Miran Stanovnik je na testiranju ugotovil tehnično napako na dirkalniku, zato so zadnji hip pred tehničnimi pregledi zamenjali agregat. Jutri dirkače čaka prolog v marini.

Miran Stanovnik
Miran Stanovnik

"Nismo izgubljali časa in iskali vzroka za težavo v drobovju enovaljnika, ampak smo po hitrem postopku zamenjali celoten agregat."

Po prevzemu motocikla, ki je v Abu Dhabi priplul z ladjo, je Miran Stanovnik skupaj z moštvenim kolegom Gaborjem Saghmeistrom prosti dan izkoristil za kratek trening in preizkus dirkalnega KTM-a 450 Rally Replica. Testna vožnja se je izkazala za zelo dobrodošlo, saj so ugotovili, da je skozi oddušek priteklo olje.

Miran Stanovnik
Miran Stanovnik

»Nismo izgubljali časa in iskali vzroka za težavo v drobovju enovaljnika, ampak smo po hitrem postopku zamenjali celoten agregat. Zatem sem opravil še en trening, da sem utekel motor. Ta zdaj teče kot nov! No, saj tudi je,« je hitro reševanje nastale situacije smeje opisal Stanovnik. Zatem je uspešno opravil tehnični pregled, na katerem komisarji označijo in zapečatijo ključne dele dirkalnika.

Jutri, 6. aprila 2013, dirkače čaka prolog v središču mesta, v nedeljo pa se bodo dirkači prvič spopadli s puščavo.