Po tehnični težavi z motorjem je Mirana Stanovnika na arabskem polotoku doletela še ena neprijetnost: prebavne motnje. Kljub temu je prolog zaključil na 11. mestu med motoristi.

Miran Stanovnik
Miran Stanovnik

Včeraj so udeleženci relija Abu Dhabi Desert Challenge odpeljali prolog v marini Yes, kjer se odvija tudi dirka za svetovno prvenstvo Formule 1. Edini slovenski predstavnik na dirki, Miran Stanovnik, je prolog zaključil na 11. mestu v svoji kategoriji. Da gre za dobro uvrstitev priča dejstvo, da je končal za enim najboljših ekstremnih enduro dirkačev, Poljakom Tadeusz Blazusiakom.

»Glede na zdravstvene težave, ki so me doletele pred dirko, sem z dosežkom zadovoljen. Ponoči sem več časa kot v postelji preživel pred straniščno školjko in se zbudil popolnoma brez energije. Prolog sem kljub vsemu odpeljal kar hitro, zdaj pa se poizkušam čim bolje pripraviti na jutrišnjo etapo,« se je iz Abu Dhabija, kjer ta trenutek pada močan dež, javil Puščavski lisjak.

Miran Stanovnik
Miran Stanovnik

Na prologu je bil med dirkači z motocikli najhitrejši Sam Sunderland pred Helderjem Rodriguesem in Sebastianom Husseinijem (vsi vozijo dirkalnike Honda). Eden izmed favoritov za končno zmago, Španec Marc Coma (KTM), je končal na petem mestu. V nedeljo čaka dirkače prva puščavska etapa, dolga 308 kilometrov, skupno pa bo reli dolg 1.987 kilometrov.