Šesta dirka za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu se približuje. Tokrat bo gostitelj AMD Brežice. Ali se nam obeta prvo letošnje blato na Pokalnem prvenstvu?

bo-v-prilipah-prvic-letos-blato 3Sezona je v polnem zagonu. Pretekla dirka je bila prejšnjo nedeljo in tekmovalci imajo samo šest dni za počitek, trening in pripravo svojih dirkalnih motorjev. Proga v Prilipah je nekaj posebnega, saj je teren zelo razgiban, poleg tega pa je ta proga na voljo samo za dirke, saj gre mimo nje lokalna cesta, ki jo organizator na dan dirke zapre. Vsa zahvala tukaj gre razumevajočim prebivalcem Prilip in okoliških naselij.

Kategorija MX 65 junior
Precej konstantne vožnje tekmovalcev in tekmovalke v tej kategoriji po Slovenskih Konjicah niso prinesle spremembe vrstnega reda. Na vrhu ostaja Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični) in za njim Luka Milec (MTD racing team). Tretja je trenutno Staša Braniselj (MSK Notranjska).

Kategorija MX 85 junior – MX 85
Tudi v konkurenci MX 85 junior se vrstni red od pretekle dirke ni spremenil. Luka Križnik (Hrvaška) je prvi in za njim Nejc Čuk (GAS Vrtejba). Tretji je še vedno Anej Braniselj (MSK Notranjska).
Člane MX 85 100 procentno vodi Luka Kutnar (AMD Šentvid pri Stični). Drugo uvrščeni Miran Kovačič (AMD Trebnje) je izgubil nekaj točk v primerjavi s tretjim Aljažem Lampretom (AMD Šentvid pri Stični), vendar so tudi tukaj tekmovalci v nespremenjenem vrstnem redu.

Kategorija MX 125 R1
Na tretje mesto se je z zmago v Slovenskih Konjicah uvrstil Kristijan Tadič (MTD racing team). Dejan Zver (TRK Tajfun šport) je od pretekle nedelje nekaj točk izgubil v primerjavi s kolegom iz kluba Borutom Beletom, oba pa sta se pred šesto dirko povzpela na drugo oz. prvo mesto. Boj za prvaka je še vedno odprt, najbolj motivirani pa so vodilni trije tekmovalci. Prilipe bodo v tej kategoriji ena zanimivejših dirk.

bo-v-prilipah-prvic-letos-blato 1Kategorija MX 125 R2
Staš Goričar (AMD Šentvid pri Stični) je po Slovenskih Konjicah prevzel vodstvo. Tik za njim je zmagovalecpreteklih treh voženj Anej Doplihar (MK Rihemberg), ki je v jesenskem delu eksplodiral in je najresnejši kandidat za prvaka. Na tretje mesto pa je padel vodilni Sebastjan Filej (GAS Vrtejba).

Kategorija MX Open R1
Damjan Smrekar (AMD Šentvid pri Stični) ostaja brez konkurence in tako bo tudi v Prilipah. Za njim je uvrščen Aleksander Žafran (Geodrill racing) na drugem mestu. Tretje uvrščeni Borut Koščak (AMD Šentvid pri Stični) pa se odlično drži tega mesta.

Kategorija MX Open R2
Peter Šilc (AMD Šentvid pri Stični) je prednost še malce povečal, njegovi ne konstantni nastopi pa se bodo prav v Prilipah iskristalizirali. Ali je to poznavanje terena konkurence ali Petrova ne najboljša forma. Prvi zasledovalec je Martin Skela (TRK Tajfun Šport), ki progo v Prilipah pozna zelo slabo. S tretjega mesta pa bo poizkušal nazaj na vrh Sebastjan Stubelj (MK Rihenberg).

bo-v-prilipah-prvic-letos-blato 2Kategorija MX Veterani 35 - 45 / 39 tekmovalcev
Med veterani, ki so starejši od 35 let bo Branko Peršoh (AMD Slovenske Konjice) branil vodstvo. Peršoh je tudi na tej dirki favorit, saj to progo odlično pozna. Igor Pancar (AMD Šentvid pri Stični) je trdno na drugem mestu in bo tega tudi branil, čeprav zna Pancar tudi poseči po samem vrhu. Za malenkost se na tretjem mestu še drži Uroš Ilc (MK Bela Krajina). Od sredine lestvice pa nezadržno z zmagami prodira Boris Cerar (AMD Lukovica), ki je novo pečeni veteran in bo trd zalogaj za Peršoha in Pancarja.

Veterani nad 45 let so razvrščeni za malenkost drugače, kot prejšnji teden. Na prvem mestu ostaja Ciril Jeraj (AMD Kranj), Branko Kavšek (AMD Šentvid pri Stični) in Tomaž Hren (ŠD Inotherm racing team) sta se zamenjala. Kavšek je tretji in Hren drugi. V boj za odličja pa se bo verjetno vmešal Stane Pečjak (AMD Šentvid pri Stični).