Skoči na vsebino

A je šla cinšpula po gobe?


jhribar1

Priporočene objave

pri apn 4 imam naslednji problem. tisti kabl,ki gre iz cinšpule na svečko ne daje nobene iskre,in to se je začelo ravno pred kratkim-še par dni nazaj je bilo vse v redu dokler ni prišlo do tegale:

prejšnji lastnik je kabl od cinšpule (motor ma štrom na platine) na dveh mestih štukal oziroma scinil,včeraj se mi je na enem od teh mest strgal. nato sem jaz žici samo skupaj "zavezal" potem pa nisem dal nobenega izolir traka,ker sem samo na hitro parkrat zakurblal,da sem videl,če da iskro.

no in med kurblanjem se je ravno ta štukan del parkrat dotaknil cilindra,kjer je skočila iskra-sedaj me pa zanima,a je kje kakšen kratek stik nastal,a je cinšpulo skurl?? v glavnem sedaj kar naenkrat ne daje iskre,pa se platine odpirajo,zgleda vse vredu?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja vrjetno je res šla ja :BUA:

sam pazi za drugič, pri tem kablu za svečo lahko fajn prebija, tko da če se strga kabl, ga moraš z izolirtrakom fajn povit, da ne prebija, ker so napetosti velike (mislim da okol 1400V), najbolš je pa seveda kupt drug kabel, itq pa niso tok dragi, okoli 2k s kapco vred

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Poglej kabel, meni ga je enkrat, ker sem ga slabo "napeljal", prerezal magnet (izolacijo) in potem ni bilo iskre. Kabel mora biti cel drugače prebija (vlaga, bližina kovine) in ni nikoli zanesljivo.

lp

Franc

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Možno je... ampak bolj verjetno je res, da ti še vedno kje prebija, lahko pa ti je šel kondenzator. Najprej si kupi nov kabel in kondenzator (oboje skupaj manj kot 2000 SIT). Zamenjaj kabel, če še vedno ne dela, zamenjaj še kondenzator in pobrusi platine s finim vodobrusnim papirjem vsaj 600 zrnatim (če ti je skurlo kondenzator, ti je zato zažgalo platine). Če nič od tega ne deluje, potem pa začni razmišljati o novi(drugi) cinšpuli...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kabel za svečko je potrebno vedno zamenjat,če je kakorkoli poškodovan.Pri vžigalni tuljavi je ponavadi všraufan in ga samo odviješ in tako zamenjaš nikoli pa ne povijat z izolirtrakom ,kajti izolirtrak (lepilo)prebija ta tok ,ki ima zelo visoko napetost in to od min. 15 pa tja do 40 tisoč Voltov pri tranzistorskih vžigih.Ko boš zamenjal kabel in še vedno neboš imel iskre poglej barvo platin,če so platine plave in ko zavrtiš mašino se močno izkri je lahko samo kondenzator defekten,če so platine lepe bele in odpirajo med 0,40 in 0,45 potem je vžigalna tuljava(cinšpula)defektna. :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 6 let pozneje...

živijo jaz imam pa podoben primer,da mi neda iskre,menjane so bile že platine,kondenzator ter kabel za na svečko.

samo ko pošlatam kabel me pa fejst zruka.

kaj bi lahko bilo ??

 

 

l.p

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!