Druga  dirka pokala Jura racing Euro cup se je odvijala 1. maja na hitri slovaški lepotici - tokrat je bil izjemoma dirkaški dogodek zaradi skrajšan na dva dni, paddock pa je pokal po šivih. Čez vikend je Slovakiaring gostila WTCC (svetovno prvenstvo touring avtomobilov), zato je »jura-dirkače« v nedeljo ob prihodu pričakala ogromna množica ljudi, ki se je zabavala ob dirkah, stunt-showih in poskusnih vožnjah. Razen pomanjkanja prostora zaradi podiranja paviljonov in tribun, so bili dirkači navdušeni, kako so uspeli pisto in okolico spraviti v prvotno stanje, brez kupov naokrog ležečih smeti, ki udeležence pokala Jura običajno pričakajo po takih dogodkih.

Jutranja vzdrževalna dela.
Jutranja vzdrževalna dela.

Če so na prvi letošnji dirki zmrzovali, so se sedaj počutili, kot sredi avgusta. Kratke hlače in sončna krema so bili obvezna oprema, 30 stopinj v senci pa je poskrbelo, da so dirkači za dober oprijem na pisti na kolesa nataknili mehkejše različice pnevmatik.

Janez Prosenik je slavil dvakrat.
Janez Prosenik je slavil dvakrat.

Zaradi pomanjkanja časa, so dirkači tokrat odpeljali le »šprint« dirke v petih kategorijah - tokrat smo na štartu pogrešali člana GVS teama, ostala slovenska zasedba se je že pregovorno odrezala odlično in si zagotovila štartno pozicijo v prvi deseterici. Ines Pezič se je v kategoriji SSP 600 iz desetega mesta po slabem štartu do konca dirke prebila na sedmo mesto in s s svojo CBR 600RR uspela razbiti premoč Yamahinih 600-kubičnih dirkalnikov. V kategoriji SSP 750 je bil za Simona Kuharja na koncu premočan le Avstrijec Kurt Melcher, Manca Katrašnik se je uvrstila na 5. mesto. V kategoriji Stock 1000 je slavil Janez Prosenik, presenetil je Simon Kuhar, ki je na svoji prvi dirki v tem razredu iz 16. štartnega mesta osvojil 5. mesto, takoj za najstarejšim, a še vedno hitrim, Milanom Štibiljem. Prosenik se je druge zmage veselil še v razredu Superbike, Milan Štibilj je bil 5. V kategoriji Lady je po odstopu Ines Pezič zaradi zdravstvenih težav, z veliko prednostjo pred drugo uvrščeno, na najvišjo stopničko stopila Manca Katrašnik.

Ines Pezić
Ines Pezić

Ines Pezić je po dirki povedala: "Tokarat se nam je vreme poskušalo odkupiti za zadnjič in uspelo mu je. Asfalt je imel skoraj 50 stopinj in trše različice gum niso nudile dobrega oprijema, zato je bilo na dirki z srednjo trdoto toliko bolj »fajn«, ko si lahko držal ali nagnil še tisto malo zraven. Ker sem slabo štartala, sem imela kar nekaj prehitevanj tekom dirke, in tokrat sem se naučila, da če si čez hitre ovinke zadosti hitrejši, se da brez težav prehiteti tudi po zunanji strani. Dirka Lady je bila tudi zanimiva, saj sva bili z Manco kljub različni prostornini motorja precej izenačeni, vendar mi je ponagajalo zdravje, tako da sem se po kolapsu namesto v cilj, z reševalnim vozilom pripeljala v medical center. Sedaj me čakajo izdatne preiskave, moja zdravnica in jaz pa se trenutno na vse kriplje trudiva spravit mojo oksiformno kapaciteto krvi bližje normalni vrednosti, da bi se lahko udeležila naslednje dirke proti koncu maja. Ostajam optimist do konca."