Po zaradi peščenega viharja odpovedani prvi etapi relija Abu Dhabi Desert Challenge 2013 so se motoristi danes prvič resno spopadli s puščavo. Miran Stanovnik je 250-kilometrsko hitrostno preizkušnjo opisal kot zelo tehnično in navigacijsko zahtevno.

abu-dhabi-stanovnik-sedmi-na-drugi-etapi 1»Danes je bilo nekaj taktiziranja z izborom štartnih številk med najhitrejšimi petnajstimi na predvčerajšnji specialni preizkušnji. Nato so nekateri dirkači že od začetka napadli z zelo hudim tempom, zato je prišlo do kar nekaj poškodb in okvar. Sipine so bile večinoma prevozne, a zelo zahtevne in nevarne, še posebej v drugem delu so bile mehke in špičaste, sila neugodne za vožnjo preko. Sam sem se dvakrat zagozdil v sipinski luknji, nato pa s čelado razbil elektronski kompas, zaradi česar je bilo treba zmanjšati tempo, da sem lahko sledil trasi s pomočjo navigacijske naprave z manjšimi številkami. Lani sem na tej etapi odstopil, zato sem še toliko bolj zadovoljen z rezultatom. Upam, da nam do jutri uspe popraviti ali zamenjati kompas,« je v cilju povedal Stanovnik.

abu-dhabi-stanovnik-sedmi-na-drugi-etapi 2V razredu motoristov je zmagal Britanec Sam Sunderland (Honda) z dvema minutama in devetimi sekundami prednosti pred Marcom Como (KTM), tretje mesto je zasedel Paulo Goncalves s Husqvarno. Stanovnik je zasedel 7. mesto; enako je po drugi etapi stanje v skupnem seštevku. Med avtomobilisti sta na etapi zmagala in v skupnem seštevku prevzela prvo mesto Nani Roma in Michel Perin z Minijem.