Skoči na vsebino

MOTO oprema - kakšna, kje kupovati...


maurina

Priporočene objave

Zivjo!

Rada bi vedela, kaksne izkusnje imate z motociklisticnimi oblacili, oz. njihovimi znamkami. Jaz imam vse od Dainese in se mi to zdi dobra izbira. Nekatere kose sem kupila v trgovini, druge pa kar iz druge roke. Aja, take stvari, recimo kombinezone druge roke po ugodnih cenah se da dobiti v Gorici (stari, ne Novi) v trgovini Pignolo. Jaz sem tam kupila prakticno nic rabljen usnjen kombinezon za 55.000 SIT.

Poleg tega sta pa dva kolega imela smolo z rokavicami neke znamke (ne spomnim se katere): bile so crne in po krajsem nedeljskem izletu so sli v neko gostilno. In groza: roke vse crne, barva pa ni sla stran se dva dni!

maurina

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Rokavice. Wintex.

Če je malo bolj toplo (znojenje), sem tudi malo črn v roke, ampak gre po dveh umivanjih dol. Zaenkrat to jemljem kot motoristični štos in me še ne moti

Brrrm

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Imel sem rokavice Dainese podložene s kevlerjem, pa sem imel tudi črne roke. Po treh letih je palec pogledal na plano, pa sem jih mogu upokojiti.Imam pa jakno narejeno po meri pri Racing d.o.o. iz Miklavža pri Mariboru. Nosim jo že 4 leta, preživela en padec pa se na usnju nič ne pozna, pa še zmerna cena je bila.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sam mam tudi vso opremo od Dainese.

Kupujem pa jo v Trstu v Pikappa motu. Me že poznajo, ker sem redna stranka in mi dajo kake popuste. Kupujem pa v decembru ali januarju, k so itak popusti, ker ni sezone.

Za primerjavo cene januarja 2001: jakna Dainese št. 44 model Imatra:

- v Ljubljani, Avtotriglavu 90.000,00 SIT neto (imeli so jo samo v eni barvi)

- v Trstu, Pikappa moto 55.000,00 SIT neto (imeli so vse barve)

Maurina, zanima me, kje v Stari Gorici je ta trgovina Pignolo z rabljeno moto opremo. Gorice skoraj nič ne poznam. Bi pa rabil eno usnjeno jakno s ščitniki od Dainese št 42. Pa rokavice Dainese s karbonom na zadnjih dveh členkih - velikost S.

A morda veš, če obstaja taka trgovina tudi v Trstu ?

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vidim, da vas ta tema res zanima.

Pignolo je na (mislim) Via Duca d'Aosta. To je ta glavna cesta, ce zapesles z Vrtojbe proti centru. Trgovina je na levi strani ceste, na desni imajo pa skladisce. Izbira je OGROMNA. V tej okolici (TS-GO)je najboljsa glede cunj in cevljev. Z zensko se baje splaca barantat. Ponavadi dajo tja rabljeno opremo tisti, ki si kupijo kaj novega. Edino cevljev pa sem slisala da ne vzamejo. Z rabljene opreme se seveda ne zbija davka, ker je recimo na crno.

V Trstu take trgovine ni,ker sem jo jaz tudi iskala.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Marja meni zdržijo rokavice od Dainese natanko eno sezono. Letos so se mi že pojavle luknje na levi roki na konicah prstov in na desni roki pod palcem ter na kazalcu in sredincu. Fora je v tem, da je usnje ful tanko, tko da boljše čutiš balanco. To ma pa za posledico hitrejšo obrabo. Pa tudi dež jim skrajša življensko dobo.

Racing doo je pa ful prijazen. Moja bejba si je dala pri njih delat usnjene hlače. Lastnica Anica je prišla k njej v službo jo pomerla in čez teden dni so prišle hlače po pošti. Sicer nimajo ščitnikov ampak ko jih je punca pomerla pred mano so ji pasale kot ulite. Pol se je pa še mal naprej naglna in sledila je akcija.....

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Maurina hvala za informacijo.

A mi lahko še napišeš delovni čas? Kako je odprto v soboto ?

Če bi šel v Vipolže bi pa še v Staro Gorico skoču mal pogledat.

Marja moja bejba je dala za hlače 12.000 SIT pred enim letom. Usnje je pa ful kvalitetno. Še pozimi jih je kr tko oblekla za v diskač.

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mislim da je trgovina Pignolo odprta kot na splosno vse trgovine v Italiji: ponedeljek zaprto, drugace pa delovni cas: 9.30-12.30 ali 13.00, potem pa 15.30 ali 16.00-19.00 ali 19.30. Enako tudi v soboto.

Btw. kdaj so Vipolze?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

quote:

Ice, evo ti naslov in telefonske številke:

Racing d.o.o.

- Pesnica 19, Zgornja Kungota ali

- Kurirčkova 37, Miklavž

In telefon je: 02-62-92-821

Lastnica je Anca Brumec

Tadej

Ampak v Zgornji Kungoti je samo šivalnica.Če kupuješ moraš iti v Miklavž.Za Miklavž greš po cesti iz Maribora proti Ptuju, Racing d.o.o. je v Miklavžu ena ulica vzporedno z glavno cesto na desni iz smeri MB.

Ice , če hočeš se lahko zmenima v MB , ker se tud jaz tja odpravljam in grema skupaj.

LP

Alfonso

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ICE!

Tadej ti je napisal naslov in telefon.Najavi se po telefonu pa ti bojo oni povedal kako do njih.Jaz znam samo z Ljubljanskega konca. Ti bi moral čez Maribor pa......Za stranke je na Kurirčkovi 37 v Miklavžu pri Mariboru. Tam lahko izbiraš kvaliteo usnja (debelina),izgled, koliko žepov, imam tudi vgrajen ledvični pas, pa.....Cena je bila okoli 30.000 SIT. Izdelujejo pa tudi kombinezone.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jakne, hlače, kombinezoni (usnje) lahko dobite tudi pri Hermanu v Dolanah (grad Borl). Če nima ustreznega modela oz. številke na zalogi, ti opremo naredi po meri. Cena jakne ca 40.000 SIT (moja) se meni ni zdela pretirana (prodaja tudi na obroke - se je treba zmeniti). Imam jo že tri leta, vožena v vseh razmerah (sonce, dež, megla), pa se na njej nič ne pozna.

Še točen naslov:

HERMAN d.o.o.

Dolane 8

2282 Cirkulane (Borl)

tel.: 02/7612001

02/7612011

lp Easyrider

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

easy....hermana raje nebi omenjal v kontekstu z motoristi.je par mojih znancev maksimalno nategnil.hlace in jakne niso pasale (predolge,prekratke,prevec ohlapne itd.),niso bile narejene iz materiala,za katerega so se zmenili (tanjse usnje,ista cena itd.).cene visje,kot zmenjeno.

potem raje k njegovemu bratu v MB (cesta s pobrezja proti ptuju preko dupleka) usnjarstvo kokol,naslova na pamet ne vem.

------

Been There Done That

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 1 leto pozneje...

Na to temo že nekaj piše v temi "Vetrno steklo (sipa),naslonjala (sissy bars) itd.":

http://www.motosvet.com/phpbb/viewtopic.php?t=1516

Za mojo Transo rollbar kupujem že predolgo. Žal imam tako star letnik, da izbire ni veliko - le kaki trije proizvajalci, nakup pa je možen le v tujini. Od teh je sodeč po dolgotrajnem brskanju po "netu" še najboljši "Riky Cross", a je žal zelo drag - 165€. Če bi bila Transa le leto dni mlajša, bi lahko izbiral med precej različnimi proizvajalci "rollbarov", eden je npr. "Givi" - cena pri nas je okrog 20.000SIT.

Zna biti, da se bom spomladi oglasil pri enem gospodu, ki izdeluje tudi tovrstno opremo. Ta gospod je naredil tudi zelo dopadljiv rollbar za Noisov Pegaso.

Za tiste, ki boste iskali "rollbar" za svoj motor, naj naštejem le nekaj znamk:

Hepco & Becker

Jama

Motad

MDI

Riky Cross

SW Mo-tech

Five Stars

Givi

Fehling

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj je to rollbar :oops:

... recimo temu "zaščitni loki" za motor... obvaruje motor pred hujšimi poškodbami pri padcu... (bugvečesmprovpovedala :oops: )

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hja, meni je moj (Givi) tut že kako prav pršu. Smola sam, ker sem ga mal prepozno gor dala, da bi mi še bl. Sam zato pa je moja TA zdaj tigrček.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ker rollbari za Pegasa obstajajo v dveh popolnoma bednih izvedenkah, sem jaz zadevo dal narediti k Fismotu v Šmarje-SAP.

Fismo je naredil odlično delo - zaradi rollbara verjetno danes tudi hodim (pri nesreči, v kateri se mi je una baba zarinila od spredaj od strani, jo je najbolj na-J* rollbar, zaradi česar je motor odbilo v zrak... če rollbara ne bi bilo, bi me avto nabil v nogo, le-to pa v mašino. Sploh ne upam pomisliti kaj bi bilo, če jih ne bi imel gor... No, pa jasno, da ne govorim o tem, koliko škode ti obvaruje že, če ti samo enkrat pade po tleh...).

Se splača, definitivno -- to je tudi moj prvi in takojšnji nakup pri novem motorju (ko ga seveda dobim)...

Par fotk:

noise_rollbar_1.jpg

noise_rollbar_2.jpg

noise_rollbar_3.jpg

noise_rollbar_4.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kje ste nabavli in kolk stanejo? Pa na kirih motorjih jih mate? Če proda kdo, kupim za Pegasa.

A ma kdo mogoce omenjene zadeve na banditu 1200S, letnik 2002, klko stanejo in kje se jih da dobit??

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!