Luka66 Objavljeno pred 12 urami Opozori Objavljeno pred 12 urami (popravljeno) Zanima me mnenje o tej navigaciji, my 24 nekoliko izpopolnjena....po izgledu zelo podobna eni od verzij Garmina https://www.thorkracing.com/produto/dmd-t865-motorcycle-gps-navigation-tablet/ Popravljeno pred 12 urami. Popravil Luka66 pik1 in Kugelschreiber 2
MiNa Objavljeno pred 7 urami Opozori Objavljeno pred 7 urami (popravljeno) Še malo pa bomo 17 colske monitorje vozil na motorjih Precej robustna tablica, za katero je škoda le, da glede na velikost na koncu popolnoma ne nadomesti prenosnika. BT tikonica, vodotesna reža za NVME...Potem bi pa celo razmišljal o nakupu. Zaenkrat mi BV za 1/4 tele cene služi BP. Popravljeno pred 7 urami. Popravil MiNa Kugelschreiber 1
Luka66 Objavljeno pred 6 urami Opozori Objavljeno pred 6 urami (popravljeno) Ja lej smo v zrelih letih in je fajn, če je veliko, da se bolje vidi 🤪 kaj veliko ji res ne manjka do PC, itak, ga je treba met s sabo zaradi kupa drugih zadev in dodatnega suporta.......ko se gre na resno turo je treba imat dve navigaciji, pa še zemljevide za zihr, mi k smo že v letih in smo jih navajeni 😉......kar se tiče vodotesnosti po posnetkih, ko jo zalivajo konkretno z vodo, naj nebi bilo problemov....je pa koristno, da ima praktične dodatne komande in kup druge dodatne opreme, ki pa kar zasoli skupni strošek dobro je, da preko dodatnega konekta preko OBD omogoče vpogled tudi na to kaj se dogaja z motorjem, ter dodatno še veliko info, ki jih nek adv bajk v osnovi pogosto ne omogoča. Popravljeno pred 6 urami. Popravil Luka66
nejc74 Objavljeno pred 6 urami Opozori Objavljeno pred 6 urami 1 hour ago, MiNa said: Še malo pa bomo 17 colske monitorje vozil na motorjih Precej robustna tablica, za katero je škoda le, da glede na velikost na koncu popolnoma ne nadomesti prenosnika. BT tikonica, vodotesna reža za NVME...Potem bi pa celo razmišljal o nakupu. Zaenkrat mi BV za 1/4 tele cene služi BP. A furaš navigacijo z ali brez sim-kartice?
Luka66 Objavljeno pred 6 urami Opozori Objavljeno pred 6 urami pred 6 minutami, nejc74 pravi: A furaš navigacijo z ali brez sim-kartice? Lahko brez, zloudaš mape doma prej dol, lahko se vstavi tudi kartica...več možnosti, sem jih kontaktiral, primerno za vožnjo tudi za obočja brez signala in države X sveta. MiNa 1
nejc74 Objavljeno pred 5 urami Opozori Objavljeno pred 5 urami mja, samo kako dela, ker recimo pri telefonih brez navigacije včasih ne dela ravno najboljše, recimo google maps ti noče iskat ciljev etc, pol včasih ne najde satelitov in podobne zadeve. Jaz garmina nisem uporabljal nikoli, sem pa že kar nekaj teh sekundarnih zadev sprobal (no predvsem one poceni iz kitajske) in nad nobeno nisem bil navdušen. Vedno znova se vračam k primarnemu telefonu, ki ga namestim na balanco. Je poceni in dela tip top, samo me skrbi, da ga uničim takrat ko ga najbolj rabim :))) MiNa 1
raza Objavljeno pred 5 urami Opozori Objavljeno pred 5 urami Zanimiva tablica, moram reči. Me pa rahlo moti kontakt slot na hrbtni strani Garmin XT ma dva oz. pet na dvojki, pa so se pojavljali problemi, tu jih je cela vrsta spodaj, en 12 polni pri strani, pa še 2 okrogla za zunanjo anteno in daljinska stikala. kar komplicirano izgleda. In po tem še vso to kablovje, ki ga je potrebno nekam stlačit, da ne štrli in kazi. Verjamem, da vsi kabli niso ravno nujno potrebni....Navajajo 2 m natančno pozicijo, verjetno z dodatno GPS anteno, pa smo tam...
Luka66 Objavljeno pred 4 urami Opozori Objavljeno pred 4 urami Sygic mi deluje na mbt OK, brez povezave in potem preslikan na scren bajka povsem uporabno, ga vsako leto dopolnjujejo in ima vse več možnosti in info, ni pa več zastonj če nima bajk možnosti preslikave, kar običajno bolj enduro variante nimajo in se vozi po "čudnih" deželah, je treba imet nekaj drugega....mbt, mi je nekoliko majhen, oz. bi mi bil s Sygic-om druga možnost, zato iščem prvo možnost, ki mi bo ustrezala. MiNa 1
MiNa Objavljeno pred 3 urami Opozori Objavljeno pred 3 urami pred 2 urami, nejc74 pravi: A furaš navigacijo z ali brez sim-kartice? Letos v Vietnamu sem imel v telefonu BV lokalno kartico (Vietel). Telefon sva uporabljala za navigacijo in kot dostopno točko tam kjer ni bilo WiFi-ja. Ob postankih in prenočitvah je bil povsod. Med potjo pa je super, če sredi ničesar deluje inernet seveda, če je pokritost z mobilnim signalom. Osmand, kar uporabljam za navigacijo, lepo deluje tudi če GSM signala ni.
MiNa Objavljeno pred 3 urami Opozori Objavljeno pred 3 urami pred 1 uro, raza pravi: daljinska stikala. To bi lahko rešili z BT povezavo...
nejc74 Objavljeno pred 3 urami Opozori Objavljeno pred 3 urami 5 minutes ago, MiNa said: Osmand, kar uporabljam za navigacijo, lepo deluje tudi če GSM signala ni. Mene je glih osmand zajebaval v kotičkih brez signala. Pa sem imel vse karte dowloadane, vozil sem pa itak tako da sem sledil tracku, se pravi brez navigiranja. Preprosto je, ne vem kako bi temu rekel, trokiral. Btw, smešno je to, da me je zajebaval v Franciji, ne pa v Ladakhu :DDD Kugelschreiber in MiNa 2
MiNa Objavljeno pred 3 urami Opozori Objavljeno pred 3 urami pred 4 minutami, nejc74 pravi: vozil sem pa itak tako da sem sledil tracku, se pravi brez navigiranja Jaz sem uporabljal oboje, vožnja po tracku in izbira cilj. Malo se je gubil signal na meji s Kitajsko, ampak nič Kritičnega. Čez ograjo ne moreš, cesta na vietnamski strani pa le ena. V tem primeru je Osmand nadomeščal zemljevid. Probleme s signalom GPS sva pa imela na Turško Sirski meji, tam so bile pa vse elektronske naprave popolnoma "izgubljene" kar se navigacije tiče. Najbrž zaradi namenskega motenja signala, da se ne da uporabljat dronov? Kugelschreiber 1
Kugelschreiber Objavljeno pred 3 urami Opozori Objavljeno pred 3 urami Vec al manj vsi VB moto youtuberji zdaj propagirajo aocci carplay/android auto “zunanjo enoto” https://aoocci.com/ vsi imajo kode za 22% skonto. podobno kot MiNa imam za navigacijo namenskega blackviewa, ampak ne najdem tiste taprave ofline navigacije. Se najvec nucam OSManda, ampak…mi ni to to. Od navigacije si najbol zelim da mi na vecpasovnicah jasno pokaze kje naj peljem in kateri izhod naj uporabim. OSMand to pokaze v relativno majhnem kvadratku. iGo lepo narise ruto, ampak ce ne gres tocno cez waypoint, noce naprej. kaj uporabljate na telefonih? Zgubljam se 99% po EU asfaltu. To mi enako dobro uspeva z iGo in Osmand, mobi je brez sima, po potrebi ga na wifi povezem z enim od najinih mobijev. MiNa 1
nejc74 Objavljeno pred 2 urami Opozori Objavljeno pred 2 urami Za asflat mam jaz kr google maps al pa Sygic, tko kot mi bolj zapaše. Za izven, Osmand. Meni je bolj kot ne vseeno. Sem mel C5, ne od aoocci ampak nekaj iz Aliexpressa. Gre itak za en kos hardwerja ki ga potem prodajajo različni, včasih se še kaj potrudijo s SW, ponavadi pa niti to ne. Pred časom je bila popularna Macna al neki takega, zdaj je to očitno Aoocci :DDDD V glavnem, dokaj hitro ga je začel hardwersko srat, stalno resetiranje. Po mojem nekje neki slabi kontakti, nekaj časa sem se ukvarjal, da bi rešil zadevo potem pa dokončno obupal. Zdaj sem naredil križ čez te no-name kitajske zadeve. Bom poskušil še jaz z nekim rugged telefonom. MiNa in Kugelschreiber 2
Luka66 Objavljeno pred 2 urami Opozori Objavljeno pred 2 urami Prodajajo v bližini meje, brati Hrvati https://enduromanijak.eu/product/dmd-t865-nav-tab/ Kugelschreiber 1
Kugelschreiber Objavljeno pred 2 urami Opozori Objavljeno pred 2 urami (popravljeno) 23 minutes ago, nejc74 said: rugged telefonom Hvala da si mi razrezil dilemo. Ne se zafrknit, in kupit cist basic telefona. Moj tapoceni bv5200, je ze pocasen. Se update, dva, in bo kanta. V slabo mu stejem da se na soncu vcasih izklopi zarad pregretja in v soncu slabo vidi na ekran, ampak to je verjetno pri vseh dokaj podobno? 7 minutes ago, Luka66 said: Prodajajo v bližini meje, brati Hrvati https://enduromanijak.eu/product/dmd-t865-nav-tab/ 620 brez davka, pišuka, prevec mi je to. Popravljeno pred 2 urami. Popravil Kugelschreiber
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se