3MX OPEN KLEMEN GERCAR
Klemen Gerčar

Motokrosist Klemen Gerčar je novo sezono začel s skupnim drugim mestom na dirki slovenskega državnega prvenstva, ki je bila v Brežicah. V prvi vožnji je bil tretji, v drugi pa drugi.

»V prvo vožnji sem veliko izgubil na startu, ko sem pri speljevanju zapeljal na kamen, ki se je skrival v blatu in skorajda obstal. Tako sem skozi prvi ovinek pričel kot deseti in sem se potem moral zelo potruditi, da sem na zahtevni blatni progi napredoval do tretjega mesta,« je prvo vožnji ocenil Gerčar. Steza je bila namreč precej blatna, posebej izven idealne linije, zato je bilo precej težko prehitevati, kar je bil dober razlog, da se je na drugo vožnjo bolj osredotočil in veliko bolje startal in se potem do cilja vozil na drugem mestu.

Klemen je zadovoljen s prikazanim, saj je bila ta dirka tudi priprava na njegovo naslednjo preizkušnjo na Nizozemskem konec meseca, ko bo na sporedu dirka MXGP. Poleg tega ga veseli, da je v ne najbolj idealnem vremenu v Brežice prišlo veliko gledalcev. Za dirko v Valkenswaardu pa pravi, da bo naporna, saj bo potekala na mivki, ki mu ne leži najbolje. »Vseeno komaj čakam, da se začne sezona v MXGP tudi zame. Vem, da ne bo lahka, računam, da se bodo prvi pravi rezultati pokazali v maju. Vseeno sem optimist, saj smo se letos v ekipi dobro potrudili s pripravami,« je še dodal Klemen.

Klemen Gerčar in Matic Žitnik
Klemen Gerčar in Matic Žitnik

Drugi dirkač ekipe 62Motosport Matic Žitnik je na dirki v Brežicah dvakrat osvojil dvanajsto mesto. Zanj je bila to letos prva dirka, poznalo se je malce treme, a se je vseeno solidno odrezal.

Pred dirko pa se je Klemen udeležil še zanimivega dogodka v Ljubljani, ko je v nakupovalnem centru Supernova na Rudniku v Ljubljani v družbi Tima Gajserja in Petra Irta številnim obiskovalcem predstavil motokros in mojstrstvo z vožnjo tudi po stopnicah nakupovalnega središča. Več si lahko ogledate v spodnjem videu in galeriji slik.