Iz Argentine smo pravkar prejeli video sporočilo, ki ga je danes ponoči posnel naš tekmovalec Simon Marčič. Simon je že pred nekaj dnevi v pesku izgubil telefon, zato z njim ni najlažje vzpostaviti stika, video pa je prav tako naredll dolgo pot do prvega wi-fija.

Simona še ni zapustil nasmeh. ;) / Foto: Didier Larrouserie
Simona še ni zapustil nasmeh. ;) / Foto: Didier Larrouserie

Danes se v La Rioji končuje 10. etapa. Simon Marčič je trenutno nekje po 5. kontrolni točki, na dobrem 84. mestu, do cilja pa ga loči še lep kos poti.

10. dakarska etapa Belen- La Rioja (278 km HP, 763 km od starta do cilja) se lahko pohvali z največ kilometri čistega brezpotja, kar pomeni težak teren in še težjo navigacijo. Reli so danes ponovno otežile visoke temperature, zaradi katerih se je včerajšnja etapa vsaj domnevno končala že pri 2. kontrolni točki.

Kakor koli so najvišja mesta že oddana. Med motoristi je danes svojo prvo etapno dakarsko zmago v življenju dosegel Stefan Svitko, drugi je bil Benavides in tretji Price, ki še vedno močno vodi v skupnem seštevku.

Posebej zanimivo je bilo med avtomobilisti, kjer je Peterhansel alias Mister Dakar odpeljal vožnjo svojega življenja. Edini, ki mu je vsaj za silo sledil, je bil Despres, tretji se je v cilj pripeljal Vasilyev. Peterhansel se je zdaj še bolj udobno usedel v prestol vodilnega na lestvici, medtem ko je Loeb danes dvakrat predrl gumo in se enkrat vkopal, je pa z današnjo vožjo zopet v igri za mesta med deseterico.

Simon Marčič
Simon Marčič

Jutri bo večina tekmovalcev spet zadihala, saj se danes zvečer končuje drugi in zadnji (2-dnevni) maraton na reliju, a ne za vse: za Marčiča, ki si je letos izbral maraton od prvega do zadnjega kilometra, se ne bo spremenilo prav nič. Držimo pesti, da pride v cilj tudi danes - rezultati bi morali biti znani pozno ponoči oziroma zgodaj zjutraj.