Po daljšem poletnem premoru bo v nedeljo, 27. avgusta na kraljici slovenskih stez v Radizelu, šesta dirka za AMZS državno prvenstvo Slovenije v motokrosu, ki jo organizira AMD Orehova vas. Na domača tla se vrača aktualni svetovni prvak Tim Gajser, ki bo na razgibani stezi, polni atraktivnih skokov, pilil formo za naslednjo dirko MXGP.

Za slovenske navijače bo na letošnji predzadnji dirki domačega prvenstva to odlična priložnost, da se srečajo z aktualnim svetovnim prvakom, predvsem pa bo tokrat nastopil praktično pred svojimi vrati. Štajerski navijači bodo zagotovo pripravili prav posebno vzdušje. Poleg Gajserja lahko pričakujemo tudi ostale glavne akterje najvišjega nivoja slovenskega motokrosa. Vodilni v točkovanju, mladi dolenjski dirkač Luka Kutnar, je čez poletje trdo treniral in je v vrhunski formi. Redno se je potil tudi Ian Oskar Katanec, ki je treniral celo v Italiji na peščenih stezah in navdušuje z vedno boljšimi predstavami. Ne gre pozabiti hitrega Aljoše Molnarja, ki zna s svojo Hondo nanizati zelo hitre čase in je denimo v močnem avstrijskem prvenstvu trenutno tretji.

Aljoša Molnar / Foto: Peter Kavčič

Pestro bo tudi v ostalih kategorijah, kjer se kalijo mlajši motokrosisti. V razredu MX2 bodo lahko gledalci uživali v predstavah Jana Pancarja, ki se je letos boril z najhitrejšimi v evropskem prvenstvu in je tudi v izboru državne reprezentance za prihajajoči pokal narodov v motokrosu. Tik za Pancarjem, ki je eno dirko letos izpustil, je le z dvema točkama zaostanka Miha Bubnič. Tudi ostali fantje, so nabrušeni za sklepni del sezone. V kategoriji MX 125 bo glavni favorit za zmago domačin Luka Milec, ki bo storil vse, da svoje občinstvo navduši z atraktivnimi vožnjami. V prvenstvu je po vseh letošnjih težavah s poškodbami četrti, vendar je najresnejši kandidat, da premaga vodilnega v prvenstvu, Matevža Robeka.

Luka Kutnar / Foto: Peter Kavčič

Nastopili bodo tudi najboljši mladi dirkači, na 50, 65 in 85 kubičnih dirkalnikih. V kategoriji MX 85 bo vodstvo branil Bor Brejc, v kategoriji MX 65 sta glavna kandidata za zmago Žiga Grebenc in Jaka Peklaj, pri najmlajših v kategoriji MX 50, pa je letos nepremagljiv vodilni Miha Vrh. Pri mlajših veteranih bo Borut Koščak skušal nadaljevati s svojim zmagovitim pohodom, Bogomir Gajser pa še naprej vodi med starejšimi veterani in ostaja glavni favorit za osvojitev naslova državnega prvaka.

Uradni treningi bodo potekali med 8.20 in 10. uro, začetek prvih voženj bo ob 10.50, finalne vožnje bodo od 15. ure naprej.

Vstopnina znaša 10 €, za člane AMZS 5 €, otroci do 14. leta pa imajo prost vstop.