Današnja tretja etapa na reliju Abu Dhabi Desert Challenge je postregla z 284-kilometrsko preizkušnjo v okolici oaze Liwa. Miran Stanovnik pravi, da je bila navigacijsko manj zahtevna, a zato z izjemno visokim tempom dirke nič manj zahtevna. V cilj hitrostne preizkušnje je s KTM-om 450 Rally Replica pripeljal z malo manj kot 17-minutno zamudo za današnjim zmagovalcem.

Miran Stanovnik
Miran Stanovnik

»Danes je tukaj vroče kot v mikrovalovni pečici,« je razmere na arabskem polotoku komentiral Miran Stanovnik. »Zdajle je sonce na najvišji točki, nikjer nobene sence. Etapa je bila tehnično in navigacijsko manj zahtevna kot včeraj, ampak zato nič manj naporna. Na dirki ni nikoli lahko, saj vozimo na meji tudi kadar je pred nami ravna puščava. Danes sem dobil odličen občutek na motorju, še posebej pri vožnji preko sipin. Na včerajšnji etapi razbit elektronski kompas smo zamenjali, vsa tehnika deluje odlično.«

Na vprašanje, kako ocenjuje včerajšnje drugo mesto favorita Marca Come, je dejal: »Danes je bil Coma celo tretji, saj so nekateri dirkači v navigacijsko manj zahtevnih trasah izjemno hitri. Ampak dirke še ni konec, izkušeni Coma bo zagotovo še napadel.«
Etapna zmaga je šla v roke Poljaku Jakubu Przygonskemu (KTM) z manj kot dvema minutama prednosti pred Paulom Goncalvesom na Husqvarni in s slabimi tremi minutami prednosti pred KTM-ovim tovarniškim dirkačem Marcom Como.

Po dveh odpeljanih etapah v skupnem seštevku vodi Sunderland pred Goncalvesom in Como; Stanovnik zaseda sedmo mesto za najboljšim ekstremnim endurašem na svetu in novincem v svetu relija, Tadeuszom Blazusiakom.