Jump to content

Worldendurance 2007


nussy

Recommended Posts

Ta vikend se pričenja sezona Endurancea, in sicer že kar s prvo dirko 'na polno', namreč na sporedu je 24 ur Le Mansa.

Igor tudi letos vozi z Yamaha Austria, ki ima popolnoma nov design, predvsem v belo rdeči barvi.

Na zadnjem testiranju v LeMansu je bil Igor najhitrejši med vsemi vozniki. Njegova sovoznika sta Francoz Scarnato, ki je na prvem testiranju padel in se poškodoval, vendar bo ta vikend že tekmoval in pa

Avstralec Cudlin, ki čase izboljšuje ves čas, saj se mora, kot sam pravi, še malo ujeti z Yamaho. Upam, da mu bo to uspelo že do te sobote in bodo tako lahko posegali po visokih uvrstitvah. :D

Treningi se pričnejo jutri, ko je na sporedu tudi nočni preizkus. Še en trening je v petek in potem štart v soboto ob 15. uri. Štart in vmesni prenosi bodo tudi na Eurosportu. Kaj več bom pa vmes napisala jaz.

Koledar dirk za letošnjo sezono:

21/04/07 Le Mans ENDURANCE WORLD CHAMPIONSHIP - 24H du Mans FRANCE

05/05/07 Albacete ENDURANCE WORLD CHAMPIONSHIP - 6 Hours of Albacete SPAIN

29/07/07 Suzuka ENDURANCE WORLD CHAMPIONSHIP - 8 Hours of Suzuka JAPAN

11/08/07 Oschersleben ENDURANCE WORLD CHAMPIONSHIP - 24 Hours of Oschersleben GERMANY

15/09/07 Magny-Cours ENDURANCE WORLD CHAMPIONSHIP - 24 Hours Bol d'Or FRANCE

10/11/07 Doha/Losail ENDURANCE WORLD CHAMPIONSHIP - 8 Hours of Doha QATAR

Tukaj pa še ena slikca, da boste prepoznali Igorja:

[attachmentid=95826]

post-6571-1176887218.jpg

Link to comment
Share on other sites

Kvalifikacije so končane!

Igor bo štartal s četrtega mesta, ki ga je dosegel skupaj s sotekmovalcema s povprečjem rezultatov vseh treh voznikov. Najhitrejši čas v ekipi je dosegel Igor. :OK:

Prvo in drugo mesto zasedata ekipi Suzukija, tretja je Yamaha GMT94 in potem naši. Razlike med njimi niso tako velike, tako da zna biti res zanimivo.

Štartalo bo 56 ekip, štart je jutri ob 15-ih. Vreme bo zgleda kar lepo, vsaj zaenkrat tako kaže.

Upajmo na najboljše, več pa sproti. .)

Link to comment
Share on other sites

Po treh urah...

Classement après 3 heures de course

- 1er Yamaha N°94 (Gimbert, Checa, Four), 98 tours ;

- 2ème Suzuki N°2 (Costes, Dietrich, Neukirchner) à 19’937 ;

- 3ème Suzuki N°1 (Philippe, Da Costa, Lagrive) à 29’015 ;

- 4ème Kawasaki N°11 (Plater, Mazuecos, Smart) à 1 tour ;

- 5ème Yamaha N°7 (Jerman, Scarnato, Cudlin) à 21’203.

Link to comment
Share on other sites

Po devetih urah je Igor z ekipo na petem mestu.

Po prvi menjavi so že mislili, da ne bodo mogli dirke odpeljat do konca, saj je Scarnato komaj pripeljal do boxev. Bolečine so bile tako hude, da ni zdržal več in so mislili,da sploh ne bo mogel več vozit. Igor je šel tako noter nekaj krogov prej. Svojo rundo je odpeljal dobro in brez težav, tudi časi so bili dobri. Cudlin gre nekje 2 sekundi počasneje na krog kot ostali, medtem ko so pri drugih ekipah vozniki bolj izenačeni. Do sedaj imajo štiri runde zaostanka za prvimi, to je Suzuki.

Igor je v svoji zadnji rundi izboljšal čas ekipe na tekmi, seveda spet ponoči, kot ponavadi, saj ponoči dela zelo dobre čase. :D

Kmalu gre na dirkališče ponovno Igor.

Upamo, da tudi čez noč ne bodo imeli težav z motorjem in da bodo morda uspeli napredovati za kakšno mesto. .)

Link to comment
Share on other sites

No sedaj so na četrtem mestu. GMT94 jim je sicer čisto za ritjo, ampak mislim da se bo izšlo. :)

Igor je zgodaj zjutraj delal super čase, in popravil tudi čas ekipe. Večjih težav niso imeli, le Cudlin je res malo prepočasen, da bi se lahko držali prvih treh.

Ko odpelje to rundo, bosta do konca vozila samo še Igor in Scarnato, tako da jih GMT ne bo mogel ujeti.

No, počakati moramo še štiri ure, lahko se zgodi še karkoli.

Link to comment
Share on other sites

No pa smo končali. Na koncu so naši osvojili peto mesto. :OK:

Približno 45 min pred koncem je Igorju razneslo prednji disk, v prvem ovinku mu niso prijele bremze, tako da je šel ven in izgubil nekaj časa. Da je pripeljal do boxev in so vse porihtali je žal trajalo predolgo, da bi se lahko še borili za četrto mesto, ki so ga imeli prej v rokah.

Igor je vseeno zadovoljen, saj pravi, da če bi se mu to zgodilo na koncu najdaljše ravnine, se dirka ne bi končala tako. :(

Zmagal je Suzuki 2, pred Suzukijem 1 in Kawasakijem. :OK:

Naslednja tekma je 6.5. v Španiji.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

No, treningi v vročoooči Suzuki so se že pričeli prvi treningi.

Igor je odpeljal že tudi svoj prvi merjeni trening, in sicer vozi v grupi B, 1. vozniki, ki je po časih sodeč tudi najhitrejša. Končal je na 15. mestu, od permanentnih teamov pa na drugem, seveda za Suzukijem. Vsi ostali permanentni teami so zaostali kar precej. Zdaj bosta vozila še druga dva voznika, upamo da bo v redu.

Še to, na tej dirki bo poleg Cudlina z Igorjem vozil še Steve Martin, saj Scarnato še vedno ni okreval.

Na dirko je prijavljenih 85 teamov, seveda se jih nekaj ne bo uvrstilo. Zato so razdeljeni tudi v več grup za kvalifikacije.

Igor je bil lani z ekipo prvouvrščena Superbike ekipa in prvouvrščena Yamaha, zato imajo za letos že jasno zastavljeni cilj. ;)

Več po končanih treningih.

Dirka se začne v nedeljo zjutraj ob 5.30 po našem času.

Edited by nussy
Link to comment
Share on other sites

Dobro jutro!

Včerajšnja Suzuka ni bila uspešna za Igorja in Yart. Po zelo dobrem štartu Igorja in 19. mestu po 1. in 2. uri, so se žal v tretji uri začele težave. Motor se je začel pregrevat, tako da so ob daljšem postanku padli na 53. mesto. Z dobrimi in konstantnimi časi so uspeli do konca tekme priti do končnega 36. mesta, in 11. med permanentnimi teami. Dobili so le 6 točk in tako kar precej zaostali za vodilnimi v skupnem seštevku.

Sicer je bil Igor z vožnjo zadovoljen, od lani je kar precej izboljšal svoj čas in pravi, da sta bila tudi sovoznika zelo hitra. Žal jim je tokrat zagodel motor. :(

Naslednja dirka je čez 14 dni v Oscherslebnu.

Še ena slikica Igorja od včeraj:

post-6571-1185774887.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Daaan!

Ker sem bila tudi jaz v Oscherslebnu, se nisem javila prej. No, na koncu so naši osvojili tretje mesto, spodaj sem pa kr skopirala tekst, kjer je vse napisano, kako in kaj se je dogajalo. .)

''Končana je četrta dirka sezone svetovnega prvenstva Endurance na nemškem dirkališču Oschersleben, na kateri je s svojo ekipo Yamaha Austria nastopil tudi naš Igor Jerman.

Za nastop na 24 urni dirki se je v kvalifikacijah potegovalo 54 ekip. Igor je skupaj s sotekmovalcema Avstralcema Cudlinom in Stevom Martinom že na treningu dosegal odlične čase in si priboril tretjo štartno pozicijo.

Dirka je bila napeta že od samega začetka, saj je bila proga tik pred štartom polsuha, tako da so se ekipe ubadale s pravilno izbiro gum. Ker je bilo vreme zelo nestanovitno, so bila vse le predvidevanja. Žal se Igorjeva ekipa ni odločila najbolje in je Igor štartal z dežnimi gumami. To je pomenilo precejšen zaostanek za tekmeci takoj na začetku dirke. Po nekaj krogih dirke je zapeljal v bokse po slick gume za suho stezo. Igor je nanizal nekaj odličnih krogov in se približal vodilnim, nato pa je na mokrem delu proge zdrsnil. Na stezo je nato zapeljal pace car, saj so morali Igorjev motor umakniti s steze. Poškodoval si je lev komolec in ramo, vendar je z motorjem pripeljal do boksev. Motor so popravili in po vrnitvi na stezo prišli na 45. mesto s šestimi krogi zaostanka. Že po nekaj urah je bila ekipa med prvo deseterico, okoli polnoči pa na drugem mestu. Vsi trije vozniki so bili izredno hitri in tako so si priborili precejšnjo prednost pred tretjeuvrščenimi. Igor je v nedeljo zgodaj zjutraj celo postavil 2. najboljši čas dirke. Drugo mesto so imeli tako rekoč že v rokah, nakar so se tri ure pred koncem dirke pojavile težave s pregrevanjem motorja. Sledil je prvi daljši postanek, kjer so izgubili nekaj krogov, vendar so še vedno imeli prednost pred tovarniško ekipo Kawasakija. Ker je bil Igor najhitrejši v ekipi so se tudi odločili, da bo končal dirko v zadnji uri in ohranil prednost pred Kawasakijem. Žal je bilo potrebno pred njegovim zadnjim odhodom na stezo zamenjati hladilnik. Izgubili so šest krogov in žal tudi bitko s Kawasakijem. Igor je moral v zadnji uri voziti zelo počasi (skoraj 20 sekund na krog), ker je bilo pregrevanje vse hujše in žal smo lahko le upali na najboljše, da motor zdrži in ekipa osvoji vsaj težko pričakovano tretje mesto. To je našim fantom tudi uspelo in glede na vse težave, ki so se pojavile med dirko, je bilo veselje v teamu na koncu res veliko. Ekipa Yamaha Austria je po tej tekmi v skupnem seštevku na tretjem mestu. Med vsemi nastopajočimi na včerajšnji dirki je zmagala francoska ekipa Suzuki.

Naslednja dirka je 15. in 16. septembra, ko bo na sporedu 24-urna preizkušnja na francoskem dirkališču Magny Cours.''

post-6571-1187245864.jpg

Igor ponoči, ko je bil zopet najhitrejši na stezi.

post-6571-1187245835_thumb.jpg

Podium

Link to comment
Share on other sites

slučajno sem nekako dobil v roke avstrijsko revijo SEXmagazine, ki sem jo bolj kot ne iz firbca prelistal in v kateri sem zasledil tudi to da so sponzorji YART Yamaha Teama in da je v vsaki novi številki članek od Teama .... hehe, vidim da Igorju ne manka lepih hostes :D škoda ker ne znam tolko nemško, ampak je pa zlo velik napisan od Teama ;)

p.s.: zej sem pa najdu ključ od uspeha Teama ... samo Igor ve kaj se dogaja v ozadju po dirki, če je dirka uspešna in če je pravo razpoloženje :P (šala) :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy terms and use of cookies!