Temperature so se vztrajno dvigale od petkovih 30° Celzija do nedeljskih 34°. Petkove kvalifikacije so Slovenci zaključili na 9. mestu v SSP 600 (Ines Pezić), 3. in 4. mestu v SSP 750 (Manca Katrašnik, Simon Kuhar), 1. in 2. mestu v Lady cup (Manca Katrašnik, Ines Pezić), ter dvakrat 3. in 8. mestu v Stock 1000 in SBK open (Milan Štibilj in Simon Kuhar).

Vodilna skupina začetka dirke SSP 600.
Vodilna skupina začetka dirke SSP 600.

Pred začetkom sobotnih dirk se je temperatura zraka povzpela na 33 stopinj, temperatura asfalta na 57 stopinj Celzija, kar je povzročalo težave pri oprijemu prednje pnevmatike - po premoru, ko se je asfalt dodatno segrel, so to prvi preizkusili dirkači razreda SSP 600. Iz vodilne skupine šestih dirkačev, kamor se je prebila tudi Ines Pezić, je v dobrem krogu uspelo na kolesih ostati le Klausu Holzerju, ki je na koncu slavil.

V razredu SSP 750, so se za mesta na stopničkah celotno dirko borili štirje dirkači. Zmagal je Kurt Melcher, Simon Kuhar je osvojil tretje, Manca Katrašnik pa četrto mesto. V razredu Stock 1000 smo imeli Slovenci vse do predzadnjega kroga v ognju dve železi za stopnički; Milan Štibilj je bil pred padcem na drugem mestu, mesto za njim pa Simon Kuhar, ki je postavil najhitrejši čas kroga. V kategoriji Lady cup je povedla Manaca Katrašnik, ki je ciljno črto prečkala tri desetinke pred Ines Pezić. V dirki SBK open je Simon Kuhar ciljno črto prečkal kot četrti, vendar izven konkurence, zaradi novih pravil, po katerih z istim motociklom ne moreš biti uvrščen v dveh kategorijah.

Dirka Stock 1000 - Milan Štibilj in Simon Kuhar
Dirka Stock 1000 - Milan Štibilj in Simon Kuhar

Nedeljske dirke so bile malenkost »lažje«, saj so se odvijale dobri dve uri prej. V razredu SSP cup do 750 je do prvih stopničk prišla Ines Pezić, ki je z drugega štartnega mesta zaostala le za Gernotom Hoferjem, Simon Kuhar je dirko SBK cup začel s četrtega mesta, po prekinitvi dirke zaradi padca in ponovnega štarta je končal kot šesti.

Ines Pezić: "Vikend je bil zaradi visokih temperatur izredno naporen, že v petek nam je ponagajala elektronika, zato sem kvalifikacije predčasno končala. Do sobote smo ugotovili, da težave povzroča prestavni avtomat, zato smo ga odstranili z motorja. V sobotni dirki smo imeli vsi težave s prednjo pnevmatiko. Od zadnjega izhoda na pisto se je asfalt še dodatno segrel in prednja guma ni držala. Globoko zaviranje v ovinek je bilo tvegano. Na štartu sem potegnila v vodilno skupino, kjer pa smo en za drugim padali na vstopih v ostre ovinke. Tudi jaz, na srečo brez posledic za motocikel in zame, a s precej razočaranja, saj se je obetala odlična uvrstitev. Nedeljska dirka je bila nekoliko lažja, ker je bila na sporedu dve uri prej in asfalt je imel nekaj stopinj manj, tokrat pa smo za vsak slučaj namestili še novo prednjo pnevmatiko, kar se je obrestovalo, saj sem si privozila svoje prve stopničke v tem prvenstvu v konkurenci s fanti, kar mi veliko pomeni. Sploh, ker sem večino časa med treningi in dirkami namesto pripravi posvetila knjigam, in pilila še zadnje znanje za zaključni izpit na fakulteti, ki so mi ga zaradi dirk prestavili s petka na ponedeljek. Sedaj ima slovenska ekipa tudi uradno najhitrejšo »dohtarco« na dirkališču."

Ines Pezič in Manca Manca Katrašnik v dirki Lady cup.
Ines Pezič in Manca Manca Katrašnik v dirki Lady cup.

Trenutna skupna razvrstitev (samo slovenski tekmovalci):

SSP 600 (42 uvrščenih):
11. mesto Ines Pezić (CBR 600 RR)
12. mesto Janez Prosenik (R6)

SSP 750 (33 uvrščenih):
2. mesto Simon Kuhar (GSX-R 750)
5. mesto Manca Katrašnik (GSX-R 750)
27. Ivan Hrženjak

Stock 1000 (40 uvrščenih):
6. mesto Simon Kuhar (S 1000 RR)
8. mesto Milan Štibilj (S 1000 RR)

Lady cup (23 uvrščenih):
1. mesto Manca Katrašnik (GSX-R 750)
2. mesto Ines Pezić (CBR 600 RR)
4. mesto Verena Robar (R6)

SBK open (52 uvrščenih):
1. mesto Janez Prosenik (S 1000 RR)

SSP cup do 750 (38 uvrščenih):
3. mesto Ines Pezić (CBR 600 RR)
13. mesto Simon Kuhar (GSX-R 750)
14. mesto Manca Katrašnik (GSX-R 750)

SBK cup (40 uvrščenih):
14.mesto Simon Kuhar (S 1000 RR)