Skoči na vsebino

Scorpion Exo + Vemar čelade


Vojč

Priporočene objave

Vidim da je zadnji post izpred dobrih 2 let, ampak vseeno :D  Ima kdo izkušnje z EXO-R2000? (lik: http://www.revzilla.com/motorcycle/scorpion-exo-r2000-dispatch-helmet).Trenutno imam Shoei, eno kratko furo sem sicer sprobala tudi EXO 900 AIR (preklopna), ampak je bila kar glasna (v primerjavi z mojo)- vlogo seveda igra tudi to da ni integralna, ampak vseeno.. 

Kakršnekoli (nova) info. v zvezi s to ali pa na splošno s Scorpion-ovimi čeladami, more than welcome  :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Scorpion 2000 je integralka, zato je ne moreš primerjat z 900, ki je preklopna in torej njene hrupnosti ne moreš oceniti na tak način.

 

Sicer pa kolikor vem (nekje sem prebral, pa ne vem več točno kje), je Scorpion 2000 bolj dirkaška čelada - zato za razliko od Scorpion 1000 oz. sedaj nove 1200 tudi nima sončnega vizirja.

 

Sem sem s svojo Scorpion 1000 zelo zadovoljen. Še vedno.

  • Všeč mi je 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 3 let pozneje...

No pa dejmo malo povleč zadeve iz naftalina.

Kakšen uporabnik Scorpion Exo 3000 ali pa 920?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Imam sicer Exo 500, pa je sedaj le za rezervo, ker:

Preglasna, preveč zračna in prepišna, zatemnjen vizir je malo premajhen.

Sicer se vsega tega navadiš, ampak sem raje zopet prešla na HJC, ki sem jo že prej imela.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz imam Scorpion Exo 510 air. Ocenil bi jo kot neko povprečje, tiha res ni, vendar vprašanje pri moji višini s katero čelado bi bil glede tega res lahko zadovoljen. Sončni vizir je res dokaj majhen, nekak mi ni sedel, zato sem si raje posebej dokupil zunanji črni vizir. Pogled na cesto je bistveno boljši, ni nadležnih robov, če se peljem proti direktnemu soncu, potem si stisnem dol še sončni vizir. Takrat zadeva špila, samo ko pridem v tunel je treba obvezno nekaj dvignit, drugače si v riti. :D Pinlock deluje tako kot je treba, samo zračenje tudi. Mogoče tu ena pripomba, če se peljem po mrzlem vremenu, takrat bi si želel, da pri zaprtih zračnikih uhaja v notranjost manj vetra. Tudi tisti push sistem mi ni slab, ker čez čas se ti blazinice poležejo in če imaš preveč lufta si blazinice napumpaš, da ti spet lepo stisne. Ko sem kupoval čelado mi je bilo najpomembnejše samo udobje in barva čelade. Nisem hotel, da sem kot žarnica, vendar vseeno mislim, da je fajn da je čelada ali pa vsaj vzorec na njej vidnejše barve. Navsezadnje je čelada najvišja točka in prva stvar, katero voznik avtomobila vidi. Ker žutega lajbiča ne prenesem, sem naredil vsaj s čelado kompromis. 

Če potegnem črto, v tem cenovnem rangu je ok, bom pa pri naslednji čeladi dal raje kakšnih 200-300eur poleg in vzel višji rang. Bom pa kupil čelado obvezno tam, kjer mi bodo omogočili predhoden test na svojem motorju. Drugače se lahko hitro nasankaš in kupiš mačka v žaklju. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@KARMEN1 

Hvala za razlago. Meni pa ravno HJC ne odgovarja - hočem preklopno, na mikrolock brez DD obročkov in s spuščanjem senčnega vizirja kjerkoli ob strani, ne ravno na vrhu čelade. Če se prav spomnim jesenskih raziskav, je Rpha max edina preklopna, pa pade na ostalih dveh pogojh, ta nova rpha 90 ma pa vseeno malo prehudo ceno zaenkrat.

 

@JamesTheMan

Tišina je precej odvisna od motorja in vrtinčenja, zaradi 10cm šipce na nakedu je bla pri nespremenjeni jakni in čeladi že skoraj neprimerljiva razlika. Pa bi rekel da je školjka bolj podolgovata? Ti še kakšna druga firma odgovarja, da vem vsaj malo primerjat? Prav za test dvomim da jo dobim kje pri nas.. Za senčni vizir sem pa že brala, da pride precej visoko ja.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

2 hours ago, lucif3rka said:

Ti še kakšna druga firma odgovarja, da vem vsaj malo primerjat?

Nova N100-5 od Nolana ti ne odgovarja? Jaz sem jo danes pomerjal pa se mi zdi kar solidna čelada. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

14 minutes ago, XTR said:

Nova N100-5 od Nolana ti ne odgovarja? Jaz sem jo danes pomerjal pa se mi zdi kar solidna čelada. 

Mah ko slišim Nolan se mi kr dvigne, pa ne na tist prijeten moški način :ninja: Sva z bivšim med furo menjala z N104 - glasnejša od moje (cenejši Airoh Phantom), bolj pihalo, manj placa za brado, nasplošno precej neudobna, pa vse Nolanke, kar sm jih sprobala, me tiščijo v sencih. Guess not. Pa sej mi tudi Schubert ne sede, sm šla že lani en krog s C3, preveč okrogla je zame, pa XS že premajhna, S pa prevelika.

Zato pa gledam po alternativah, itak se bo treba pa slej k prej preko meje zapeljat pa dejansko sprobat še kakšno firmo. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

4 minutes ago, lucif3rka said:

kar sm jih sprobala, me tiščijo v sencih.

To je pa drug problem ja,..mene pa vse Schubertke. Pri N100-5 pa enake težave z velikostjo kot ti pri Schubert čeladah.. Odpisal je še ne bom, dokler ne najdem boljše... Se mi zdi pa precej boljša od 104. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za nakup čelade bi si morali res vzeti čas. Jaz sem jo kupoval v Louisu, izbira ogromna. Ko nekaj časa probavaš različne modele, vidiš razlike, vendar to so vseeno bolj tisti trenutni občutki. Pravi test se vidi šele na daljši furi. Ko imaš čelado na glavi tudi po 8h na dan in več. Takrat vidiš ali te kaj moti ali ne. Hudič je ker ima vsak proizvajalec svoje posebnosti, mi pa glave ko da bi nas kdo narisal. Noben nima iste. Zavedam se, da idealne čelade ni, razen če bi ti jo naredili po meri. 

Bi pa tu pohvalil Louis, kjer ni problem vrniti čelado, mi smo jo vrnili po dveh mesecih (uporabljena na eni daljši furi) in so jo vzeli nazaj brez težav in nam izdali dobropis. Pa nismo imeli ne škatle ne nalepk, ki so na vizirju ob nakupu. 

 

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!