Prehitro je še za veselje, a dejstvo je, da so letos slovenskemu motoristu Simonu Marčiču zvezde bolj naklonjene. 

Na hitro se javljamo iz Cordobe, kjer ga pričakujemo jutri, in vas obveščamo, da je Simon že na poti proti San Juanu, kamor bo prispel šele proti večeru. Danes se motoristi spopadajo le s povezovalno etapo, ki so jo nekoliko skrajšali in je zdaj dolga dobrih 800 km, a vseeno bo treba priti na cilj s celim dirkalnikom. 

Kaj natančno se je dogajalo in kaj je botrovalo tej odločitvi, ki so jo pravzaprav sprožili motoristi sami, bomo izvedeli danes zvečer po argentinskem času, do takrat pa vam pošiljamo Simonovo izjavo o včerajšnji etapi in dve  fotografiji, ki lepo “opišeta" Reli Dakar in ju je posnel Cristiano Barni/RallyZone.

“Včerajšnja etapa je bila zagotovo vse prej kot lahka, brez tehničnih težav pa tudi ni šlo. Poleg tega sem že na začetku brzinca enkrat močno padel, pri kakšnih 90 km/h in s tem nekoliko obnovil poškodbo rame izpred dveh let. Tako sem začel taktizirati, da bi prišel varno v cilj. Rama me boli, a me ne ovira toliko, da ne bi mogel voziti.  Istočasno mi je včeraj na kilometru 140 začelo spet puščati olje iz cevi, ki so mi jo naredili v Boliviji, zato sem spet šraufal sredi sipin. Naredil sem obvod, odklopil hladilnik in tem preprečil nadaljnje puščanje. To mi je vzelo približno dve uri časa, nato pa sem se veliko ustavljal in po mašini polival vodo, da je ni pregrelo in razneslo. Na koncu mi je uspelo doseči bivak. Dosegel sem Fiambalo!” - Simon Marčič

Fiambala je tista točka južnoameriškega Dakarja, ki se je dirkači najbolj bojijo, saj visoke temperature zelo zmehčajo pesek. Cyril Despres Fiabalo brez pretiravanja imenuje prestolnica južnoameriškega Dakarja. Včeraj k sreči tam ni bilo tako vroče, kot ponavadi. Toliko kot zanimivost, in se spet beremo jutri.