V Krškem je uvodna dirka državnega prvenstva v speedwayu na velikonočno nedeljo že tradicionalno postregla s pričetkom slovenske sezone v speedwayu. Blizu tradicije pa je bila tudi brezmadežna uvodna zmaga Mateja Žagarja, ki je s tem napovedal naskok na že sedemnajsti zaporedni naslov državnega prvaka Slovenije. Drugo mesto je na zadovoljstvo domače publike z odličnimi predstavami zasedel domačin Matic Ivačič, tretje pa si je privozil gost iz Češke, Hynek Stichauer.

Ivačič, Žagar, Stichauer

Dobro obiskana dirka je že na začetku postregla z dvema padcema slovenskih voznikov. Ljubljančan Jan Pintar je brez večjih težav lahko dirko nadaljeval, Denis Štojs, veteran iz AMD Krško, ki je od dirke na domačem ovalu pričakoval vse kaj drugega kot ničlo, pa je sicer dodobra potolčen a brez hujših poškodb, svoj nastop zaključil že po prvem izhodu na stezo stadiona Matije Gubca. Da je bila mera polna si je svoj položaj za naskok na stopničke z nedelujočim motorjem že v prvem poizkusu pokvaril tudi Laščan Nick Škorja, sicer član AMTK Ljubljana.

Pintar, Skorja, Hriberšek

Na dirki smo videli tudi krstni nastop Jerneja Hriberška, člana AMD Krško, ki je sicer prvi voznik, ki izhaja iz mladinske šole speedwaya AMD Krško. Gre za devetnajstletnika, ki je na dirki osvojil vsega točko, kljub temu pa nakazal, da gre razvoj v pravo smer in da se počasi ponovno polnijo startne liste tudi z novimi slovenskimi vozniki. Zdaj čakamo še na kakega novinca iz Speedway Teama Lendava, kjer bi naj tudi ponovno šlo na bolje. Ljubljančan Jan Pintar, sicer sin šestkratnega prvaka Grega Pintarja, že kaže, da se bi dalo nanj v prihodnosti še računati. Na tokratni dirki je tako nabral pet točk in se uvrstil na drugo mesto v mladinski konkurenci, ki jo je brez prave konkurence z desetimi točkami dobil njegov klubski kolega Škorja. Slednji je namreč v nadaljevanju dirke spravil v red svojo konjenico in nanizal še dve zmagi in dve drugi mesti. 

Naslednja, druga od treh dirk DP, bo 14. aprila v Ljubljani.

Rezultati:
1. Matej Žagar, AMTK Ljubljana 15+3, 2. Matic Ivačič, AMD Krško 13+2, 3. Hynek Stichauer, 14+1, 4. Michal Skurla, oba Češka 10+0,…, 6. Nick Škorja, 12, 11. Jan Pintar, oba AMTK Ljubljana 5, 15. Jernej Hriberšek, 1, 16. Denis Štojs, oba AMD Krško, 0.
Mladinci: 1. Škorja, 2. Pintar, 3. Hriberšek