Dolg poletni premor v državnem prvenstvu se bliža koncu. To nedeljo 21. 8. se bodo v hrvaškem Zaboku ponovno zbrali slovenski in hrvaški motokrsisti. Dirka bo pokazala kdo je bil med počitnicami najbolj aktiven in je najbolj napredoval, zato bo dirka v Zaboku pokazala kako so na novo razporejene moči naših najboljših.

start mx openMnogi so julij in avgust izkoristili za udejstvovanje na številnih mednarodnih dirkah in bodo prišli na dirko bogatejši za to izkušnjo. Kar nekaj tekmovalcev pa bo v nastopilo prič na državnem prvenstvu po sanaciji poškodbe. Med njimi so tudi Klemen Gerčar, Peter Irt in Ian Oskar Katanec, ki so nedvomno lačni dokazovanja na stezi in bo zanimivo videti kako se bodo znašli v konkurenci kjer bodo pred domačim občinstvom dali vse od sebe tudi hrvaški tekmovalci. Dirkali bodo namreč skupaj s tekmovalci za slovensko državno prvenstvo.

START MX VETERANIDirke se bodo začele že ob 11. uri. Najprej se bodo pomerili veterani in najmlajši nato pa sledi kategorija MX85, skupni vožnji MX 125 in MX R3 ter za konec prvega dela še MX2 in MX OPEN tako, da bo akcije dovolj čez cel dan. Prva dirka kategorije MX2 in MXOPEN, v kateri bodo nastopili največji zvezdniki, bo na sporedu ob 14.05, druga in tudi zadnja vožnja s katero se bo končala dirkaška nedelja pa ob 17.00.

Koledar preostalih dirk za državno prvenstvo Slovenije v motokrosu 2016

21.8. – Zabok, Hrvaška (skupna dirka Slovenije in Hrvaške)
18.9. – Šentvid pri Stični (skupna dirka Slovenije in Hrvaške)
9.10. – Orehova vas