Skoči na vsebino

Njam njam


pirrulz

Priporočene objave

čevapi in domači jogurt, na Prokoškem jezeru…sem jih delil z enim domačinom..on je meni pa pito z zeljem ponudil…dobil kup informacij o potkah…celo zvedu, da je klek prevladajoče drevje tam gor…👍E04752C8-4C27-4A19-86DE-45D3BE2DDB76.thumb.jpeg.7c69c4d66e97ef702a8940f73e9f6631.jpeg

sirna pita in domače kislo mleko…Lukomir…

72E12386-D3F5-4A62-9C3E-F8E1F4B61E73.thumb.jpeg.a9f5e9b3dc97fa80d853a446433560cc.jpeg

jagenček na Šatorskem jezeru…mrzu…mam raje toplega..

23097CB3-8504-4C7D-A171-DD57B0D29B05.thumb.jpeg.304d8ce66e9d2fb3f673a4606b0ff924.jpeg

skratka ,cedila sta se med in mleko..Konjic

1CE8E7BA-C503-4B89-A05F-DB0F8B244099.thumb.jpeg.f295413035bb3f723357d07f5319df83.jpeg

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ooni Koda 12!

Ima kdo to peč za pice? Mnenja, izkušnje, nasveti-dobrodošli😜

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 10 minutami, Zivnorc pravi:

20220628_160221.thumb.jpg.17f2be247bb93dbd145a3a88fb40f691.jpg

A lahko nehaš reklamirat tole rdečkarsko-komunajzarsko simboliko. Saj se bo kakemu orto desnjakarju še slina zaletela v grlu.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 22 urami, SAR-Solo Adventure rider pravi:

Ooni Koda 12!

Ima kdo to peč za pice? Mnenja, izkušnje, nasveti-dobrodošli😜

Nimam Ooni, pa vseeno. Če imaš možnost, raje vzemi 16ko (grelec na L + dovolj prostora za lahkotno obračanje - obrneš samo 1*). Pri tamali se kar nadelaš, pa še opečeš si prste. Sicer za karkoli se boš odločil, boš zadovoljen, sploh kar se okusa tiče.

Računaj zraven še grelec, lopar, termometer,... 🙈

 

 Danes sipe, ker je zunaj prevroče za peko pic 🥵 

IMG_20220701_181355.thumb.jpg.e0fe42608638faddc924e95754c9dfe4.jpg

641850055_IMG_20220701_1740392.thumb.jpg.7c1f31e9b2fe19168b2de2e07e053759.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sem vzel Ooni koda 12. 
Za prvič sem full zadovoljen. Malo prakse pa bo. Pride pa notri nova plošča z avtomatskim vrtenjem,  da bodo prsti ostali na varnem. Od ideje do izvedbe je le še vprašanje prostega časa😜

Popravljeno . Popravil SAR-Solo Adventure rider
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes druga runda v Ooni koda 12 pečici🥰

Vedno bolje mi gre🤣🤣

7D2C25CB-52CE-4F2E-A77E-870502A260C8.jpeg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

On 7/3/2022 at 10:00 PM, SAR-Solo Adventure rider said:

Danes druga runda v Ooni koda 12 pečici🥰

Vedno bolje mi gre🤣🤣

7D2C25CB-52CE-4F2E-A77E-870502A260C8.jpeg

Dej se malo testa loti... ne delaj pogač.
0BA4AD37-54ED-4EB9-8A78-B697A2DA2B03.thumb.jpeg.59e64e5d8d93b38bbbafdd4610ffab5e.jpeg

AB44427D-35BD-411F-A61D-DD67749F211D.thumb.jpeg.ea1e8b9de97f586923e4c2799c21b24c.jpeg

Da je testo pečeno ti pico prepečeš. Rahlo testo, minuta peke in to je to. Spremljaj temperaturo.. 420-430C na plošči je idealna za peko.

12ka je res malo majhna za obračat. Mogoče si omisli mali loparček za obračanje pic in ne rabiš vrtljivega podstavka. 
 

https://youtu.be/JwbT-ite4x8

Moji prvidve, še na izposojeni pečki... (zdj jih nit ne slikam več 🙂)

B7153F5F-696B-4378-A880-7422FC671B81.thumb.jpeg.59037e6f9e81315f9cc060bd4b54cb8b.jpeg
 

IMG_1275.MOV

 

 

Popravljeno . Popravil mladench
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@mladench

To je bilo samo za test. Drugače pripravljam testo 16 ur. Lopar sem imel doma za krušno lončeno peč in ga uporabil bolj za silo. V službi že imam pripravljeno inox pločevino, da mi jo oblikujejo na rezkarju. Pač imam to ugodnost, da delam v kovinski industriji.

Roto stone pa danes zmontiram. Je že vse pripravljeno za montažo. Pravi test pečenja se pa za soboto napoveduje.
Tudi moko sem že naročil tisto pravo italjansko, da vidim, če je res tak fina, kot jo reklamirajo.🤣🤣🤣

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

1 hour ago, SAR-Solo Adventure rider said:

Pizza party😜

Tokrat se mi ni mudilo

@mladench a je tak OK😎

 

Testo že boljše! 👏

ampak... ne rabiš toliko moke za raztegnit testo. Moko si natresi v en krožnik, malo posuj po pultu, lihtolk da je bel, potem pa hlebček odloži v krožnik, obrni in daj na pult ter raztegni. Ko jo z loparčkom zajameš jo otresi. Tako jo boš manj žgal po pečici in tud na pici neboš imel zažgane.

Druga stvar k me pa najbl boli je pa kećappppp 😞😞😞 dobr stvar okusa samo nemore bit kećap osnova. Probaj piksno pelatov odpret, malo soli, malo origana, malo bazilike in žlico kečapa pa malenkost zmiksaj s paličnim, da tavelke kose razsekaš 🤷🏻‍♂️
 

you are getting there! 😁

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

9 minutes ago, mladench said:

Druga stvar k me pa najbl boli je pa kećappppp 😞😞😞 dobr stvar okusa samo nemore bit kećap osnova. Probaj piksno pelatov odpret, malo soli, malo origana, malo bazilike in žlico kečapa pa malenkost zmiksaj s paličnim, da tavelke kose razsekaš 🤷🏻‍♂️

To je tudi mene zabolelo. Tudi samo žlica kečapa me zaboli. :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Žal moj želodec ne prenese pelatov. Ne vem zakaj ampak ne gre. Z kečapom nimam problema.😳

 

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@SAR-Solo Adventure rider Od paradižnika, ki dozori na soncu, ga pokuhaš in prepasiraš, se to ne more zgoditi. Ni pa ta zadeva poceni… jaz ne dobim zrelih pelatov pod 1€, če zraven prištejem še delo...

Mogoče poskusiš te:

https://gourmetshop.si/surovine-sl/culinary-journey/culinary-journey-italija/pomodoro-pelati-100-italiani-gustarosso-400-g/

ali pa low budget https://www.spar.si/online/bio-paradiznik-spar-naturpur-400g/p/413891

Imamo v družini podobne probleme z želodčno kislino pa se nobeden ne pritožuje čez naše pice (uporabljamo domačo šalšo ali Gustarosso).

Glede norčevanja iz moke, iz mojih izkušenj se namenska moka vedno enako obnaša, fermentacija je zato kontrolirana in dosežeš tak rezultat kot želiš, se lažje oblikuje in kar je še najpomembneje, se med peko ne žge. Ker mi je nazadnje zmanjkalo želene moke, sem kupila trgovinsko Caputo (tudi za pico) in se je zaradi neenakomerne fermentacije med peko na več mestih žgala in je bilo zelo težko pico prav speči.

Sicer tudi iz moke 500 iz mlina na kamne nastane lepa in dobra pica (moka je trikrat cenejša od tiste, ki jo običajno kupujem), ni pa taka kot želim :)

 

@mladench z omembo zažgane moke si me spomnil na prispevek, žal v italijanščini. Strašno, samo to lahko rečem! 🙈

https://www.raiplay.it/video/2014/10/Che-pizza-63da4f4d-b558-41dd-aee1-e3198b0ad4cf.html :SS

Povzetek:

  • dim in zažgana moka = strup
  • peč je potrebno dobro očistiti s krtačo in z mokro krpo obrisati ploščo
  • paziti s kakšnim lesom kurimo, žagovina ustvarja dim (strup)
  • med peko paziti, da se testo/nadev ne prismodi (dvigovanje pice v plamen in dim NI ok), peka na idealni temperaturi (ne previsoki)
  • peka pice naj bi se vedno izvajala in istem območju na plošči – okoli tega območja je več umazanije od prejšnjih pek
  • testo naj bo iz čim manj rafinirane moke (00 manitoba je prazna moka) in fermentirano (razgradnja sladkorja)

-      Olje in miške omenjene v prispevku bom preskočila 😊

Uporabljen komad v prispevku je pa toooop :D , sem že skoraj pozabila nanj 🎵

Citiraj

»RAD IMAM STVARI, KI JIH IMAŠ

NASLONJAČ IZ PRAVEGA USNJA, KJER SEDIŠ

ŠPORTNI AVTO, TERENSKI MOTOR

VILO OB MORJU, KI SI SI JO KUPIL, Z BAZENOM V MOZAIKU

VISOKO TAJNICO Z VELIKIM OPRSJEM

AMPAK... UMRL BOŠ ZELO BOGAT - VŠEČ TI BO ZELO MALO

UMRL BOŠ ZELO ZDRAV, AMPAK... VŠEČ TI BO ZELO MALO

UMRL BOŠ LEP, AMPAK... VŠEČ TI BO ZELO MALO

UMRL BOŠ ZELO ZDRAV, AMPAK... VŠEČ TI BO ZELO MALO«

 

@mladench še nekaj, tisti alu lopar ni za obračanje, običajno se uporablja majhen lopar iz nerjavnega jekla za to. Zdaj imaš priliko, da SAR izdela (zeloooo poceni) še enega zate 🙊

Btw, katero moko uporabljaš?

Od včeraj s prelaza Sella:

IMG_20220709_143803.thumb.jpg.39ab51ee162e95284d2cc7df9682275e.jpg

IMG_20220709_150124.thumb.jpg.117834a6deffde45cd7dbea14c1cfa66.jpg

Nikdar! ne poizkusiti njihovega Laticellla z okusom 🤣 Je pa zelo dober, boljši kot jogurt 🤣 Zelo osvežilen 🤣

IMG_20220709_142434.thumb.jpg.7c0640a927e6da02e26f11be2a8115eb.jpg

  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdaj sem uporabljal Manitobu. Drugače pa  nisem privržen neki znamki, ker večine moke vzamem na lokalnem domačem mlinu in sem vedno bil z njo zadovoljen. 
Paradižnik lahko jem brez težav. Vse kupljene pelate pa “vrnem” v roku pol ure. Z pizzo vred. 😳

 

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!