Na zadnjih dveh rundah indonezijskega prvenstva v motokrosu je ekipa Husqvarna Indonezija dobila okrepitev; Jerneja Irta. Na prvih dveh preizkušnjah se je odlično izkazal in končal na drugem mestu za svojim bratom Matevžem.

mx-irta-na-stopnickah 1Več kot enajst tisoč kilometrov jugovzhodno od volilnega molka in nevsakdanje toplega decembrskega vremena se je na otoku Java pretekli vikend odvila predzadnja runda prvenstva v motokrosu. Matevžu Irtu, ki je letos v Indoneziji dirkal celo leto in se udejstvoval dirk v superkrosu in motokrosu, se je na zadnjih štirih dirkah (dvakrat po dve dirki) pridružil še mlajši brat Jernej.

mx-irta-na-stopnickah 2"Jerry" se je že na sobotnih kvalifikacijah odlično odrezal in končal na drugem mestu za Matevžem in pred Lewisom Stewartom, ki je ravno tako kot brata Irt član ekipe Husqvarna Indonezija. Na neznosno vroči nedeljski dirki je Matevž potegnil iz množice in vse do cilja z vožnjo brez napak zadržal prvo mesto s kar lepo prednostjo, Jerneju pa se je štart ponesrečil in je imel s sotekmovalci kar dosti dela, da si je priboril končno tretje mesto.

»Če ne bi bilo tako hudičevo vroče, bi se lahko boril za drugo mesto, a take vlage in visokih temperatur na dirkah v Evropi res nisem vajen,« je razmere komentiral Jernej.

V drugi vožnji sta pred azijskim občinstvom v ospredju kolone divjih motokrosistov uprizorila pravi bratski dvoboj, ki se je razpletel v prid bolj izkušenemu Matevžu. Navdušen nad razpletom dirkaškega vikenda je dejal, da bo Jernej pač moral še pojesti nekaj ocvrtih banan, ki so v Indoneziji nadomestili domače žgance. Seštevek obeh dirk je postavil na prvo mesto Matevža pred Jernejem in Lewisom.

S šestimi točkami prednosti pred prvim zasledovalcem ima Matevž Irt pred zadnjima dvema dirkama 11. decembra vse možnosti za osvojitev naslova prvaka, takoj po zaključku sezone pa se vrača v Slovenijo.