V soboto so se dirkači na izredno hitri pisti pomerili v kategorijah Supersport 600, Supersport 750, Superbike in Lady cup. Motosvetove barve je v kategorijah 600 in Ladycup zastopala Motosvetova motoristka leta, Ines Pezič.

prva-dirka-amaterskega-dp-chd-na-slovakiaringu 4Petkovi dopoldanski treningi so za motosvetovko minili  v »paddocku« in mehanični delavnici zaradi puščanja semeringa na desni vilici po prvih jutranjih krogih - ekipi je s pomočjo lokalnega mehanika težavo uspelo za silo rešiti pravočasno za kvalifikacije.  Na sobotne dirke se je Ines podala s 4. Štartnega mesta v Ladycupu in 15. V Supersport 600. Čas kroga 2:20.556 je zadostoval za 12. Mesto na dirki SSP 600, 0,7s počasnejši pa za 4. mesto v kategoriji Lady cup, kjer je presenetljivo zmagala Manca Katrašnik na GSXR750 pred običajno precej hitrejšo sestro Tino na GSXR1000, ki ji to dirko očitno ni šlo najbolje, saj je vse ostale dirke v vikendu uspela odvozit s približno 5 sekund hitrejšim časom kroga.

prva-dirka-amaterskega-dp-chd-na-slovakiaringu 5Petega in šestega mesta sta se veselili Verena Robar in Neva Petrič. V kategoriji Stock 1000 in Superbike je Janez Prosenik dvakrat v cilj pripeljal prvi,  Tomaž Bohte se je veselil dveh  tretjih  mest. V kategoriji Supersport 750 pa je na stopničke poleg Tine Katrašnik stopil še Simon Kuhar.

Priznanja slovenskim dirkačem sta podelila Janez Prosenik in predsednik komisije za CHD, Janez Pintar, ki je povedal, da si želi, da bi letošnje amatersko državno prvenstvo spodbudilo uspešne dirkače, da bi se naslednje leto preizkusili tudi v tekmovanju Alpe Adria.

Ines Pezić
Ines Pezić

Ines Pezić o Slovakiji pravi: "To je daleč najhitrejša pista, na kateri sem vozila. Občutek imaš, da ravnine ne bo nikoli konec, nekaj problemov je povzročalo tudi zobniško razmerje, saj s seboj nismo imeli pravih zobnikov, kazalec obratomera je šel na rdeče polje pri znaku 200 m do prvega ovinka. Njena posebnost so tudi štirje umetni hribčki, ki poskrbijo za dodatno  zabavo, vožnjo po zadnjem kolesu in zelo adrenalinsko zaviranje s poskokom.  Dolge ravnine so (sploh med dirko) ene izmed redkih trenutkov, ko se mi zdi, da je 600  kubičnih centimetrov malce podhranjeno. Je pa zato zelo pomemben hiter izhod iz ovinkov pred njimi. 

Pa seveda »The ovinek«: ovinek  št. 3. kjer, priznam, da se vozim (sploh na začetku vikenda) kar malo izven svoje cone udobja, na kolenu pri 235 km/h po števcu vsakič sproti prosim, naj prva guma ne spusti.  Še dobro da vaja dela mojstra, po še dveh obiskih, ki jih bomo imeli tukaj z Jura racingom, upam, da mi bo tudi ta hitrost že čisto domača. 
Edin minus  nove piste  je, da že kažejo znaki posedanja, zgrajena je namreč na precej močvirnatem območju, tako da se na zaviranjih in določenih mestih se že delajo prave grbine. Zelo pohvalna pa je popoldanska rekreacijska vožnja po šesti uri za tiste, ki bi se prišli samo na kratko zdivjat ali potrenirat. Še kasneje pa pisto zavzame množica roleristov. Je polno zasedeno cel dan."

prva-dirka-amaterskega-dp-chd-na-slovakiaringu 2Zaradi težav s še vedno spuščajočim semeringom in obsežnega izpita iz Pediatrije, ki je študentko zadnjega letnika medicine čakal v torek, tokrat nedeljskih dogodkov ekipa ni  spremljala v živo, na uho pa nam je prišlo, da je nedeljska ekipa dostojno zastopala Slovenske barve na zmagovalnem odru.

Začetek julija se obeta druga dirka ADP na Pannoniaringu.

Rezultati prve dirke ADP CHD

Supersport 600
1.      Tina Katrašnik
2.      Manca Katrašnik
3.      Ines Pezič
4.      Verena Robar

Supersport  750
1.      Tina Katrašnik
2.      Simon Kuhar

SBK
1.      Tomaž Bohte

Lady Cup
1.      Manca Katrašnik
2.      Ines Pezič
3.      Verena Robar
4.      Neva Petrič