalifikacijske dirke, kar že pomeni prve odločitve v boju za veliki finale, kamor se bo uvrstilo najhitrejših devetnajst reprezentanc. Prvi se bo od Slovencev na progo podal Klemen Gerčar ob 14:30, drugi bo ob 15:30 tekmoval Peter Irt, kvalifikacije razreda MX open, kjer tekmuje Tim Gajser, pa bodo ob 16:30. Prvi cilj slovenske reprezentance je seveda uvrstitev v nedeljski veliki finale.