Skoči na vsebino

Vtisi z dnevnih voženj v letu 2007


krava

Priporočene objave

Videm-radenci-ljutomer-klučarovci-videm!

...in še malce po okoliških 'vinskih' cestah, ker ni reg.! cca. 70km.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Evo prve, resne teme.

Sem se danes ob 12. uri spravil na motorcikel, da se odpeljem na novoletno srečanje in vožnjo celjskih motoristov.

Ceste vlažne in spolzke, zato lepo počasi.

Dva dni nazaj sem spraznil rezervoar, zato sem najprej moral na bencinsko. Do nje vodita od naše hiše dva semaforja. Na prvam moram zaviti levo. Jasno je, da me je pričakal z rdečo lučjo. Speljem počasi čez tiste vlažne talne oznake.

Dvesto ali tristo metrov naprej je drugi semafor, na katerem moram zaviti desno. Čeprav v daljavi zrem njegovo zeleno luč vem, da bo, ko pridem do njega, rdeč. Sta pač tako nastavljena. In res, petdeset metrov predno sem pripeljal do njega, se je prižgala rumena luč. Zaviranje, motocikel lepo zavira, nič ne spodrsuje, nič ne zanaša. Zaustavitev za 1A s črtico.

Ko sem takole vesel in zadovoljen sam s seboj in motorciklom, da kako velemojstrsko sva zaustavila na drsalnici, dal obe nogi na tla in čakal na prijateljico zeleno luč, sem začul praskanje in drsenje gum za seboj. Pogledal sem v vzvratno ogledalo in ravno še videl avtomobilski žaromet, ki je bil vedno večji. Potem pa me je že zadelo.

Nisem držal zavore in nisem imel v prestavi, zato me je le malo premaknilo naprej. Obdržal sem se na nogah.

Šele dvanjast ur je minilo od začetka leta, pa je že počilo v motoriste, oziroma v mene.

Odprl sem stransko tačko in zlezel iz motocikla, iz avta pa je zlezel prestrašen mulo. Nekaj se je zamislil in me je spregledal, je rekel. Še dobro, da je dovolj zgodaj nazaj dobil vpogled v stanje, da me je zadel na koncu drsenja, v najslabši možnosti bi me lahko tiščal preko celega križišča.

Predlagal je, da se kar dogovoriva. Pa mi nekako ni bilo do tega. Tistih 10 minut ti vse obljubijo, ko pa prideš čez 14 dni z mastnim računom, se začno pa izvijati. Zato sem vzel mobitel in poklical 113. Oni na drugi strani je tudi nekaj motovilil, da če ni ranjencev in ni nekaj hudega, da ne bi. Pa sem vztrajal.

Na ablast sva čakala kakšne 1/2 ure. V tem času sva spisala poročilo o nezgodi. Pa ogledal sem si, kako in kaj. Zadnji, plastični del blatnika, tista črna plastika, ki zadaj sega čez kolo in je na njej nabita tablica, je bila upognjena čisto naprej tako, da je bila sedaj nad kolesom. Pa avto se je zaril s pokrovom motorja pod zadnjo luč, ki je na spodnji strani počila. Drugega ni bilo opaziti.

Ko sta prišla policista smo naredili, kar je bilo narediti, čeprav sta tudi ona predlagala, da ne bi pisali. Pa smo vseeno vse zapisali in pihnili v piščalko, oba udeleženca z rezultatom 0,00.

Ura teče, nič ne reče in bilo je 13:20, ko sem se znašel na željeni bencinski črpalki. Takrat so mimo nje ravno pripeljali udeleženci novoletne vožnje. Smer je bila precej drugačna, kot prejšnja leta. Tja nekam proti Žalcu.

Preden sem natočil in plačal, so že zginili po ravnini na zahod.

Sem si rekel, morda so šli malo naokoli in nazaj na izhodišče. Tam jih ni bilo. Če jih ni tam, so morda šli v Žalec, ker je BmwSlo tam doma. Sem ga videl v koloni. Tudi v Žalcu jih nisem zasledil. Morda pa v kakšno gostilno v Šempetru. Nič. Uh, Vransko, muzej motociklov. Gremo. Tudi nič. NIč ne bo škodilo preveriti, če niso morda na krofih na Trojanah. Tudi ne.

Je bila pa od Babe do Trojan cesta obilno popacana z neprekinjeno sledjo olja, ki je v mavričnih barvah odsevalo iz mokrega asfalta. Kaj in kako je nekdo vozil, ne vem, ker je bila sled nekaj časa na eni, nekaj časa pa na drugi polovici ceste. Tako, da sem do Trojan in nazaj do Babe vozil kot po jajcih in vijugal po cesti sem in tja, da sem se izogibal olju.

Potem mi ni preostalo drugega, kot da jo mahnem še v Šentjur, kamor smo običajno hodili. Tudi nič.

Nekam so izginili. In našel jih nisem. Ko sem se vračal iz Šentjurja proti Celju, sem v Štorah srečal prvega motorista letos. Verjetno je bil na novoletni vožnji in so res bili nekje na zahodu. Še enega sem srečal v Celju, tudi na poziciji, ki je kazala, da so bili nekje zahodno od Celja.

Ampak se mi jih ni dalo več iskati, zato sem zavil proti domu, kjer sem parkiral po 115 kilometrih in eni prometni nesreči.

Če sem z njo izpolnil letošnji načrt, sem zelo vesel. :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dobra vožnja, za prvič letos.

Celjani ste pa ta pravi. Mislim da nas je blo okoli 50 motorjev.

Za začetek je kar dovolj: Maribor - Celje , pol po Celju naokol pa nazaj proti MB, pa malo po MB (nikjer nobenga motorista) pa v garažo domov.

Danes cca 150km (že lani števec crko).

Razmere pa take: MB 7 stopinj, malo vlažne ceste, dokaj močan veter

Sl. Konjice precej bolj toplo, močan veter

CE vsaj 12 stopinj ceste malo vlažne...

Štamperli bote mi fajn!

Pa srečno, zdravo in obilo varnih km!!

Pa še nekaj slikic

post-13350-1167663730_thumb.jpg

post-13350-1167664140_thumb.jpg

post-13350-1167664172_thumb.jpg

post-13350-1167664209_thumb.jpg

post-13350-1167664246_thumb.jpg

post-13350-1167664277_thumb.jpg

post-13350-1167664316_thumb.jpg

post-13350-1167664361_thumb.jpg

post-13350-1167664397_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nekam so izginili. In našel jih nisem. Ko sem se vračal iz šentjurja proti Celju, sem v Štorah srečal prvega motorista letos. Verjetno je bil na novoletni vožnji in so res bili nkeje na zahodu. Še enega sem srečal v Celju, tudi na poziciji, ki je kazala, da so bili nekje zahodno od Celja.

:grrr izginili, samo po Celju smo se malo peljali, potem do bencinske na kuhano vino,

malo :friend2: :smoke: cca pol ure, nato pa vsak na svoj konec. :yea1:

Srečno 2007, ter veliiiiiiiiko prav tako srečnih km.

LP Max

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Prvih 32 km, od doma v MB pa nazaj pa malo še po okoliških vaseh, nič posebnega le opletanje zadka zaradi vlage na cesti.

LP Bajsi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

[attachmentid=89056]Fura narejena uspešno,je pa asfalt spolzk kt hudič.

Smo pa imel s sabo novoletno jelko.

[attachmentid=89057]

Se nas je kr nekaj nabral.Potlej smo ga pa v garaži naprej žural.

post-11838-1167738866_thumb.jpg

post-11838-1167739082_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes sem se res klatil naokoli, toda brez mopeka.

5. ur planinskega pohodništva po gričih Slovenskih Goric.

Bilo je super, samo kako me sedaj bolijo noge. :doze:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja... jest sm tut svoji mal gume pretegnu. Po lokalnih cestah do Bleda, potlej AC nazaj... sta me dva polcaja prav bukasto gledala :lol1: :lol1: :lol1:

Vgalvnem, super za dušo prvezat :grim

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dobrih 60km po suhih cestah in po soncu. Sezona 007 je očitno tukaj. :OK:

V glavnem bilo kratko a zelo sladko. :worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Štart v Ljubljani ob cca 13ih, na avtocesti do Brezovice, po lokalni cesti naprej do Vrhnike, Logatca, Kalce in pol se začnejo problemi (do tukaj cesta super suha in lepo vožna). Zavijem na stransko cesto za Ajdovščino (preko Podkraja) vse mokro pa barvito po cesti, pr stari pošti že 30cm snega okrog ceste. Ko pridem do Cola je cesta že skoro suha, še mau ovinkov in 5km pred Ajdovščino že popolnoma suha cesta in tko toplo, da bi blo za kako majco dol dat (o kje si moja primorska). Nadaljujem vožnjo iz Ajdovščine proti Vipavi (za policijskim avtomobilom) in naprej preko Rebrnic.

Na vrhu zavijem za Razdrto, kjer mi en kamjonist (ki je vozil nasproti) 3x zahupal in pozdravu (kiri od tukej?). Z Razdrtim se začnejo tudi novi problemi - mokra cesta. V Postojni natankam, spijem kufe in nadaljujem proti ridam in Kalcam, kjer se zopet začne lepa suha cesta. Ker mi ni blo dovolj in cesta fajn, toplo tudi nadaljujem iz Vrhnike proti Borovnici, preko Jezera do Iga in potem nazaj v Ljubljano. Prihod ob 16.15, kilometrov cca 170.

Vreme lepo, sploh nič kaj zimsko (razen na določenih predelih je bla kriza - Kalce - Col in Postojna - Kalce). Zlo lepa, brez incidentov in poučna furca za začetek sezone - upajmo da tako ostane!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

KONČNO da lahko še sem kaj napišem

direkt po šihtu na motor in piči u sam centr Slovenije,od Rakeka pa tja do Vrhnike mokra cesta in spolzka ko sam hudič tko da je šlo k po jajcih,pol naprej pa sem si dala mal duška,itak prekoračla vse omejitve,srečala clo enga na er5,po sami lublani sem že vijugala k sred poletja,za nazaj mi je že zahajojoče sonce svetlo v oči tko da smo kr mal na blef fural .) pred vrhniko so taplavi glih enga motorista na ktmu masirali,jz pa mim uletela skor z 100%prekoračitvijo,ma smo žlajfali,da ne bi slučajno kej kasirali,razen debelih pogledov polcajev za mano :whistle: potem v vrhniki na semaforju zopet srečala unga na er5 in na konc vrhnike še našo Irencko,ki je obrnila za mano in sve šle pol do logatca u lunco na drink,zuni je ta cajt že skor tma ratala,ampak mraza vsen ni blo,v križišču sve se razšle vsaka v svoj konc in dam prišla v temi z izkupičmom 100kilometrov,ki sem jih v vhodu u garažo še mal začinila z barvo vrat po avspuhu :angry: ampak je šlo na srečo stran :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes sem se pa odpravil v Kočevje pogledat, če imajo dolenci kaj snega. Sem že v Ribnici uvidel, da ga imajo zadosti in se odpravil proti domu (mogoče je bil razlog tudi v tem, da me je že majčkeno zeblo v vseh 20 prstov. Cesta, katera je poleti prav lušna, je bila danes mokra in nasploh čudna. Nazaj grede srečal celo eno moviestarko :)

Bila pa je to prva 100km+ fura letos. Bilo je prijetno mrzlo :yes:

Aja pa tut prvič letos je šlo čez 200km/h po avtobahnu :grim

Popravljeno . Popravil Brihta
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tudi jaz sem začel sezono 07!

Klasika - s Šarcem sva jo pihnila do Bleda (na enega kuhanega....)! Skoraj 100 km, kar sploh ni slabu za januar.......... Samo cesta je v senčnih legah spolzka zato so bile hitrosti zelo majhne, peska pa skoraj ni.

Na Bledu je ozelenela ena Ninja (enojec brez krmarja)...... to je bilo pa tudi vse, kar se tiče dvokolesnikov na cesti! Aj - pa še ena DP v Kranju!

LP Mare

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

uuuu tud jz prvič letos na motorju :kva2: :kva2: relacija kranj-domžale-kamnik-kranj :D

prijetnih in hitrih 40 km približno :devil: :grim :grim tud jz prvič letos 200+ sam ne na avtobanu :whistle: :whistle: :kva2: :kva2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Da se še jaz vpišem v to temo.. štart ob 13h Vojnik-Šentjur-Celje-Dobrna-Žalec-Šempeter-Vojnik

Naredil pomladansko svež 101 kilometer. :kva1: Videl 6 motoristov, občutka da smo sredi zime ni že nikjer več. :hmm:

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dopoldne se ukvarjam z evro tezavami, nakar mi sonce posije v pisarno. Ne morem vec, moram na motor.

Prvih 50 km v okolici Kranj, bilo je odlicno...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

druga fura letos

itak smer obala natančneje Izola,cesta cca70%mokra oz vlažna,tko da smo furali z veliko rezervo,mraza nobenga,kwa sploh je to,srečala ene par motoristov od tega dva poznana,padlo lušnih 172kilometrov :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ahhh lepa furca do Črnuč-Litija-Trbovlje-Domov se mi zdi okoli 140 km :OK:

:kva2: Bi moral eno limono pocuzat, da se mi zbriše nasmešek z obraza :kva2:

Zdej pa hitro delat dalje :wacko:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zunaj pomlad, moja 130 kg zverinica pa 2 stopnici nižje od garaže v kleti, tako da je sam ne morem spravit po deski nazaj gor... grrrrrrr...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jah no... s5 mal kilometrčkov. Mal po lokalnih cestah proti Preddvoru (kjer sm BAJE srečal črnolasko :blink: ), potem pa še mal selške dolinice proti Železnikom ( mal vlažna cesta, ampak na odprtem se je dalo kar fino pelat ovinke :OK: )

Tko da letos smo dobr začel sezono :grim

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tudi jaz sem danes odvoril sezono 2007. Naredil sem približno 75 km dolg krog na relaciji Apače - Gornja Radgona - Lenart - Pesnica - Šentilj - Sladki Vrh - Apače.

Vreme je bilo super, fajn toplo...ceste v senčnih legah mokre,....

Po poti srečal tudi enega motorista, tako da se sezona res lepo in hitro začenja

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeri šu domov (iz Lj) na goriško. Preko Logatca, Podkraj, Ajdovščina. Zelo lepa furca, razen preko hriba (podkraj) bla cesta mokra.

Danes pa blo treba it nazaj sm pa šu preko Ajdovščine, rebernice, Postojna, Kalce (vse do Kalc je bla cesta mokra in zelo neprijetno blo vozt). Pol pa Logatec, Vrhnika in na barju tankat in domov.

Lep vikend, lepih 200km.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Že kar celo zimo (kadar so lepi sončni dnevi) se vozim z motorjem po Mariboru in okolici-dravska dolina,pohorje... Nabralo se je že okrog 700 zimskih km.

Danes sem bil kar malo začuden nad policisti,ker jih je bilo kot martinčkov,ampak dobenemo se ni dalo da bi malo tečnaro,mislim,da se še niso zbudli iz zimskega :zzz: :zzz: :zzz: .

Komaj danes sem opazo,da sploh nimam motora re....in za...tak da ne se :nono: ,ker drugae bo :xx: :xx: :xx: pa srečno kekec.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!