Ta konec tedna bo v Italiji na progi Pietramurata osma dirka svetovnega prvenstva MXGP v motokrosu, na dirki bosta znova dva Slovenca, vodilni Tim Gajser in Peter Irt.

Tim Gajser, Foto: hondaproracing.com
Tim Gajser, Foto: hondaproracing.com

Tim Gajser je na zadnji dirki v Nemčiji spektakularno, s padcem, še sedmič letos osvojil uvrstitev med najboljšo trojico in prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega prvenstva ter dobil tako željeno rdečo tablico. Njegova prednost pred letos največjim konkurentom, Francozom Romainom Febvrejem, znaša osem točk. Gajser zaradi padca v Latviji čuti bolečine v desnem zapestju, po padcu v Nemčiji pa je imel nekaj težav z vratom, vendar je že osredotočen na italijansko dirko in pripravljen na ubranitev vodstva. Peter Irt se bo v Italiji skušal prebiti med dobitnike točk, kar mu v Nemčiji ni uspelo, je pa pridobil nove izkušnje, ki jih bo po najboljših močeh vnovčil že ta konec tedna.

Tim Gajser in Irt bosta v Italiji tekmovala praktično pred domačo publiko, saj sta oba člana italijanskih ekip, poleg tega pa se v Italijo odpravljajo številni slovenski navijači, ki bodo ob progi našima tekmovalcema pripravili domače vzdušje. Slovenski navijači pa bodo lahko navijali še za dva naša predstavnika, na drugi dirki evropskega prvenstva EMX 125, ki bo potekala v soboto in nedeljo, bosta tekmovala Jan Pancar in Luka Milec.

Prva vožnja dirke MXGP bo v nedeljo ob 14. uri, druga vožnja bo ob 17. uri.

URNIK TEKMOVANJA
Sobota: 14.35 – kvalifikacijska dirka MXGP
Nedelja: 14.00 – 1. vožnja MXGP, 17.00 – 2. vožnja MXGP (prenos na Šport TV 1)