Skoči na vsebino

Štamperl (O3) sekcija


Priporočene objave

Žal več ni, če pa se niste hotli slikat. Pa domov ste tudi tak hit pobegnil da se je kr kadil za vami. :zzz:

Jaz bi se ostal, sam sm se res moral drugi dan ucit... Z veseljem bi se kaksen vrcek spil, na konc si pa prvosu se kake dobre cevape. Bom pa menda dons z mopedom spet v Laskem... ista lokacija... greva z Vikingom na eno pivo se dol. Lahko se kdo pridruzi... poklicte na moj al pa Vikkingov GSM, da se najdemo.

P.S. Border, a izpit je šel?

Jap, db(7). B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

... prihajajo sam da me Mare uspe dol spravit .. :P

Jao Suzi pa ne smeš bit cele dneva gor, bo ja Mareta pobral :lol1:

Popravljeno . Popravil bmwslo
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz bi se ostal, sam sm se res moral drugi dan ucit... Z veseljem bi se kaksen vrcek spil, na konc si pa prvosu se kake dobre cevape. Bom pa menda dons z mopedom spet v Laskem... ista lokacija... greva z Vikingom na eno pivo se dol. Lahko se kdo pridruzi... poklicte na moj al pa Vikkingov GSM, da se najdemo.

Jap, db(7). B)

Midva z Maretom bova menda šla na koncert od Neishe, če ne bo preveč utrujen,ker že cel dan pridno štriha foršprunke. Sam bova z avtom ne z motorjem ker je pol kriza za pelat če se ga moja bolša stran napije. :devil:

Jao Suzi pa ne smeš bit cele dneva gor, bo ja Mareta pobral :lol1:

Ja ene pač znamo da so še vedno fit, ne O:-)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Midva z Maretom bova menda šla na koncert od Neishe, če ne bo preveč utrujen,ker že cel dan pridno štriha foršprunke. Sam bova z avtom ne z motorjem ker je pol kriza za pelat če se ga moja bolša stran napije. :devil:

Ja ene pač znamo da so še vedno fit, ne O:-)

Kdaj mislita it tja pa kdaj nazaj? Če še mata plac slučajno bi šou zravn, da ne bi z mopedom rinu, pa dam za bencin + laško (itak :D )

jst bi šou tko da bi bil okol 20 ure tam, pa po ognjemetu nekje približno nazaj.

lp

aja, dejte mi povedat po čem je pir, jst se sam za čevape spomnem.

Popravljeno . Popravil Vikking
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hrem z mopedom, tko da se vidmo tam, če bo preveč gužve se boma z borderjem raj obrnala pa šla nazaj, kot pa rinla z glavo skozi zid (opa z mopedom skozi ljudi).

p.s. za pir vem ceno zej :D

bemo zadnje cajte se pa menim že sam sabo tle na forumu, nevem če tist luft z laškega v naše konce ne vleče..

Popravljeno . Popravil Vikking
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes zjutraj se ob 6.00 tesko prebudim, zaradi prejsnega dne. Namrec obiskal sem Pivo&Cvetje (spet). Ob 6.20 odrinem od doma proti Žalcu, kjer smo se dobili Vikking, Bmwslo in jaz. Ob 7.00 smo odjadrali proti Avstriski Golici (celo prefurali tja in nazaj). Ko smo prisli dol iz Golice, smo namesto levo krenili desno in se malo vozili po Avstriji, preckali prehod Pavličevo sedlo (po nakljucju srecali Keca in Tino). Na kar smo prispeli v Logarsko dolino ob 12.00 uri. Ker pa Bmwslo in Vikking nista imela domotozja sta krenila se cez Marijo reko proti Trbovljam in Hrastniku. Jaz sem jih zal moral predcastno zapustiti ker sem imel zmenjeno se kolesarsko turo, ki sem jo tudi uspesno izpeljal (sicer malo bolj naporno, amapk je slo).

Kaj naj recem, lep nepozaben dan in kjer je volja je pot do cilja. :blush:

Slike in Video sledijo.

Popravljeno . Popravil border
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V ŠVICO PREKO DOLOMITOV

Nedelja 09,07 06 7,00 zjutraj


Po začetni nervozi ko sem položil motor na desni bok in to naložen pred garažo in pri tem zvil
ročico za prednjo zavoro sva z ženo počasi krenila na pot.
Pot naju je vodila čez Tuhinjsko dolino do mejnega prehoda Rateče kjer sem najprej natočil gorivo ,potem pa skozi Trbiž,Tolmezzo in prvi prelaz kar se tiče ovinkov Mauria .
V kraju Pieve di Cadore sem moral paziti na odcep ceste ki vodi na Paso Cibiana ,prejšnje leto sem jo zgrešil ker je odcep bolj za ovinkom. V trenutku ko sem se zapeljal po cesti za Cibiano je začel padati dež,ki je že kakšno uro izival in naju je nato spremljal vse do Predazza. Kljub rahlemu dežju, ki je ponekod tudi ponehal sva uspešno prevozila prelaze Cibiana,Duran, Rolle. Po spustu v Predazzo sva se odločila da bo prelazov za tisti dan počasi dovolj pa tudi dan se je počasi bližal koncu,zato sva pot nadaljevala skozi Cavalese in še spust v Oro kjer sva prenočila v kampu Markushof .


[attachmentid=75720]
[attachmentid=75721]



Ponedeljek 10,07,06


Dan se je začel s sončnim jutrom brez oblakov sodeč po vremenski napovedi bo takšno vreme vsaj še dva dni zato z veseljem pospraviva šotor,zajtrk ,kava in naslednje nočenje jezero Statter v kraju Fluelen blizu Luzerna.
Prvi kilometri tega dne se odvijajo hitro saj sem se odločil da danes ne bom ponavljal prelazov ampak grem mimo Bolzana, v Merano tam pa levo po dolini jabolk, tako jo jaz imenujem, pogledaš levo nasad desno isto.V Sluderno zavijem levo malo za tem sva že na Švicarski meji kjer naju mejni uradniki s kretnjo roke povabijo da lahko nadaljujeva vožnjo.
Prva zanimivost je malo mesto Mustair ali bolje trg,ki je okoli obdan z obzidjem in ima dvojna mestna vrata na eni strani vstop in drugi izstop ali obratno vredno ogleda če imaš čas, meni se je mudilona prvi prelaz Fuorn (ofenpass) Cesta se počasi dviguje pokrajina postaja vedno bolj alpska ,lepota posebne vrste ki jo je teško opisat tudi fotografije so le delni nadomestek treba jo je po možnosti doživet .Na prelazu se temperatura zraka toliko spusti da je vožnja prav prijetna in takšna tudi ostane,saj se nekaj časa ne spustiva pod 1400m nadmorske višine.
Čez Fluelapass na veliko popravljajo cesto tako do so občasne zapore kar pa tudi ni slabo si vsaj lahko v miru ogledujeva pokrajino okoli sebe. Po spustu prideva v znano mesto Davos, kjer si pri lepem jezeru privoščiva malico,med postankom pri jezeru naju ogovori starejši gospod ki po reg. tablici ali zastavi ugotovi da prihajava iz Slovenije in se pohvali da je pred kratkim bil v Sloveniji ob prelepem jezeru , kljub mojemu skromnemu znanju nemškega jezika skupaj ugotoviva da je bil na Bledu.Čas beži in treba je naprej.
Dorf ,Klosters in Landquard,kjer imam male težave z navigacijo ker več smerokazov pelje na avtocesto kot po navadni cesti za Zurich,ampak tudi to se uredi čeprav k rahli nervozi prispeva tudi vročina ki je spet huda v nižini in prometna nesreča ki jo vidiva na poti,starejši moški se je čelno zaletel v drevo na ravnini ,reševalci so ga ravno takrat oskrbovali ni bilo videt najhujše. V malem kraju nad jezerom Walens se moral natočit gorivo ura dve popoldan črpalka brez delavcev,jaz pa brez drobiža .V neki turistični pisarni ali nekaj podobnega so mi menjali denar,natočim gorivo si obrišem znoj pa naprej do odcepa za Klausenpass . Ena od zanimivosti prelazov ki so manj obiskani in so okoli veliki pašniki je da ob cesti ni tako imenovanih pastirjev ali ograj in govedo prosto prehaja cesto ali pa hodi po njej zato moraš voziti zelo previdno da ne pride do bližnjega srečanja. Na prelazu zadnja osvežitev tega dne nato pa sledi spust v vročo dolino in iskanje kampa,prvi je bil zaseden pa še prevroče ,gasa naprej, drugi majhen tudi popolnjen a na srečo so naju sprejeli.
Zanimivost kampa je da v njem prevladujejo surferji,ker na jezeru piha dokaj močan veter do večera potem se pa popolnoma umiri tako da je bil odveč moj strah kam bom privezal šotor in sem se lahko v miru posvetil kuhanju špagetov ter priprave plana za naslednji dan.


[attachmentid=75722]
[attachmentid=75723]
[attachmentid=75724]
[attachmentid=75725]



Torek 11,07,06


Zopet lepo sončno jutro,zajtrk,kava in pakiranje šotora, ki pa ni tako enostavno,ker je za jezerom veliko vlage in je moker znotraj in zunaj,da bi ga sušil ni časa, pa tudi sonce še ni posijalo v to ozko dolino verjetno bo zvečer spet vroče tako da ni hudega.Pot začneva po ozki dolini srečujeva kolesarje, ki izkoriščajo jutranji hlad , kmalu se začne cesta vzpenjati in seveda ovinki ter taverne ki ščitijo cesto pred plazovi,kot bi mignil prispeva v Andermatt.Tu pa zavijem levo na Oberalppass,del te poti mi je poznan od lani tako da vožnja poteka bolj sproščeno,nadaljujem skozi , Disentis , Flims desno za Thusis .Tu sem se moral zopet posveti ti zemljevidu da sem našel odcep za Albulapass sledi Bernina kjer zavijem vLivigno ,kratek ogled obvezno točenje goriva najcenejši,vožnjo proti Bormio za kratek čaš nas ustavijo financerji.Z Bormia kam drugam kot na Stelvio,malo slikanja tablo z imenom in višino so zgleda ukradli,vsaj jaz jo nisem našel ker tam kjer bi morala bit je bilo tekstila kot v Lentiju .
Ura je pet popoldan,rad bi prenočil v istem kampu kot prvi dan zato se ne spustim z Stelvia po znani ovinkasti cesti ampak se vrnem v Švico in čez Umbrailpas,Mustair v Italijo po dolini jabolk,Merano ,Bolzano,Ora.Da ne omenjam temperature zraka in nato še moje ko mi za tri evre podražijo kamp ,češ da so mali prostori vsi zasedeni,ko stvar uredimo v kampu naletim na motosvetovca ixsa, ki se mi takoj oddolži s pivom ki ga seveda dobi moja ker so ji pred petimi minutami zaprli trgovino. Zvečer sem bil malo zmučen malo smo debatiral z ixsom in njegovo družbo tako da sem večerjo kuhal zjutraj kar pa tudi ni bilo tako slabo.


[attachmentid=75726]
[attachmentid=75727]
[attachmentid=75728]
[attachmentid=75729]
[attachmentid=75730]


Sreda 12,07,06


Že ponoči se je malo bliskalo in to na nebu in vremenska za dolomite je bila bolj slaba zato nisem planiral veliko prelazov želel pa sem čez paso Valles,Palleggrino, Sella ki so neke vrste pravljica moje mnenje. Ko se vzpenjava na Gardeno počasi žačne deževati tako da je spust z Falzarega kar težaven.V Cortini sva morala v dežne plašče, dež je padal do Pieve,kjer so se potem razmere izboljšale .Domov sva se vračala po isti poti kot sva šla tja,prevozila sva okoli1700 km pot je minila brez večji problemov razen na začetku ,upava da bova lahko takšno potovanje zopet ponovila.

[attachmentid=75731]
[attachmentid=75732]
[attachmentid=75733]


lp, Zlati

post-1386-1153074210_thumb.jpg

post-1386-1153074286_thumb.jpg

post-1386-1153074501_thumb.jpg

post-1386-1153074574_thumb.jpg

post-1386-1153074665_thumb.jpg

post-1386-1153074760_thumb.jpg

post-1386-1153074826_thumb.jpg

post-1386-1153074910_thumb.jpg

post-1386-1153074977_thumb.jpg

post-1386-1153075104_thumb.jpg

post-1386-1153075237_thumb.jpg

post-1386-1153075310_thumb.jpg

post-1386-1153075359_thumb.jpg

post-1386-1153075439_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ta vikend dobra kofetarska družba (zdrawc v soboto, kec in .. v nedeljo),

+včeraj nekajurno motoričenje po koroški (VE, Zavodnje, Dravograd, Doli, Stranice, itd..)

jap, dober vikend..

p.s. zdrawc, osterreich?

p. p.s. kec, končna relacija?

post-685-1153113592_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pavličevo sedlo in Jezersko (2x odvoženi nori ovinki). Na pavličem srečala 3 štamperle (beri predhodne poste). Enkratno vreme enkratne ceste :OK: :OK: :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdrawo Štamprli :OK:

ta vikend dobra kofetarska družba (zdrawc v soboto, kec in .. v nedeljo),

p.s. zdrawc, osterreich?

:grim

Odprava Grossglockner včeraj uspela, klub jutranjim zapletom in štartu šele ob 8.50h :slap:

Guma gre do roba :krneki:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

tole je verjetno :topic: , a vseeno, nekako paše v vsesplošno pivskocvetno vzdušje..

včeraj našel darilo moje takratne družbe za 18. rojstni dan.. :yes:

post-685-1153115401_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

tole je verjetno :topic: , a vseeno, nekako paše v vsesplošno pivskocvetno vzdušje..

včeraj našel darilo moje takratne družbe za 18. rojstni dan.. :yes:

:lol1: Kar je res je res :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Času primerno, bi jo moral v soboto nosit :grim

pa se mi zdi, da nisi imel tele okrog vratu :grrr

Ej a Zlati je že spizdil spet na morje :?

tistle njegov potopis bi si pa zaslužil objavo na prvi strani Motosveta :yes: :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Evo slikce

[attachmentid=75771]

Golica nekaj po 8. uri

[attachmentid=75772]

Pavličevo sedlo

[attachmentid=75773]

In na drugi strani - prijetno srečanje :yea1:

[attachmentid=75774]

Logarska

post-5391-1153116369_thumb.jpg

post-5391-1153116378_thumb.jpg

post-5391-1153116390_thumb.jpg

post-5391-1153116401_thumb.jpg

Popravljeno . Popravil bmwslo
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ah, uživači :worship:

lepo ste zaužil vikend in lepo vreme.

jaz pa cele dneve penzl v rokah in črno barvo za nohtami.

ampak sedaj sem pa prišel tud jaz na vrsto. dolomiti pazte se, prihajam v četrtek.

@zlati

svaka čast za potopis. si zasluži najmanj objavo na prvi strani motosveta.

@border

v soboto nisem našel energije za laško. upam, da ste spil še enga zame.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

se odjavljam za en teden ,šibam za dalmacijo :yea1:

imejte se :OK: :beer2:

To Zlati. Super potopis :worship: Pa lepo vreme vama želim :yea1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!