Predzadnja etapa puščavskega relija se je za Stanovnika po burnem dogajanju tik pred štartom končala srečno, saj je z osmim mestom uspel zadržati skupno sedmo mesto. Zmagal je Sunderland pred Como.

abu-dhabi-stanovnik-zadrzal-sedmo-mestoLe petnajst minut pred štartom četrte etape relija Abu Dhabi Desert Challenge je Miran Stanovnik opazil, da iz hidravličnega cilindra za upravljanje sklopke kaplja olje. K sreči je bil prisoten Miranov mehanik Kaiser Thorsten, ki je v pičlih dvanajstih minutah zamenjal ročico sklopke z vso napeljavo vred. »Noro je bilo. Dirkaški kolega Ullevalseter je komentiral, da imam najboljšega mehanika na svetu,« je povedal Stanovnik, ki je v cilj današnje 266 kilometrov dolge etape pripeljal na osmem mestu.

»Včeraj sem dobro preštudiral, kateri dirkači so zame potencialno nevarni in kateri ne. To je dobro z vidika, da v puščavi točno veš, kdaj je potrebno iztisniti maksimum in kdaj lahko voziš svoj tempo na varni strani. Danes sem po šestdesetih kilometrih dohitel Tadeusza Blazusiaka, s katerim sva nato skupaj vozila približno tri četrtine dirke. Fant, sicer najboljši enduro ekstremist na svetu, se za novinca v naši panogi pelje zelo dobro,« je po prihodu v cilj predzadnje etape dejal Stanovnik, ki si jutri želi pridobiti še kakšno mesto, a se zaveda, da je to brez napak konkurentov težko mogoče. »Ta dirka ni kot Dakar, kjer lahko v eni etapi zaradi navigacijskih napak pride do velikih preobratov. Tukaj imamo GPS vseskozi vključen in je navigacija manj odločilna. Tudi v vrhu bo Coma le težko prehitel Sunderlanda, če ta ne bo naredil napake. Jutri bo Marc za zmago verjetno iztisnil zadnji atom moči,« o razpletu dirke, ki šteje za svetovno prvenstvo v cross-country relijih, ugiba Stanovnik.

Danes je bil namreč spet najhitrejši Sam Sunderland na Hondi z minuto in šestintridesetimi sekundami prednosti pred Marcom Como (KTM). Enak vrstni red je v skupnem seštevku, kjer ima Coma manj kot tri minute zaostanka za vodilnim Britancem. Za njima so razvrščeni Goncalves, Ullevalseter, Przygonski, Blazusiak in Stanovnik.