Zadnji julijski konec tedna  je na dirkališču Slovakiaring potekala 6. dirka serije Jura racing. S stopničkami in še dvema uvrstitvama med deseterico ga je uspešno zaključila tudi motosvetova motoristka leta, Ines Pezič.

Tale »leder« MBR 666 je od hudiča tudi v dežju, pravi Ines.
Tale »leder« MBR 666 je od hudiča tudi v dežju, pravi Ines.

Kot je v letošnji sezoni že v navadi, brez dežnih kapljic vsaj enkrat med vikendom ni šlo - tokrat so ponagajale kar nekajkrat. Petkove proste treninge in kvalifikacije je popestril precej izenačen boj za prvo štartno mesto v razredu Superbike in Stock 1000. Tokrat si je najboljše izhodišče pripeljal 17-letni Čeh, Jan Haibich, na Kawasakijevi ZX-10R, iz prve vrste pa sta v obeh razredih začela dirko še Janez Prosenik na BMW-jevem tisočaku in Tomaž Bohte z  Yamahino R1.

Dekleta so privozila kompletno slovensko prvo štartno vrsto v razredu Lady cup. Slabo uro pred sobotnimi dirkami je začelo rahlo deževati, organizator je razglasil mokre dirke, vendar se je pista osušila dovolj hitro, da so dirkači v vseh kategorijah  dirko odpeljali z običajnimi pnevmatikami, kljub občasnemu rosenju.

V razredu Supersport 600 je Slavil Avstrijec Ehmann, Tina Katrašnik in Ines Pezič sta se znašli tik pod stopničkami na četrtem  in petem mestu. Tinino zmago v razredu Supersport 750 je dopolnil še Simon Kuhar na tretjem mestu. V Stock 1000 je dominirala trojica Prosenik, Bohte in Štibilj, v razredu Superbike pa smo spremljali zanimiv obračun za zmago, ki jo je Nemcu Lugerju pred nosom speljal mladi Haibich. Prosenik in Štibilj sta se zvrstila za zmagovalno dvojico, Bohte pa je zaradi tehničnih težav odstopil.

Najboljši v razredu Supesport 600
Najboljši v razredu Supesport 600

V razredu Lady cup je na najvišjo stopničko stopila Manca Katrašnik z Suzukijem GSX-R 750, tik za njo Ines Pezič na Hondi CBR 600RR  in Verena Robar na Yamahi R6. Tina Katrašnik je odstopila.

Podobno jo je vreme zagodlo v nedeljo - po dopoldanskem deževju se je pista pred dirko Supersport cup 750  začela sušiti po idealnih linijah, vendar se je večina tekmovalcev odločila za dežne oz  »vmesne« pnevmatike. Slovenski dirkači so ciljno črto prečkali na tretjem (Tina Katrašnik), petem (Simon Kuhar) in šestem (Ines Pezič) mestu. Med dirko se je osušila velika večina idealnih linij, zato so nekateri tekmovalci tik pred startom opravili še menjavo zadnje pnevmatike, ki se je obrestovala predvsem Janezu Proseniku, ki je suvereno zmagal, njegov tekmec, Nemec Luger, pa je gledalce z napačno izbiro dežnih pnevmatik prikrajšal za napet dirkaški obračun in dirko zaključil na petem mestu.

Zadnja pnevmatika po končani dirki SSP Cup 750.
Zadnja pnevmatika po končani dirki SSP Cup 750.

Motosvetova motoristka leta, Ines Pezič, je po dirki povedala: »Vreme nam letos očitno res ni naklonjeno, že dvakrat je začelo deževati v ogrevalnem krogu, ta vikend pa smo prav tako do zadnje minute čakali, bo vreme zdržalo ali ne, sploh ker nimamo dodatnega kompleta platišč in nam menjava obeh pnevmatik vzame vsaj pol ure.

Težave sem imela predvsem v nedeljo, ker smo se za na pol mokro pisto odločili za dežne, ker »tavmesnih« nismo imeli in jih je do konca dirke po suhem pošteno razmesarilo.  Na srečo sem si v prvih krogih dirke nabrala nekaj prednosti, saj je, bolj kot se je pista sušila,  oprijem zadnje pnevmatike izginjal kot kafra, jaz pa sem vmes obupno iskala mokre predele piste vsaj med ovinki. Vendar sem morala v zadnjih dveh krogih priznati premoč še dvema tekmovalcema in se zadovoljiti s šestim mestom, kar pa skupaj s petim mestom v SSP 600 in drugim v Lady cup odličen izkupiček vikenda. 

Žal mi je bilo le, da se nisem dlje uspela držati Mance Katrašnik na sestrinim GSX-R-u 750, vendar je bila tokrat malo prehitra zame in za mojo Hondico. Večino dirke SSP 600 sem odpeljala »solo«, dirkači pred menoj so bili prehitri, da bi jih lahko lovila, pred zasledovalci sem imela  pa dovolj prednosti, da sem lahko v miru odpeljala  v svojem ritmu.  Upam, da smo sedaj porabili vse dežne jokerje, in nas na naslednjih dirkah čaka lepše, bolj stanovitno vreme.«