Motokrosist v razredu MXGP Klemen Gerčar je v Valkenswaardu odpeljal svojo prvo letošnjo dirko v tem razredu, ki pa je žal ni končal z novimi točkami. V prvi vožnji je bil 27. in v drugi 29., skupno pa je konec tedna končal na 32. mestu.

KG_supernova_foto_jan_poric_01Glede na veliko število prijavljenih dirkačev, na startu jih je bilo kar 36, je bila pred Klemnom težka naloga, saj si je kot enega od ciljev za prvo dirko zadal, da ob osvojil nove točke. A želja se mu ni izpolnila, saj je imel s stezo in tekmeci kar nekaj težav.

Klemen Gerčar
Klemen Gerčar

»Mivkasta podlaga, katero je dodobra namočil še dež, mi je delal nekaj preglavic. Sicer sem vedel da bo težko, a bilo je tudi nekaj smole. V prvi vožnji mi je na sredini dirke odpovedala ročica za zadnjo zavoro, ki je v takih pogojih nujna, saj dejansko uporabljamo le zadnjo zavoro. Zatorej je 27. mesto bilo največ, kar sem lahko iztržil iz te vožnje. V drugi vožnji sem solidno startal, a je skupina tekmecev pred menoj padla v prvem ovinku in nisem imel kam. V nadaljevanju sem obtičal za enim od tekmecev, saj je bila dobra linija le ena, pa še tega je nato vrglo iz idealne linije in je bočno priletel vame in naju je oba pokosil z motociklov. S tem sem spet izgubil ogromno mest. Če gledam na dirko v celoti je bilo nekaj pozitivnih in nekaj negativnih stvari. Med slednje velja omeniti, da nisem osvojil nobene točke, a dejstvo je, da je to zame šele začetek sezone in da je mivkasta podlaga pokazala vse svoje zahrbtne strani,« je povedal Klemen Gerčar.

Naslednja Klemnova dirka bo prihajajoči konec tedna v Prilipah, kjer bo na sporedu preizkušnja za evropsko prvenstvo.