"Dakar 2017 je zame dokončal Peterhansel. Dokončal s svojo trinajsto dakarsko zmago. Trinajst je moja srečna številka, in čeprav na letošnjem Dakarju sreče nisem imel, sem hvaležen za izkušnjo. Moji cilji kljub nesreči ostajajo isti, nič bolj in nič manj me ni strah, mesece brez motorja pa sem izkoristil za fizično pripravo. Tako močan še nisem bil in pred mano je nov izziv - hard enduro reli Red Bull Romaniacs." - Simon Marčič

Če ste se spraševali, kaj je mesece po Dakarju počel Simon Marčič, ste verjetno edini, ki (še) niste slišali za najbolj razvpit dakarski trk zadnjega desetletja. Na deseti etapi zadnje (39.) izdaje najtežjega vztrajnostnega relija na svetu se je v edinega slovenskega tekmovalca na dirki Simona Marčiča zaletel sam legendarni Monsieur Dakar. Na dan, ko je bila navigacija pretrd oreh celo najbolj izkušenim, so se nesrečno križale poti Stephana Peterhansla v Peugeotu 3008 DKR ter slovenskega tekmovalca kategorije Malle Moto na (starem) KTM. Kdo jo skupi v takšni zgodbi, bi bilo retorično vprašanje, in kljub uspeli operaciji v Buenos Airesu je okrevanje motorista trajalo dlje od predvidenega časa.

Odprt zlom golenice in mečnice je Simona Marčiča najprej priklenil na sobno kolo in fitnes naprave, nato na gorsko kolo, vmes pa se je nekajkrat (prezgodaj) usedel na motor in s težkim srcem pospravil čelado še do nadaljnega. Konec preteklega meseca je končno uspel odpeljati prvo dirke po Dakarju - v Ribniku na dirki v cross-countryju je v kategoriji Gold zasedel tretje mesto. "To seveda še ni to, bil sem za spoznanje bolj previden, kot bi bil brez poškodbe, a sem tako vesel, da sem se vrnil 'na bojišče', da je rezultat skoraj nepomemben. Še bolj pa me veseli, ker sem končno stestiral svojo fiizično pripravljenost. Že tri tedne po vrnitvi iz Buenos Airesa sem namreč začel trenirati in več mesecev nisem počel drugega, kot vrtel pedala."

Hard enduro reli Red Bull Romaniacs v deželi Drakule je tako kot Dakar njegova najstniška želja. Na tem reliju so se od nekdaj preizkušali tudi dakarski tekmovalci (Cyril Despres je na tem reliju kar trikrat zmagal), saj velja za ultimativno in najbolj univerzalno motoristično preizkušnjo, v kolikor združuje prav vse off-road discipline: enduro, motokros, trial, in ker ima format relija ter traja kar 4 naporne dneve, je blizu tudi vzdržljivostnim relijem svetovnega prvenstva v cross-countryju, ki je poleg Dakarja 2018 Simonov cilj za prihodnje leto.

Pet dni dirkanja v Vzhodnokrpatskem gorovju sestoji iz Prologa v mestu Sibiu, ki je peklenska preizkušnja sama zase, nato pa sledijo štirje off-road dnevi, kjer svoje oddigra tudi navigacija. "Za Romaniacse vem, odkar sem se usedel n motor, in kot Dakar, tudi ta reli predstavlja mokre sanje vsakega off-roaderja. Vem, da še zdaleč ne bo lahko - deloma zato, ker ne vem točno, kaj lahko pričakujem, in deloma zato, ker kljub odlični fizični pripravljenosti nisem navožen. A kot rečeno: ne bom se ognil izzivu, slovenski Red Bull mi je prišel nasproti in čutim, da mi je dirka namenjena. Kot vedno bom dal vse od sebe in upal na najboljši rezultat." je povedal Simon.

Žal letos na startu dirke poleg Marčiča ne bo drugih slovenskih tekmovalcev - vsako leto smo namreč držali pesti tudi za odličnega Miho Špindlerja, Miloša Novakoviča in druge fante. Simon se v Romunijo odpravlja 23. julija, kjer bo 24. opravil administrativni in tehnični pregled, se 25. julija pomeril na zloglasnem prologu in nato - v bronastem razredu - izzval samega sebe na štiridnevni preizkušnji med 26. in 29. julijem. Bazni tabor 14. edicije Romaniacsov to pot ostaja v Sibiu, zato bo dirka vsaj logistično manj zahtevna. Na tehničnem in vzdržljivostnem nivoju pa je dirka vsako leto hujši "pekel", zato ji marsikdo pravi kar mali Dakar. "To ni dirka, je manjša vojna," pa pravi ustanovitelj in organizator dirke Martin Freinademetz. In tu ni kaj dodati.